Snart Gotland!

Väskorna är packade och väckarklockan är ställd på 05:45! Tudigt imorgon rullar bilen från Borlänge till Nynäshamn och sedan tar vi färjan över till Gotland. Det ska bli mysigt att åka och utforska Sveriges största ö i en vecka innan jag börjar jobba här hemma igen. Det blir nog en liten paus i uppdaterandet nu beroende på när/om jag får tag på internet eller inte.

Har ägnat kvällen åt att bränna en skiva med svensk musik som ska skickas till min bästa kompis Brodie i Oklahoma, + att jag smällt i mig en påse Skittles (=yummy!!!!). Om någon hittar på en affär som säljer Skittles eller Reese´s i Sverige vill jag bli den förste som får veta för mitt föråd av amerikanskt godis börjar ta slut...

Ge mig Skittles....

....och jag blir så häääääär glad! :DSvar!

Ellinor: Jag gillar din blogg jättemycket och har följt den under heeela året. Det är så roligt att läsa eftersom att jag planerar att åka som utbytesstudent 2012. Jag undrar lite om organisationen du åkte med, explorius. Bara lite allmänt om de är bra, om det har känts som om att de har "funnits där" under ditt år, typ om de hjälpt dig med problem etc. och om det har varit något som var dåligt/om du är missnöjd med något?

Tack så mycket, vad kul att du följt min blogg :) Explorius har överlag varit bra tycker jag. Vissa saker hade de kunnat göra bättre, tex som att ha mer koll på sina utbytesstudenter under året och inte bara förlita sig på de amerikanska organisationerna (i mitt fall). Nu har inte jag haft några "problem" under året men hade jag haft det hade jag fått gå till min amerikanska organisation ISE och där har jag inte kännt att jag haft något stöd alls. Nu ska jag inte prata för alla, det beror helt på vilken area rep. man får och säkert också om man är i behov av hjälp på något sätt.


Erika: Jag har följt din blogg sedan du åkte men skulle ändå vilja höra en sammanfattning om ditt år med typ bilder och där du skriver vad som var jobbigast/roligast/mest minnesvärt/vad som hände då och då/vem du umgicks med/dina tankar under till exempel under månaderna eller under hösten/vintern/våren. Kanske en stor grej men det skulle ändå vara roligt att läsa :D 

Det skulle också vara roligt att läsa om vad du i efterhand känner att du uppskattar/inte uppskattar fullt så mycket med USA - folket/landskapen/maten/kulturen/religionen allt du stötte på liksom :D

Hej! Nu har du säkert läst mina sammanfattningar från året (del 1 och del 2), tack för idén :) Jag hade inte direkt några jättejobbiga stunder under året, såklart någon kortare period då och då men ingenting farligt. Så här efteråt saknar jag människorna där jättemycket, alltid vänliga och trevliga. Amerikaner kan uppfattas som ytliga och det kanske de är men samtidigt är gästvänligheten stor och man kan börja prata med vem som helst överallt (inte jätteofta man går fram till någon man inte känner på ICA och säger hej). Maten kan jag säga är det jag saknar minst, jag lärde mig aldrig riktigt tycka om maten som var typisk för södra USA. Det jag saknar allra mest är såklart alla mina kompisar och värdfamiljen, allt det som jag levde med varje dag i 300 dagar och det som var en så stor del av mitt liv.

 

My: Jag känner några som har varit utbytesstudenter men när de har kommit tillbaka till sverige har de varit tvugna att gå om året de missade, behöver du också göra det?

Hej! Det är inte så att man bokstavligen "går om" ett år utan man fortsätter där man slutade innan utbytesåret. Jag åkte till USA efter 1an och ska börja 2an nu i höst, du har alltså rätt med att jag tar studenten ett år senare men det är mer som en paus än att jag går om.

Anna: Hej Josefin!

Först vill jag bara säga att din blogg verkligen har varit inspirerande och hur bra som helst under ditt år. Du verkar också vara en härlig person och man blir alltid lika glad när man kikar in här! 

Jag ska åka som utbytesstudent nu till hösten och fick precis min placering i Montana. Det är nervöst då det är en så liten ort (ca 400 personer bor där och runt 100 elever går på skolan) Jag såg precis att du också hamnade på ett lite mindre ställe och jag tänkte bara höra lite hur du tyckte det var? Hur kändes det när du först fick reda på placeringen? 
Hur många elever gick på din skola? Just nu är det många tankar som snurrar i mitt huvud. Tack för en fin blogg och hoppas att allt är bra med dig :) Kram

Tack så jättemycket, vad glad jag blev av din kommentar! :D Grattis till placeringen, jag kommer ihåg den dagen jag själv fick telefonsamtalet med informationen om min placering i Oklahoma som om det vore igår. Jag skrek, grät, skrattade och var nog bara i chock tror jag. 

Precis som du sa så bodde jag också i en liten stad, i Oologah bodde det ca 800-900 personer och räknade man in grannbyn (ibland räknades den och ibland inte) låg invånarantalet på ca 1300. På min skola gick det ca 500 elever (bara på high school, ännu mer om man räknar med middle school och lower elementary) och det var många för att vara i en så liten stad. Min skola var ansedd som en av de bästa i hela Oklahoma och därför ville många elever från andra städer/byar gå där också. Jag tyckte inte alls att det var några problem att bo i en liten stad, tvärtom! Det hände egentligen inte jättemycket i Oologah men jag lärde verkligen känna folk och kom in i samhället fort och det var värt mycket mer för mig. Oftast ligger småstäderna ganska nära någon större stad, jag bodde nära Tulsa, Owasso, Claremore och Bartlesville vilket var skönt och roligt när jag och mina kompisar ville ut och hitta på något.

Hoppas att allt går bra för dig, lycka till och ha ett härligt år i Montana! :)

Beatrice: Hej!

Jag ska åka som utbytesstudent 11/12, och undrar om du har några råd angående hur mycket man ska packa? Jag vet att gränsen är 23 kg (något sånt), men jag menar mer innehållet. På mitt infomöte sa nämligen alla 5 referensstudenter att de packat ned för mycket kläder. Då undrar jag mest, vad är för mycket/lite och vad blir lagom? Liksom, är det lagom att packa som man kanske skulle göra för en 2 veckors-semester? (Förlåt för rörig fråga, haha. ^^) Vill även säga att jag läst din blogg nästan hela året och har tyckt att den är väldigt rolig och inspirerande! :D

Jag tycker att det var väldigt svårt att packa, funderade mycket på vad som var viktigt och mindre viktigt att ta med. Nu efteråt tycker jag nog att jag hade med mig för mycket saker (2 väskor) men i början behövde jag nästan allt jag hade med. Längre fram under året när jag samlat på mig mycket kläder och saker var det mycket som blev överflödigt. Packa det som du tycker är riktigt viktigt, en 2 veckors-semester låter rimligt för tänkt på hur mycket man köper på ett år, allt det + det du hade med från början ska med hem till Sverige igen sedan!


Glad Midsommar!

Trevlig midsommar till alla där ute! Själv tror jag att jag struntar i små grodorna i år men det blir desto mer jordgubbar istället. Jag firar midsommar i hjärtat av Dalarna, på Sollerön (blir det mer midsommar än så?). Regnet öser ner, inte någon överaskning precis men det är ändå trist, hoppas att det slutar SNART! 

De senasta dagarna har jag blivit helt beroende av det HÄR, cool kille som vet ALLT! Det är nästan så att jag blir frustrerad och försöker komma på svårare och svårare personer men hittills är jag besegrad.

Kom ihåg frågestunden :)

Bild från midsommar 2010, när solen tittade fram en stund :)


Fullt fart

Vad kul att så många vil fortsätta följa bloggen nu när jag är i Sverige! Jag tycker om att blogga och uttrycka mig i skrift och då är det ju ett plus om någon vill läsa också haha ;) 

Har haft en jättebra dag, har packat upp mina två sista resväskor (bättre sent än aldrig), umgåtts med kompisar och nu sitter jag och chattar med folk i Oklahoma. Det är kul att höra vad som händer där borta och uppdatera sig på det senaste Oologah-skvallret (vem är tillsammans med vem, vart ska alla på college, vilka fightas, hur går det med the creepers mm). Tänk att JAG har bott där och fram till några veckor sedan kunde jag träffa alla dessa underbara personer och prata på riktigt. 

Igår var jag och Lisa på Friskis och Svettis utegympa för att röra på "USA-fläsket" som vi så fint kallar det. Herregud vad två svenska Okies kan skratta säger jag bara! Vi tänkte filma hela alltihop, skicka det till USA och visa amerikanerna på vilket bra och roligt sätt svenskar motionerar. Heja F&S säger jag :)

Bloggens vara eller inte vara?

Som alla säkert vet så har jag varit hemma i Sverige i några veckor nu, och jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska lägga ner bloggen eller inte. Finns det något som helst intresse av att läsa om mitt svenska liv, snälla säg vad ni tycker för jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra. Bloggens vara eller inte vara är min fråga till er just nu :)

Under tiden jag funderar är jag öppen för att svara på frågor från er läsare! Har fått en hel del frågor som jag tänkte svara på om ett tag, då kör jag två flugor i en smäll och drar igång det  som kan bli den sista (?) FRÅGESTUNDEN så passa på nu om det är någon som undrar något! :)

Mitt år i USA 2010-2011 del 2

De första dagarna på år 2011 spenderades i Kansas. Jag och Emily härjade runt i hotellets water park and did some walmart creeping, bästa saken att göra när man är i en ny stad och bara hittar till Walmart. Jullovet tog slut och den 3e januari började skolan igen, en ny termin med några nya ämnen. Längre fram i januari åkte jag med min värdmamma, värdsyster, Keri och Grace på tjejresa till Branson i Missouri. Vi shoppade en hel del och hade en rolig helg tillsammans.

Josefin, Emily & Grace i Branson, Missouri


Sedan började det hända grejer kan man säga. Vädret är inte jätteintressant att läsa om men bor man i Oklahoma går det inte att låta bli att skriva om det! Inom loppet av en vecka gick det från lite snö, sedan några dagar med +25C och precis efter det en riktig snöstorm. Visserligen var det inte jättemycket snö med svenska mått mätt men tillräckligt mycket för att skolan skulle bli inställd i hela 2 veckor. Det var ganska mysigt att vara insnöad men efter 14 dagar var det skönt att komma ut ur huset och gå till skolan igen. Under vintern var det också Super Bowl, jag blev honor rolled och gick på många av skolans basketmatcher. 

Snow day!


Jag & Jessica på basketmatch


I mars blev det ännu en trip till Tulsa med Oologah Vocal Music Department. Vi såg Beauty and the Beast och jag hade en höjdarkväll med Beth, Jenny, Lindsay och Kendra. Spring Break var efterlängtat och det blev turer till Bartlesville, Owasso, Tulsa och även över gränsen till Arkansas för shopping i Bentonville. 

Beth, Josefin, Lindsay, Kendra & Jenny - på Beauty and the Beast


Spring Break in Arkansas


April var nog en av de absolut roligaste månaderna tror jag! School was a blast och såklart hade vi underbara PROM!! Jag skulle kunna skriva 500 inlägg bara om balen men jag tror att ni kanske förstått hur mycket jag älskade den dagen. Att fixa hår, smink, klänning, äta middag och dansa natten lång med mina bästa vänner kunde inte bli annat än wonderful, bäst, amazing....ja jag har slut på superlativ ungefär här ;) After prom var lika roligt det, laser games, surfing, hoppborgar, mat, tävlingar och hypnotisering (fungerade inte på mig men det var kul att prova på). 16 april = best day ever! :) 

Rachael, Taylor, Josefin - PROM 2011


PROM 2011


Chase & jag


Hela den helgen fortsatte att vara bäst, dagen efter prom åkte jag till Tulsa och träffade min kära okie buddie Lisa på akvariet!! Herregud vad vi skrek och kramades när vi såg varandra, det var ett kärt återseende och amerikanerna undrade nog var det var för konstiga tjejer som sprang runt där, pratade något konsigt språk och var hyper mest hela tiden ;)

Okiebuddies :) <3


Lisa, Josefin, Candace på akvariet


Min sista månad i Oklahoma var också fylld av höjdpunkter. Jag gick på baseball games, spenderade mycket tid med mina fina vänner och åkte till Missouri med kören. Resan med kören var galen, vi kom 2a i en tävling, besökte en water park och Silver Dollar City (stor nöjespark) och 95% av oss slocknade sedan under bussresan hem. Det blev ett antal tjejkvällar och min karriär som football player började och slutade med POWDER PUFF den 17 maj! Riktigt roligt var det, mina armar och ben var blåa i en vecka efter men det var det värt, haha vi förlorade men kämpade hårt tillsammans.

CHOIR TRIP TO BRANSON!

CHOIR TRIP TO BRANSON


Powder Puff 2011Senare samma dag kom min familj till Oklahoma!!! Att träffa mamma, pappa och brorsan för första gången på 10 månader var lycka och det går inte att beskriva känslan, kan berätta att det blev en hel del tårar och kramar. I en vecka fick familjen följa med och uppleva min nya vardag och det var så kul att visa allt. Sista veckan i skolan var väldigt ledsam och då speciellt de två sista dagarna... Jag grät, mina kompisar grät och till och med två lärare grät, det var inte alls kul att säga hejdå och veta att jag aldrig mer skulle vara elev på Oologah High School. Mina allra sista dagar i Oklahoma var såklart fyllda av ännu mer avsked. Mina fina vänner överraskade mig med en hejdå-fest på Olive Garden där jag fick många fina presenter som minne och min engelskalärare Mrs Capps tog med mig ut på trailriding.

Sista skoldagen


Goodbye Party


Trailriding


På min absolut sista dag åkte jag och värdfamiljen ut med båten och avslutade med bbq party på kvällen. Det blev inte många timmars sömn den natten, jag och Emily låg på golvet och tittade på film tillsammans som vi gjort så många gånger tidigare och sedan bar det av till flygplatsen i Tulsa. Vi grät allihop innan det var dags för mig att ensam flyga hem till Sverige via Dallas och New York. Jag fck ett fint välkomnande på Arlanda av familjen och då kändes det bra att vara hemma igen. Det är sant som man säger, borta bra men hemma bäst. Jag har haft det bästa året i mitt liv i Oklahoma men det är ändå skönt att vara hemma i Sverige igen :)

Last day in Oklahoma


Hemma i Sverige igen - Cowgirl på Arlanda


Mitt år i USA 2010-2011 del 1

Tisdagen den 3 augusti 2010 började mitt livs äventyr. Det började med tre helt underbara dagar på soft landing camp i New York med världens bästa grupp. Jag lärde känna flera andra utbytesstudenter, sprang runt på Manhattan, hittade på inspelningen av Gossip Girl, träffade en mindre trevlig finsk tant och pratade dalmål som aldrig förr med de två andra tjejerna från Borlänge. Jag var både livrädd och lugn på samma gång när jag några dagar senare landade i Tulsa, Oklahoma och skulle träffa min värdfamilj för första gången. Från den stunden rullade allt på och jag kom in i mitt nya liv väldig fort. Jag började på High School den 12 augusti haha och de starkaste minnena jag har från den dagen är hur mycket jag hatade kombinationslåset till skåpet och att mitt schema var messed up och jag hade två lektioner samtidigt. Den första tiden hos min värdfamilj var väldigt händelserik, dagen efter att jag kommit till de gick vi på ett bröllop, tredje dagen gick jag, min värdmamma och värdsyster på The American Idol Tour Concert och en vecka senare fyllde jag 17 år. Det var annorlunda att fylla år på ett helt nytt ställe men dagen blev riktigt bra. Min värdbror Chase kom till skolan och överaskade mig med blommor, Kaelin och Keely hade bakat cupcakes och tårta som vi åt under lunchen samtidigt som alla tjejer sjöng för mig. 

Hejdå Sverige!


Svenskar i New York


My new home


American Idol Tour


Birthday Girl!


Augusti, September och Oktober rann iväg i en rasande fart och tillsammans med Harley, Keely och Kaelin lärde jag mig allt om football och gick på nästan varje match för att skrika "Mustang Magic" och heja på pojkarna. Den första matchen var väldigt speciell, halvvägs igenom började det spöregna men stämningen fortsatte att vara på topp och vi skrek bara ännu högre. Under Homecoming Week fick jag uppleva high school spirit på riktigt! Jag blev målad blå över hela kroppen, åkte med the junior float i paraden och tog många bilder med Kaelin i ett photo booth. I Oktober åkte jag, Kaelin och Ryan till Tulsa State Fair och gjorde en massa roliga grejer, bland annat karuseller, konstig mat (butter on a stick, dr pepper on a stick, donut burger....) och besökte fjärilshuset där vi blev kompisar med dessa bevingade djur (en flyttade in i Ryan's hår). Halloween får jag inte glömma heller, sista helgen i oktober var det "trick or treating" i Owasso och jag var stans snyggaste katt ;)

Brodie, Kaelin & Mandie


Mandie, jag & Harley - first football game!


Homecoming Week, Tourist Day - Bianca & Mr Short


Homecoming Day - The junior float crew


Ryan, jag, fjärilar


November började med att vi tog fram julgranen och pyntade den med westernprylar och såklart en cowboyhatt i toppen. I mitten av månaden åkte Oologah Vocal Music Department till Tulsa och såg musikalen Wicked, jag åkte till Oklahoma City med Shelbe och Rachael för att titta på play offs i football, Bianca och jag hade en fotograferingsdag i Tulsa och såklart firade jag Thanksgiving med allt vad det innebar. Det var en helt ny högtid för mig, hela släkten samlades och vi åt extrema mängder med mat, bla kalkon, stuffing, green been cassarole and sweet potatoes. Här på senhösten började jag umgås mer och mer med de jättegulliga tjejerna Brodie, Bianca, Tia och Jessica.

Klart det ska vara en cowboyhatt i granen ;)


Binaca & jag


Värdpappa Rich fixar kalkonen


December rusade förbi och plötsligt var det jul! Den "riktiga" julkänslan kom aldrig men jag skypade med hela släkten i Sverige på julafton och Christmas Day blev riktigt rolig och amerikansk. Jag fick många fina julklappar och lärde känna alla kusinerna ännu bättre. Det nya året 2011 firades in i Hutchinson, Kansas. Just den dagen var inte jättespännande men ändå helt okej. Jag passade på att fira dubbelt nyår, först det svenska och sen det amerikanska sju timmar senare. Föresten, betyder det att mitt 2011 egentligen blir 7 timmar kortare på grund av tidsskillnaden? Jag kommer ju vara i Sverige nu nästa nyår och får nytt år tidigare än sist, haha hänger ni med? ;)

Christmas Day 2010 - Emily & jag


Alla kusiner på juldagen

Fortsättning följer.... :)

Körskolan

Jag lever här hemma och kämpar på med allt på körskolan. På tre dagar har jag hunnit med 7 st körlektioner, 1 teorilektion och riskettan. Det är verkligen intensivt med 2-3 körlektioner per dag men väldigt roligt och jag har lärt mig väldigt mycket under kort tid. Nästa vecka blir det 8 körlektioner till, 2 teorilektioner och halkbanan (haha det jag längtar mest efter!).

Fick som önskemål att skriva en sammanfattning om mitt utbytesår vilket jag självklart ska göra. Har ännu inte kommit på exakt hur jag ska lägga upp det, antingen som ett långt inlägg eller kortare kapitel med månad för månad. Det kommer iallafall och då blir det mycket bilder också! :)

Svenskt vardagsliv

Vardagslivet hemma i Sverige flyter på likadant som innan jag åkte, har träffat mina vänner, släktingar och alla andra som jag saknat. Det är skönt att vara hemma till det gamla vanliga och ibland glömmer jag till och med bort att jag varit borta i 10 månader haha. 

De senaste dagarna har jag övningskört mycket varje dag och imorgon bär det av till körskolan. Intensivkurs väntar sedan ska jag nöta hela sommaren och förhoppningsvis kunna ta körkort ganska snart efter att jag fyllt 18år i augusti. Allt går om man vill, kan jag bo i USA ett år kan jag ta mig tusan köra bil också ;) Nej men jag är faktiskt duktig så det borde gå bra :)

Mer frågor

.. om Fråga!:
Jag undrar om du valde Oklahoma eller om du bara blev placerad där? (:

Jag valde södra USA som regionsval, sedan valde en familj i Oklahoma mig och det blev min placering. Är jätteglad över att jag kom dit, älskar den staten :)

Anonym om Fråga!:
Hej, jag ska åka som utbytes student 2012 och jag undrar hur många väskor du tog med dig till usa och hur många väskor du var tvungen att ha för att få hem allt? :D

Packningen var inte en så rolig historia haha ;) Jag hade med mig 2 väskor till USA med saker som jag då tyckte var jätteviktiga och bra. Man samlar på sig mer än vad man tror under ett år så på hemvägen tog mamma och pappa en resväska med mina saker, jag hade 2 st + en stor ryggsäck och så skickade jag en stor låda med resten som inte fick plats i väskorna :)
Här är bagaget som jag hade med mig själv på hemvägen!
Mamma och pappa tog en till väska + att jag skickade en kartong.Fråga!

Anonym om The end of my adventure:
hej, detta kanske kommer som en märklig fråga men jag har verkligen funderat på den hela din vistelse där borta:) var de inte märkligt att komma hem, jag menar hur känns det i familjen är allt som vanligt, syskongnabb och har du fortfarande den där självklara platsen i familjen asså du förstår vad jag menar;)

MKT bra blogg, känns nästan som vi har varit med dej under ditt år!!!!

Tack så jättemycket! Vad roligt att du har läst min blogg :D Till din fråga, det konstiga var att så fort jag kom hem till Sverige och Borlänge kändes alls precis som vanligt! ALLT var precis likadant som innan jag åkte, familjen, staden, bästa kompisarna.... ja allt är likadant som för ett år sedan när jag åkte. Det är lite konstigt haha och jag kommer på mig själv med att tänka "just ja, jag har bott i USA i 10 månader" ;) Det är lite konstigt men faktiskt skönt att det är så :) 
_______________________________________________________________________________________________

Om ni har fler frågor om mitt år, hemresan eller vad som helst är det bara att fråga på! Det skulle också vara kul att få lite åsikter om bloggen, tex vad NI tycker varit bra,  mindre bra eller om det är något ni vill att jag ska skriva mer om. Jag vet inte alls hur länge jag kommer fortsätta blogga men det skulle vara intressant med lite feed-back och förslag på eventuella ämnen och inlägg jag kan skriva om nu när jag är hemma i Sverige igen :)

The end of my adventure

Jag är alltså hemma i Sverige nu och mitt äventyr är över. För ett år sedan hade jag precis fått placering och väntade ivrigt de sista månaderna på att åka iväg. Nu har jag allting bakom mig och kan garantera att det var det absolut bästa året i mitt liv och att åka som utbytesstudent är det bästa beslut jag någonsin tagit. Jag har upplevt så många saker och lärt känna fantastiska människor, minnen för livet skapades i lilla Oologah. Jag glömmer aldrig den dag då jag landade i Oklahoma, det var den 6 augusti 2010, ca 43 grader C varmt och jag var jättenervös inför det första mötet med familjen. The year flew by and now, 300 days later it still feels like yesterday. Jag kommer aldrig glömma dagarna på soft landing campet i New York, min första dag på High School, football games, homecoming parade, Thanksgiving, prom och powder puff. Jag fick förutom Oklahoma besöka Kansas, Missouri och Arkansas som jag målade i på en karta som jag har. 

Oklahoma blev det nya "hemma" för mig, jag blev en del av en amerikansk familj och jag fick vänner för livet. Aldrig hade jag kunnat tro att mitt utbytesår skulle bli så bra och ge så mycket. Jag har växt som person och blivit mer självständig samtidigt som min engelska såklart utvecklats otroligt mycket. Från att leva i Sverige till att leva ett liv helt på engelska var en omställning men det dröjde inte länge innan det flöt på också och blev en självklar del av min nya vardag. 

Oklahoma kommer alltid betyda väldigt mycket för mig. Sverige är mitt riktiga "hemma" men Oklahoma ligger inte långt efter. Hade någon sagt till mig innan jag åkte hit att jag skulle bli en sådan Okie på 10 månader hade jag inte trott på det, men så blev det. Jag kan inte säga nog många gånger hur otroligt glad och stolt över mig själv jag är som vågade ta steget och bli en utbytesstudent, det bästa jag någonsin gjort!

SWEDEN!

Jag är tillbaka i Sverige och mitt äventyr i USA är över. Det var jätteledsamt att säga hejdå till värdfamiljen! Vi grät allihop och när jag gick genom säkerhetskontrollen kunde jag inte vända mig om för då hade jag antagligen sprungit tillbaka, kramat de igen och aldrig kommit iväg med planet. Efter gråtkalaset och sen sista hejdåkramen var jag by myself! Allt gick bra, jag åkte Tulsa-Dallas-New York-Stockholm och allt flöt på utan missöden. Tyckte själv att jag var duktig som åkte tåg, bytte terminaler och grejer helt själv både i Dallas och New York.

Jag åkte i min cowboy hat and boots bara som en kul grej och för att väskorna var fulla. Så länge jag var i Oklahoma och Texas var det inga konstigheter med det, piloten och flygvärdinnorna undrade om jag var en native Texan när jag gick på flyget till NewYork, men nej, bara en svensk som blivit oklahomiserad! När jag kom fram till New York däremot började folk titta på mig som om de undrade vart tusan en cowgirl gjorde där, jättekul tyckte jag och spelade med. I gaten vid planet till Stockholm kryllade det av svenskar och det var så ovant att höra folk prata svenska runt omkring mig, det var mycket lättare att prata engelska och det tog ett tag innan jag vande mig. På den långa flighten hem till Sverige hade jag sällskap av två stycken andra utbytesstudenter precis bredvid mig. Anneli från Iowa, Anastasia från Arizona och jag satt allra längst bak på samma rad. Kul att ha sällskap med dessa tjejer och det gjorde att den långa flygturen gick lite fortare.

Min fina familj stod och väntade med ett stort "Välkommen hem"-plakat och viftade med flaggor på Arlanda, jag fick verkligen ett fint välkomnande till Sverige. Brorsan har blivit lite countryfrälst tror jag för han spelade "Big Green Tractor" hela vägen hem till Borlänge. Det kändes konstigt men ändå bra att vara hemma i Sverige igen, blandade känslor men fortfarande  bra på något sätt. Konstigt, är det ord jag använt mest idag för det är så det känns, konstigt men bra. Det var underbart att få träffa mormor, morfar, moster och kusinerna igen, det var väldigt länge sedan senast! Mina söta små kusiner hade gjort en jättefin, stor skylt som satt uppsatt på huset när jag kom hem. Tack söta ni, jag blev så glad!!

Ni som känner mig vet att jag gått och längtat effter falukorv, makaroner och mellanmjölk som en tok i flera månader nu och det var såklart det jag hade önskat till lunch. Tror aldrig att just falukorv och mellanmjölk smakat så gott som idag, nästan så att man kunde höra en änglakör (aaaa-haaaa ni vet) haha ;) På kvällen kom mormor, morfar och mina bästa kompisar Emelie och Carolina hit. Många kära återseenden :)

Hela familjen på Arlanda


Skylten som kusinerna gjorde


Hemma!Haha glad tjej får sin efterlängtade svenska mat ;)


Bästa vännerna <3


RSS 2.0