Mitt år i USA 2010-2011 del 2

De första dagarna på år 2011 spenderades i Kansas. Jag och Emily härjade runt i hotellets water park and did some walmart creeping, bästa saken att göra när man är i en ny stad och bara hittar till Walmart. Jullovet tog slut och den 3e januari började skolan igen, en ny termin med några nya ämnen. Längre fram i januari åkte jag med min värdmamma, värdsyster, Keri och Grace på tjejresa till Branson i Missouri. Vi shoppade en hel del och hade en rolig helg tillsammans.

Josefin, Emily & Grace i Branson, Missouri


Sedan började det hända grejer kan man säga. Vädret är inte jätteintressant att läsa om men bor man i Oklahoma går det inte att låta bli att skriva om det! Inom loppet av en vecka gick det från lite snö, sedan några dagar med +25C och precis efter det en riktig snöstorm. Visserligen var det inte jättemycket snö med svenska mått mätt men tillräckligt mycket för att skolan skulle bli inställd i hela 2 veckor. Det var ganska mysigt att vara insnöad men efter 14 dagar var det skönt att komma ut ur huset och gå till skolan igen. Under vintern var det också Super Bowl, jag blev honor rolled och gick på många av skolans basketmatcher. 

Snow day!


Jag & Jessica på basketmatch


I mars blev det ännu en trip till Tulsa med Oologah Vocal Music Department. Vi såg Beauty and the Beast och jag hade en höjdarkväll med Beth, Jenny, Lindsay och Kendra. Spring Break var efterlängtat och det blev turer till Bartlesville, Owasso, Tulsa och även över gränsen till Arkansas för shopping i Bentonville. 

Beth, Josefin, Lindsay, Kendra & Jenny - på Beauty and the Beast


Spring Break in Arkansas


April var nog en av de absolut roligaste månaderna tror jag! School was a blast och såklart hade vi underbara PROM!! Jag skulle kunna skriva 500 inlägg bara om balen men jag tror att ni kanske förstått hur mycket jag älskade den dagen. Att fixa hår, smink, klänning, äta middag och dansa natten lång med mina bästa vänner kunde inte bli annat än wonderful, bäst, amazing....ja jag har slut på superlativ ungefär här ;) After prom var lika roligt det, laser games, surfing, hoppborgar, mat, tävlingar och hypnotisering (fungerade inte på mig men det var kul att prova på). 16 april = best day ever! :) 

Rachael, Taylor, Josefin - PROM 2011


PROM 2011


Chase & jag


Hela den helgen fortsatte att vara bäst, dagen efter prom åkte jag till Tulsa och träffade min kära okie buddie Lisa på akvariet!! Herregud vad vi skrek och kramades när vi såg varandra, det var ett kärt återseende och amerikanerna undrade nog var det var för konstiga tjejer som sprang runt där, pratade något konsigt språk och var hyper mest hela tiden ;)

Okiebuddies :) <3


Lisa, Josefin, Candace på akvariet


Min sista månad i Oklahoma var också fylld av höjdpunkter. Jag gick på baseball games, spenderade mycket tid med mina fina vänner och åkte till Missouri med kören. Resan med kören var galen, vi kom 2a i en tävling, besökte en water park och Silver Dollar City (stor nöjespark) och 95% av oss slocknade sedan under bussresan hem. Det blev ett antal tjejkvällar och min karriär som football player började och slutade med POWDER PUFF den 17 maj! Riktigt roligt var det, mina armar och ben var blåa i en vecka efter men det var det värt, haha vi förlorade men kämpade hårt tillsammans.

CHOIR TRIP TO BRANSON!

CHOIR TRIP TO BRANSON


Powder Puff 2011Senare samma dag kom min familj till Oklahoma!!! Att träffa mamma, pappa och brorsan för första gången på 10 månader var lycka och det går inte att beskriva känslan, kan berätta att det blev en hel del tårar och kramar. I en vecka fick familjen följa med och uppleva min nya vardag och det var så kul att visa allt. Sista veckan i skolan var väldigt ledsam och då speciellt de två sista dagarna... Jag grät, mina kompisar grät och till och med två lärare grät, det var inte alls kul att säga hejdå och veta att jag aldrig mer skulle vara elev på Oologah High School. Mina allra sista dagar i Oklahoma var såklart fyllda av ännu mer avsked. Mina fina vänner överraskade mig med en hejdå-fest på Olive Garden där jag fick många fina presenter som minne och min engelskalärare Mrs Capps tog med mig ut på trailriding.

Sista skoldagen


Goodbye Party


Trailriding


På min absolut sista dag åkte jag och värdfamiljen ut med båten och avslutade med bbq party på kvällen. Det blev inte många timmars sömn den natten, jag och Emily låg på golvet och tittade på film tillsammans som vi gjort så många gånger tidigare och sedan bar det av till flygplatsen i Tulsa. Vi grät allihop innan det var dags för mig att ensam flyga hem till Sverige via Dallas och New York. Jag fck ett fint välkomnande på Arlanda av familjen och då kändes det bra att vara hemma igen. Det är sant som man säger, borta bra men hemma bäst. Jag har haft det bästa året i mitt liv i Oklahoma men det är ändå skönt att vara hemma i Sverige igen :)

Last day in Oklahoma


Hemma i Sverige igen - Cowgirl på Arlanda


Kommentarer
Postat av: Annika - mot Oklahoma

Vad skönt att du säger så. Jag är jättenojjig att någon liten detalj ska vara fel ifylld och så nekar de en visum. Amerikanarna är ju så stenhårda med allt vad tull och sånt heter.Jag har absolut avresedagen klart. Bokade flygbiljetter i slutet på mars redan :) Åker den 14 aug för 15 aug är det inflytt på campus. Yihaa!

Insåg igår att jag bokat hemresan precis på 30 dagen efter terminens slut dvs. samma dag som visumet går ut. Snacka om att leva på mariginalen ;)

2011-06-20 @ 16:15:00
URL: http://ensvenskaioklahoma.wordpress.com
Postat av: nataliegoesamerican

ååh hoppas att mitt år blir lika bra!! :)

2011-06-23 @ 09:14:30
URL: http://nataliegoesamerican.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0