My softball girls!!!

Softballtjejerna tog över min blogg när de upptäckte att jag hade en efter att vi sprungit idag, så det blev lite hälsningar som ni ser här nedanför. Favoritämnena att skriva om verkar vara mat, färger och sport ;) Det är de här tjejerna jag har workout med 6th hour varje dag och det blir aldrig en tyst eller tråkig minut tillsammans med dem :)


Hi im Olivia and i play softball. i like spaghetti, and taco bueno, im 15, and ya that it and my favorite color is BLUE:)

Hi im Whitney I also play softball and im a senior and IM AWESOME! :) and thats about it.

hola! im ally ilove ramen noodles and any food!! and i hate softball :)

Hey im Adra! I play softball and im a sophomore!! and Italian and Mexican food are my favorite! I love green :-)

hey im taylor! i play volleyball and ride horses and im a freshman :p

Hey im Hunter I play softball ALOT!!! I am a freshman. I like Mexican Food and BOYS!!! I love Purple!(:

Hi im Carissa.... im a freshman and i play Softball...:) I lovvvve Italian food!! and im american Indian.... (im Tan)

Hi im Ashley! im a freshman and I play Softball. I love Italian food and Mexican AKA taco Bueno.

Hi im Baleigh!! im a sophomore and i looooooovvee softball. and i love listening to music! and i like red!!!!!!!!

Hello my name is Kassidy~!! I am a sophomore and i play softball and i absolutly HATE basketball i despise this sport!!!! And i like mexican and bbq oh and my fav color is umm terquoise :)

Hey yo! so yea my names Randye..no im not a guy just the coolest girl with a dudes name thats all! well anywho i play softball and i like to dance on poles...nah im playin! I basically just like to party..i like to picture my Jesus in a tuxedo tshirt its like i like to be formal but im here to party. Yeah brahhskii! Josefin is the coolest chick ever so yall better just respect her or ill kick some bootay! mhmm thats right. well thats enough bye bye


Skype and School! :)

Igår direkt när jag kom hem från skolan var det dags för en skype-date med världens bästa okie-buddie borta i Harrah, nämligen Lisa!! <3 Det var så kul att öva upp dalmålet igen och bara prata på om diverse viktiga och oviktiga saker som hänt i våra liv. Mitt i när vi pratade kom Michael in med ett paket till mig som bland annat innehöll svenskt lösgodis och Veckorevyn, det gick en liten stund och sedan fick Lisa också Sverige-post med precis samma saker, haha snacka om timing! :D Så skype-daten blev till en godis-date ;)

Glada svenskar på skype med godis och tidningar :D


Idag har jag haft matteprov och börjat skriva en comparison/contrast essay på engelskan. Jag skriver om skillnader/likheter mellan det svenska gymnasiet och american high school, har redan kommit en bra bit på väg med min rough draft. Fick veta igår från min area rep att jag tydligen måste göra 5 timmars volunteering/community work innan den 15 april, kul att man fick veta det nu liksom. Men i november hjälpte jag till och packade ris och bönor för ett projekt som heter Numana, det räknades som volontärarbete så under flex gick jag runt till alla counselors och försökte få reda på vilken lärare som varit ansvarig för det och kunde ge mig ett intyg. Ingen visste någonting vilket gjorde mig irriterad men till slut gick jag till Mrs Denslow's rum och hon sa att hon skulle försöka hjälpa mig :) På Career tittade vi färdigt på Shrek 2 och på US History var vi i biblioteket hela lektionen och tränade inför våra EOI's på usatestprep. Coach Vaughan var ledig idag så vi fick träna själva på workouten, blev 2 miles löpning och sedan stretchade vi bara :) Innan jag sprang till bussen gick jag till the front office och beställde en after prom shirt av Mrs Burks. Den är lysorange, kanske inte världens snyggaste färg men det blir nog lite coolt och ännu ett kul minne att ha kvar!

Har bara tagit det lugnt här hemma nu på eftermiddagen idag. Det är skönt att inte göra någonting alls ibland och bara slappa efter en lång skoldag :)

Sunday!

Dagen började med att jag sov lite för länge och blev sen till den inbokade skype-daten med mor, far och bror. Men de väntade på sin kära dotter och jag fick se mitt rum och all snö utanför fönstret (är inte avundsjuk)! När vi pratat färdigt gick jag över till Keri och Steve för jag skulle passa lilla Gavin medans de åkte till Tulsa på lite ärenden. Gavin är så himla söt och väldigt smart för att bara vara 2,5 år gammal. Idag sa han hela mitt namn också, förut har han sagt Josie som alla andra men nu var det JOSEFIN hela tiden! Vi tittade på The Little Mermaid och The Lion King sedan somnade han med huvudet mot min axel och hunden vid mina fötter, det var nästan så att jag somnade själv också!

Efter några timmars barnpassande gick jag hem och bytte om till träningskläder och så sprang jag min vanliga runda. De läskiga monsterfåglarna som brukar förfölja mig höll sig borta, dagens djurliv bestod istället av en platt, överkörd orm och en groda! Alla som känner mig vet att jag har ormfobi och därför sprang jag ännu fortare så att inte ormens kompisar skulle tro att det var jag som haft ihjäl den och ge sig på mig. Jag slapp se fler ormar som tur var, varken fler döda eller levande (tack och lov!). 

Kan också meddela att jag inte är någon vidare trevlig person att dela rum med haha! I fredags natt hade jag tydligen pratat i sömnen och kallat Emily för "stupid retard" när hon gick upp och skulle hämta vatten ;) Har inget som helst minne av det själv men jag måste väl ha drömt om någon jag var arg på och på engelska eftersom att jag sa så! ;)

Picture Day!

Idag har det varit en riktig picture day! Under 2nd hour började announcements om spring pictures för juniors, de gick i bostavsorning så efter en stund var det min och Rachaels tur att gå iväg. Precis som när vi tog skolfoton i höstas så gick det på 2 sekunder, "ställ dig där-handen på höften-le-blixt-klar-nästa"! Skillnaden nu var att bakgrunden var en fake barn, det skulle väl se lite härligt Okie ut eller något antar jag. Fotografering nummer 2 skedde under 4th hour, denna gång var det Formal Choir Picture i aulan. Det tog myyyycket längre tid och jag tror att vi bytte platser 3645 gånger innan Mrs McClure tyckte att det såg bra ut haha.

På US History hade vi en jätteskön vikarie, Mr Becker aka Donny, som graduated (svenska?) från OHS för bara några år sedan. Han berättade om alla pranks han hade gjort mot subs när han gick i skolan och innan lektionen slutade spelade vi in en videohälsning som han skickade till Mr Short. Annars var dagen som vanligt, det var stenhård träning på workouten idag också, 100% ben! Jag säger hej till ännu mer träningsvärk!

När jag kom hem från skolan var det soligt och varmt igen, och vad passar då bättre än att ligga och sola en stund vid poolen. Det var jätteskönt och jag tror nog att jag somnade där en stund! Nu blir det fredagsmyyyyyys :)

Oologah High School Choir 2011


Soprano girls! Kassidy, Casey, jag, Breanna & Kayla :)Baseball, school and other stuff

Igår blev det premiär för ännu en riktig USA-grej för mig, nämligen BASEBALL! Jag har aldrig sett en match live så jag blev jätteglad när Coach Vaughan sa att jag och Taylor kunde få följa med softballtjejerna dit istället för att ha workout. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte förstod så värst mycket av spelet mer än att jag såg när de träffade bollen och inte haha ;) Två av mina bästa killkompisar, Rush och Zach var med i laget och det var kul att se de spela. Dock blev jag lite (läs mycket) besviken när jag såg deras outfits!! Jag hade förväntat mig korta, tajta brallor med knästrumpor men pojkarna hade långbyxor på sig!! Larvigt om ni frågar mig ;) Fick en sådan extrem USA-feeling när vi satt där, det är svårt att beskriva lyckokänslan som kommer när man upplever något riktigt amerikanskt och fattar att man faktiskt är här på riktigt! Hela grejen, att vara i en ballpark, titta på baseball, höra skolans kampsång och känna hela high school-atmosvären, det är magiskt! :D

Oologah i blått mot Vinita i svart :)


Idag på matten fick jag, Teddy, Jeff och Rush vara försöksmarsvin (Mrs Salt's titel på oss) och prova att göra electronic tests. Det gick ut på att själva provfrågorna och svarsalternativen visades på smartboarden på väggen, sedan fick vi registrera oss med vårat student id number och ta en liten fjärrkontroll. Med dosan valde vi det alternativ som vi trodde var rätt och så kunde Mrs Salt se på datorn vem som svarat vad och efter hur lång tid. Det var jättehäftigt och något jag aldrig gjort förut! 

Både igår och idag på Career har vi tjejer fått hjälpa till med att göra iordning gift bags till en father-daughter dance som upper elementary har idag. Igår gjorde vi fina hårsnoddar genom att knyta fast band, pärlor mm och idag packeterade vi snoddarna, små anteckningsblock och halsband i cellofanpåsar. Kul att göra något helt annat än det vanliga skolarbetet!

På US History fortsatte vi med WWII, läste i böckerna, svarade på frågor och tittade på en dokumentärfilm. I början av lektionen när Mr Short hade sin vanliga genomgång frågade han om någon visste vad projektet då USA utvecklade och byggde atombomber hette. Typ 2 minuter tidigare hade jag läst det i boken och svarade att det var Manhattan Project, haha då fick jag världens applåd och Mr Short sa "Hey Josefin, my swedish student! You know way more about America than these kids". Nja inte riktigt kanske men det är inte dirket svårt att komma ihåg vad man precis läst, men det var lite kul att de blev imponerade över en sådan sak haha ;)

Det blev inget baseballtittande på workouten idag utan BARA 100 % armar, hela tiden i 75 minuter!! Olika varianter av pushups (military, wide, cross, diamond, plank walk....) och sedan tränades varje millimeter av varenda liten muskel med hjälp av vikter. Har ganska extremt mycket träningsvärk nu men det är så skönt att anstränga sig och ta i så att armarna skakar när man är klar.

Efter skolan blev det bara hem en liten kort sväng och duscha snabbt för sedan skjutsade Carolyn mig hem till Keri och Steve. Deras dotter Grace (värdkusin) och Steve skulle gå på  the father-daughter dance för upper elementary som jag nämde tidigare, och jag blev inkallad som frisör. Mitt uppdrag blev att locka, fixa, sminka och göra henne till balens drottning. Hon var så söt och fin i sin klänning, jag är säker på att de kommer ha en toppenkväll :) När vi var klara och de åkt iväg stannade jag kvar i köket hos Keri och vi pratade om allt möjligt. Hon är nästan som en "extra-värdmamma" till mig här borta och en av de vuxna här som jag kommer sakna jättemycket sedan! :)

It's a B.L.G.E thing

Första dagen i skolan efter spring break var inte alls så jobbig som jag trodde att den skulle vara, den var faktiskt riktigt bra. Vaknade pigg och glad kl 06:15 (händer INTE ofta!) och sedan höll det i sig hela dagen.

Vi fick en ny sång på Vocal Music, eller egentligen är det många sånger för det är ett Motown-medley, bara för det så har jag gått runt och sjungit "sugar pie, honey bunch" hela dagen. På matten fick vi tillbaka proven vi gjorde innan lovet och sedan ritade vi grafer med conics och grejer resten av lektionen. Dagen fortsatte som vanligt med engelska, career, us history och workout. Vi fick höra Mr Shorts story om hur det egentligen gick med de där sandalerna som han skulle ljuga ihop något om och försöka sälja dyrt i Las Vegas (haha det gick inte så bra) och på workouten var vi utan lärare så vi fick dela upp oss bland övriga coacher. Jag har precis nu börjat trappa upp försiktigt på löpningen igen efter benhinneinflammationen jag fick för en månad sedan, jag och Taylor fick först värma upp med softball-tjejerna, sedan springa lite med baseball-pojkarna och på slutet tillbaka till softball-gänget och träna styrka. När jag var på väg till bussen efter skolans slut så mötte jag en kille i korridoren som helt random sa "hey Copenhagen" till mig, haha uhm jag är svensk och inte dansk ;)

Som vanligt så tömmer jag alltid brevlådan när jag kommer hem, och idag hade jag anledning att bli riktigt glad. 2st paket adresserade till mig fanns där, wihoo :D Det var namnsdagspresenter från familjen + mormor och morfar hemma i Sverige. Tack så jättemycket, ni gjorde min dag ännu bättre! :D Jag fick kläder, parfym, tidningar, godis och lite annat som gör en utbytesstudent glad. Roligast var nog en t-shirt som det stod "It's a blge thing" på, blge = Borlänge = svenska staden jag bor i. Gissa en gång vad jag ska ha på mig imorgon?!! Har fått i uppdrag av Lisa att räkna hur många gånger folk frågar vad BLGE är, jag är redan uppe i 2 och mer lär det bli imorgon, fortsättning följer! ;)

Igår var det förresten JÄTTEVARMT här (+ 30C) och jag låg ute och solade vid poolen i några timmar. Jag skojar inte när jag säger att solen tog riktigt bra, på drygt två timmar fick jag en rejäl bränna! Så bra att jag har en vit fyrkant nedanför halsen från halsbandet som jag glömde att ta av mig, heja mig! Flera stycken frågade om jag varit nere i Florida during spring break för jag hade så mycket färg, men icke, bara en förmiddag på gården i Oklahoma :)

Tack snälla ni :)


Borlänge-bruden haha ;)

Josefin - that's my name!

Ja jag skriver ett ego-inlägg nu, till mig själv ;) Idag är det min "nästan-namnsdag" (nästan för att det är Josefina, jag heter Josefin och det är det närmaste jag kommer i namnsdagsväg) och det firas inte här i staterna. Amerikanerna blir jättenyfikna när jag berättar om "the swedish nameday" och vill veta när deras namn firas. Tyvärr så är det ju så att de flesta amerikanska namn inte finns med, haha då blir de lite ledsna och vill också ha en egen dag. 

Jag har inte gjort något speciellt idag, kändes skönt med en lugn dag efter veckans alla små äventyr. En mysdag med långpromenad, bubbelbad och sen hyrde jag och Emily filmen Burlesque som vi redan hunnit titta på 2 gånger bara för att den är så bra.

100% osminkad - Happyface :)


Scrapbooking Party

Min lilla värdkusin Grace fyllde 9 år i måndags och idag hade hon sitt birthday party med temat scrapbooking. Vi var 7 st släktingar som åkte med henne till Simply Scrapbooks i Claremore, där fanns det färdiggjorda påsar till oss alla med allt som behövdes för att göra en liten kompisbok. Vi klippte och klistrade, limmade och knöt rosetter och ojoj vad pysslig och händig jag kände mig. Resultatet blev fint iallfall och jag fyllde min lilla bok med bilder på mig och mina kompisar här, kul minne att ha kvar.

När vi kommit hem igen tittade jag och Emily på tv en stund och sedan gick jag ut en sväng. Det hade börjat blåsa riktigt mycket men jag gick och hälsade på hästarna för första gången på jättelänge. Det är nästan så att jag glömmer bort att hästarna är här för de rids aldrig utan bor bara ute i sin hage. 

Födelsedagsbarnet

Det färdiga resultatet

Jag & Jesse


You know you're from Sweden when...

Vågar mig på att säga att detta stämmer för 98% av alla svenska utbytesstudenter! Själv kunde jag inte hålla mig för skratt när jag satte ihop detta för varje grej stämmer in på mig, haha man anar inte hur svensk man faktiskt är förrän man är utanför landets gränser. Särskilt de tre första är mina favoriter, hahaha det är inte klokt vad sant det är! ;)

YOU KNOW YOU'RE FROM SWEDEN WHEN....

-Everytime you see a swedish Brand/actor/company/phone/car/furniture store you feel compelled to point that out to your Non-Swedish friends (with barely hidden pride in your voice)

-You seriously want to HURT Non-Swedes who ask 'how's life in SWITZERLAND?

-People ask you if you have polar bears on the streets and you try to spread the myth further by saying it is true

-You go seriously sentimental when entering an IKEA store, outside the borders of Sweden.

-You love complaining about Sweden when you are there and state "it's much better in Sweden" when you are abroad

-You know at least 10 Abba songs by heart

-Whenever discussing international problems you always, without exception state that "why don't you do it like we do it in Sweden?"

-You take your shoes off when entering a house, and don't get why non-Swedes find that funny

-You don't consider a congregation of trees being a "real" forrest unless it takes at least 20 minutes to drive through it

-It annoys the hell out of you that there is no good translation for the word "lagom" in any language

-You don't mind walking instead of taking the car

-Generally, you prefer writing in pencil, so you get thoroughly confused and insecure when told to write in pen during exams in schools abroad

-You answer the phone by saying your first name and not just "hello"

-You actually miss “Knäckebröd” when you are abroad but never eat it in Sweden since it's too dry

-You insist that Swedish chocolate is the best in the world, despite what the Belgians and the Swiss might say
I am a Swedish Meatball Infant/Toddler T-Shirt

Arkansas!

Känns som att jag har varit vaken i 3 dagar, det var en lång dag och nu är jag trött. Klockan 9 imorse kom Keri och Grace och hämtade oss och så lämnade vi Oklahoma för destination Arkansas. Det absolut första vi såg när vi körde in i Arkansas var en skabbig mack med en stor skylt som sa "Beer To Go", haha det hade vi roligt åt en lång stund. Det tog ca 1 timme att komma till gränsen och sedan 40 minuter till innan vi kom fram till Bentonville där planen var att vi skulle shoppa loss. Det var ett jättestort, nytt och fint outdoor mall, men jag skulle inte kalla det mall utan det var mer som ett helt avspärrat kvarter med gator som korsade varandra och affärer överallt. Aeropostale, American Eagle, Hollister, Charlotte Russe, PacSun, Borders och ca 100000 ställen till fick besök av oss under dagen. Jag köpte bland annat 2st t-shirtar, 2 par sovshorts, ett linne och skor till balen. Hittade också mitt presentkort på Borders i väskan (fick det i julas) så jag köpte fyra böcker, en var faktiskt skriven av Henning Mankell, tycker att det ska bli lite coolt att läsa en svensk bok på engelska. 

Det var strålande sol och +27 grader i Arkansas så vi parkerade oss på några bänkar och tog solpauser då och då. Tror att jag bränt mig lite på axlarna, men förhoppningsvis blir det brunt senare! Idag är det St Patricks Day over here, en irländsk högtid som går ut på att man ska klä sig i gröna kläder annars blir man nypt som "straff". Grönt är inget jag brukar ha på mig så det blev bara en liten grön St Patricks-rosett i håret på mig, räckte gott och väl men vi såg några stycken som gick all in med peruker och kroppsstrumpa (grönt såklart). 

På väg tillbaka hem till Oklahoma (ca 13 timmar senare) stannade vi för att ta kort på Welcome to Arkansas- och Oklahoma-skyltarna, det var minst sagt kolsvart ute men lite halvsuddiga bildbevis fick jag iallafall haha ;)
Bartlesville

Hela dagen idag har spenderats i Bartlesville. Vi åkte på förmiddagen och började med en "hälsosam" lunch på den berömda restaurangen Murphy's. Det är ett känt ställe här och alla har sagt att där måste jag äta innan jag åker hem, så det har jag gjort nu. Murphy's är berömda för sina "Hot Burgers" så det var självklart det som beställdes in till mig, Carolyn och Emily. Håll i er nu så ska nu få höra vad det var! En stor ostburgare, begravd under ca 3kg pommes frites och över alltihop ett lager brown gravy (nästan som hederlig svensk brunsås). De är också kända för sin is (den är krossad och inte i bitar) så ett glas med is och Mountain Dew blev det också, precis som alltid i USA så var det 90% is och 10% läsk. Haha satt och skrattade lite för mig själv för det var så extremt amerikanskt och så lite mig, men till mitt försvar så kan jag berätta att jag åt en sallad till. 

Ja, det gömmer sig en hamburgare där under ;)


När vi var (väldigt) mätta och belåtna åkte vi vidare till Bartlesville's mall och plöjde igenom varenda affär i jakt på saker vi behöver och inte behöver. Vi var inne på Hobby Lobby länge och medans Carolyn letade efter inredningsprylar så grävde jag och Emily igenom hela garnlagret, hon ska fläta runt fingrarna så att det blir sådana där ormar man gjorde på lekis haha och jag ska ta upp mitt pensionärsnöje och sticka något vackert (inte mobbas). Sedan blev det Dillards, Rue 21, JC Penney, Claire's och en massa andra affärer. Köpte lite balsmycken och hårgrejer så nu tror jag att jag är helt redo för the prom :) Jag skrek nästan av glädje när vi var inne på Dillards och radion började spela Dance With Somebody av Mando Diao!! De kommer från min hemstad Borlänge och det var så sjukt att höra den låten här, hur coolt är inte det att gå på ett mall i USA och så spelas en låt från lilla Borlänge?! För övrigt så hörde jag den låten i reklamen för Dancing with the stars (amerikanska Let's Dance) när vi kom hem, Mando Diao verkar ha blivit stora här!!!!

Jag & Emily


Sista butiksstoppet vi gjorde var på Atwoods (Cowboy-affär som är poppis här), där kunde jag inte hålla mig utan fick lov att prova en massa cowboyhattar. Det har nog vuxit fram en liiiiiiiten, liiiiten, liiiiten cowgirl i mig eftersom att jag tog på mig en hatt frivilligt ;) Idag har världens bästa Lisa lagt upp sin första videoblogg också, heja dig! :D Jag är med på ett litet hörn jag med för jag smsade henne mitt i när hon pratade ;)

Söta va! :) De rosa vill jag ha när jag fyller år!


Yihaa, howdy cowboy :)

Spring Break!

Jag njuter av mitt lov! Igår och idag har det spöregnat så vi har hållit oss inomhus under filtar i sofforna och tittat på filmer. Vi har gjort lite planer för lovet och som det ser ut nu så ska vi åka till Bartlesville, Tulsa, Claremore, och till Arkansas (wihoo ny stat!). Det blir också scrapbooking-party och lite annat kul, åh vad jag älskar att ha lov och åka runt och göra roliga saker :DIt's Spring Break and I'm Blonde!!

Nu är det SPRING BREAK i Oklahoma!!! Vi har en veckas ledighet framför oss, så himla skönt!
Igår hade jag my hair appointment after school, Carolyn hämtade mig och skjutsade mig till Hair Gallary i downtown Oologah (en minigata med postkontor, frisör + en liiiten restaurang). Oologah's main street heter förresten Cooweescoowee, prova att säga det snabbt tre gånger om ni kan! Mitt monsterlånga hår var i stort behov av både klipp och färg, kapade 8 cm (riktigt modigt för att vara mig), färgade mörkt underhår och ljusa slingor som vanligt. När jag sa ljust så blev det VÄLDIGT ljust men jag vänjer mig nog om ett tag, det känns ovant att vara så blond men jag är nöjd. 

Nyfriserad :)


Idag hade vi assembly schedule i skolan för att hinna med the faculty basketball game. På Vocal Music fick vi ha en "lugn" lektion som avslutning på 3rd quarter så vi gick till the gym och spelade dodge ball hela lektionen. Sedan väntade ett matteprov där vi fick använda våra review packets från igår som fuskhjälp, haha jag älskar när man får ha cheat sheets! Vi blev klara fort så jag Rachael och Brodie underhöll oss med att rita fina, färgglada bilder på varandras mappar under resten av lektionen. När vi kom till engelskalektionen berättade Mrs Capps om jordbävningen och tsunamin i Japan och så fick vi titta på olika nyhetsinslag för att få information om allt som hände. Mrs Capps hade också tagit med en specialgjord fotobok med bilder på alla hennes hästar som hon visade mig. Mrs Capps vet att jag har ridit hur länge som helst och tog med albumet för att jag skulle få se lite western-hästar.

Efter lunch samlades HELA skolan (lower + upper elementary, middle school och high school) i the gym för att titta på the Faculty Basketball Game. Lärarna på skolan hade delat upp sig i lag och spelade matcher mot varandra för att samla ihop pengar till OHS after prom party. Mr Short var med och såklart skulle han vara värst, alla andra hade vanliga shorts och t-shirt men han gjorde egen entré iklädd en ful, gammal träningsoverall och pannband. 

Mr Short


Cheerleaders och maskoten i ett fullsatt gym! :)

Tsunami!

Har ni hort om jordbavningen i Japan som orsakade en gigantisk tsunami over hela stilla havsomradet?!! Mrs Capps berattade det for oss under 3rd hour och sa fick vi sitta och titta pa nyheterna och halla oss uppdaterade hela lektionen. Det laskiga ar att tsunamin kommer sla in over USA's vastkust under dagen, tur att Oklahoma ligger mitt i landet och inte blir drabbat. Riktig tur att jag inte blev placerad i California och hade varit mitt i allting!


English!

Många har sagt att ni vill höra när jag pratar engelska, så idag tog jag tag i saken och spelade in ett KORT videoinlägg på engelska. Skruva upp volymen om ni vill höra för det är lite halvkasst ljud, men jag klarade mig från att bryta ihop i ett skrattanfall iallfall vilket inte är lätt när man pratar in i en kamera ;) Se, lyssna och njut haha ;)


Extended Schedule

Måndag igen, veckorna bara rullar på och nästa vecka är det spring break här! För att ta igen alla de dagr vi missade pga snön så började vi idag med att gå 50 minuter längre i skolan. Vi ska ha det nya schemat fram till den 4 maj då det är ganska precis 2 månader. Kanske inte precis det roligaste som kunde hända men bra mycket bättre än att ta bort spring break eller lägga till dagar innan sommarlovet som jag vet att skolorna i flera av grannstäderna gjort. Varje lektion blev mellan 5 - 8 minuter längre så det är inte så farligt egentligen, det jobbiga är att komma hem nästan en timme senare än vanligt.

På US History var Mr Short på sitt vanliga skämthumör och berättade om sina storslagna planer för lovet nästa vecka. Han ska till Las Vegas och smyga runt vid inspelningen av något program där folk visar upp gamla, fina grejer som de har ärvt. Han har hittat ett par gamla, fula skor i en garderob på skolan som han ska försöka få visa upp och ljuga att hans morfar hittade de i Vietnams djungel när han var där under kriget. Vi får väl se om han lyckas, han övade sin taktik på oss idag och herregud vi höll på att ramla av stolarna av skratt! Mr Short borde extraknäcka som skådis! 

Idag har jag fått sverige-post också! Paket från familjen med allt en utbytesstudent behöver, = skvallertidningar och marabou haha ;) Tack så mycket! :)

Tror att jag glömt bort att berätta om vad som hände i fredags! På kvällen åkte jag, Emily och Carolyn till Claremore och hade tjejkväll tillsammans. Vi åt mat och åkte runt till en massa ställen. Innan vi drog hem så stannade vi till och hälsade på Rich på jobbet. Där traffade vi några av hans arbetskamrater varav en kom från Maine och trodde att jag kom från Frankrike pga mitt namn. Men det var inte det jag skulle berätta, det var så ovant att höra någon prata med vanlig "ren" engelska!!!!! Här i södern är det världens skönaste cowboy-dialekt som gäller och jag tänker inte alls på det längre för jag är så van. Men nu när jag fick prata med någon som lät helt "vanlig" och nästan helt utan dialekt lät det så roligt i mina öron, det har nog blivit en riktig Okie av mig nu verkar det som när jag tycker att the southern accent är det riktiga sättet att prata. Ni ska bara höra hör vissa låter här alltså, såklart finns det de som är värre än andra och det är de som det är roligast att lyssna på. Världens skönaste dialekt och ord som låter påhittade :)

Aaawesome Thursday!!!

Gårdagen var BÄST!! Jag mötte Lindsay i the commons area och så gick vi tillsammans bort till the band room kl 4pm och mötte de andra som skulle med till Tulsa. Vi var ett blandat gäng från OHS Music department som tillsammans med Mr Adkins, Mr Matthews och Mrs Johnson hoppade på bussen.

Vi hade gott om tid så vi stannade i Owasso och åt mat, bara hängde och gick runt. Kendra, Beth, Lindsay, Jenny och jag gick till Taco Bueno där vi hittade på en spanjor, en gubbe som såg ut som en tecknad fiskare och X antal dryga ungar som vi försökta psyka med våra blickar. Det var länge sedan jag skrattade så mycket och jag tror att det blev ett bra träningspass för mina magmuskler ;) Någon timme senare fortsatte vi den sista biten till Tulsa men under den korta stunden hann det hända mycket! Blair började blöda näsblod, Kendra ramlade av sin plats, Mrs Johnson lekte polis samtidigt som hon körde bussen och mycket mer! Väl framme i Tulsa hade vi ännu mer tid att slå ihjäl innan musikalen började kl 7:30pm, det blev gruppbilder, hardcore creeping och bara allmänt flum innan dörrarna öppnades och vi kunde inta våra platser. Beauty and the Beast var hur bra som helst, musiken var underbar och jag tror inte att någon av oss hade ett öga torrt på slutet!

Ni vet Chip, det lilla tekopps-barnet?? I början spelades han av ett barn som liksom satt under en vagn/bord, med huvudet upp i ett hål som så att det såg ut som att ansiktet var själva koppen. Men i mitten av föreställningen gick Mrs Potts omkring med Chip på en bricka, alltså det ser ut som att det är ett huvud utan kropp!! Beth och jag reagerade samtidigt och sa "hey where's the body!!". Det låter dumt men det såg så verkligt ut och det tog en stund innan vi kom på att det måste ha varit ett robothuvud just den gången Chip var på brickan. 

Vi var tillbaka i Oologah strax efter kl 12 så det var en skapligt trött tjej som gick upp kl 6:15 imorse! :)

Beth, jag, Lindsay, Kendra & Jenny


Beauty and The Beast


Lindsay & JagWaiting in the library!

Nu sitter jag i biblioteket har pa skolan och vantar pa att klockan ska bli 4 da vi ska motas i bandrummet och sedan aka till Tulsa! Vi ska som sagt se musikalen Beauty and the Beast pa Tulsa PAC.

Vi laser om World War II nu pa US History och ingen ville tro pa mig nar jag sa att Sverige inte varit med. Mr Short tog fram en karta och visade att landet uppe i norra europa var lila (= neutralt) och da kom det manga fragor om hur vi lyckats med det. Mr Short och de andra tyckte att det var jatteintressant sa imorgon har jag fatt i uppdrag att beratta mer! Det ar alltid lika kul nar folk kommer pa att jag kommer fran ett annat land haha!

Blev bara en superkort liten uppdatering for nu ska jag ga och traffa Lindsay och de andra :)

Förresten, IDAG HAR JAG VARIT HÄR I 7 MÅNADER!!! Time flies!

It's MARCH!!

Happy Tuesday, som Mr Adkins sa imorse! Vi fick en ny sång på Vocal Music idag, "Hey Soul Sister", den är så bra och har helt fastnat i mitt huvud nu! Direkt efter skolan på torsdag ska jag, Lindsay, Brandon och gänget från Show Choir till Tulsa och titta på musikalen Beauty and the Beast. Vi ska se broadway-uppsättningen som nu är ute på turné runt om i USA, det ska bli så kul. På engelskan gick vi till biblioteket för att börja skriva en essay about how to conserve electricity. Trey och Sage som är superintresserade av Sverige båda två kom av "misstag" in på en svensk sida och försökte läsa vad som stod högt och sen fick jag översätta. Det var inte det lättaste för inte ett enda ord de sa lät rätt ;)

Eftersom att det är tisdag så var det möte med Culture Club under lunchen, jag har nog sagt det förut men de som är med där är lite "speciella" för att säga det snällt. Tjejen som är ordförande började prata med om mej om spirits, black and white magic, jesus och grejer, jag och en annan tjej försökte förklara lite fint att vi inte tror på något av det där. Hon bokstavligen gick i taket, och för att bevisa hur fel hon tyckte att vi hade så höll hon ut sina händer i luften runt mina, och frågade vad jag kände. Meningen var att jag skulle känna magnetfältet som hennes händer strålade ut och som skulle mötas på mitt pekfinger eller något. Akward moment, men lite roligt samtidigt. 

Last hour körde vi cardio boxing! Hihi det var jättekul att bara ösa på :) Jag och Whitney var i team, eller ska väl säga Josefin och jag istället för vi har som jag berättade igår bytt namn. Monday February 28th

Jättekul att så många svarade på mitt senaste inlägg, det uppskattas :D

Måndag igen! Inte direkt min favoritdag på veckan, inte blir det roligare av att borlängeborna har sportlov den här veckan heller! Men snart har vi spring break här! :D :D Dagen började med matteprov och de såklart obligatoriska "test peppermints" som Mrs Salt ger oss för att sockret ska nå hjärnan fort och göra oss smartare :D På engelskan fortsatte jag med mitt *host* jättefina picasso style selfportrait som nu börjar bli färdigt, kanske att en bild kommer upp imorgon så att ni får skåda detta mästerverk, KANSKE!

I slutet av förra veckan var det wrestling state tournament i Oklahoma City och två duktiga Oologah-pojkar kom 1a och 2a, detta ropades ut under lunchen och alla skrek som galningar. Det är så kul att se hur mycket skollagen betyder för folk här, glöm nyheter om vad som hänt i världen, här är det viktigaste hur det gått för OHS Mustangs! Han som vann är förresten min granne så det tyckte jag var extra roligt :)

Mina ben mår fortfarande inte riktigt bra så förra veckan och idag har jag tränat styrka med softball-tjejerna. Med gummiband, vikter, cattle bells och allt vad det är står 20 fnissiga tjejer framför de enorma speglarna och skrattar ännu mer åt alla träningsvideosar som Coach Vaughn startar. Det är jätteroligt och jag har lärt känna många nya tjejer under de lektionerna. Whitney tycker förresten att mitt namn är awesome så vi bytte idag, jag blev Whitney och hon Josefin ;)

Brodie, jag, Tia & Audrey på matten :)


RSS 2.0