Tack och hejdå!

Som ni märkt har det varit dåligt med uppdatering från min sida, det förvånar mig att besöksstatistiken visar att det fortfarande är många som tittar in hit varje dag ändå. Jag har nu bestämt mig för att ta en lång bloggpaus på obestämd tid. Det här var min USA-blogg och nu är jag i Sverige vilket inte har någonting med mitt utbytesår att göra = ingenting spännande att skriva om.

Bloggen kommer att ligga kvar så att jag själv kan gå tillbaka och titta i arkivet, vem vet någon blivande utbytesstudent kanske hittar hit och kan få svar på några av de 10000000 frågor som jag vet att man har inför ett utbytesår. Anyways, släng iväg ett mail (josefin.sars@hotmail.com) om det skulle vara något, jag fortsätter svara på eventuella frågor där även fast jag inte uppdaterar bloggen.

Jag kanske återkommer i framtiden om jag åker tillbaka till mitt älskade Oklahoma igen och hälsar på, eller så kanske jag dyker upp på en helt annan blogg, den som lever får se. Tills dess, TUSEN TACK till alla er som följt mitt äventyr som utbytesstudent i Oologah, Oklahoma, USA. Det har gjort mig lika glad varje gång att logga in och läsa alla fina, roliga och snälla kommentarer :) 


Q and A!

Ida
Hej du! Jag har bara en liten fråga. Eftersom att det sägs att det är så fet och onyttig mat i usa går man inte upp väldigt mycket i vikt på ett helt år då? gjorde du det?

Hej! Jo du har så rätt så, maten är väldigt onyttig (även det som verkar "nyttigt" innehåller mycket mer socker och fett än i Sverige) och ja jag gick upp i vikt ;) Värst var det i november-december, då var mina gamla jeans för små och då tyckte jag inte att det var jätteroligt haha. När 2nd semester började fick jag välja några nya ämnen och tog då girls workout som jag hade varje dag. Vet inte om det var på grund av det eller vad det var, men de nya kilona försvann under våren och jag gick ner i vikt förhållandevis snabbt igen. När jag åkte hem vägde jag ca 1-2 kg mer än vad jag gjorde innan jag åkte till USA vilket kändes helt okej efter ett år i ett land där donuts räknas som en normal frukost. Tycker inte att blivande utbytesstudenter behöver oroa sig över det! Visst man går oftast upp i vikt men det är väl inte hela världen så länge man mår bra och njuter av att vara utbytesstudent, förhoppningsvis upplever man det bästa året i sitt liv och DET tycker jag betyder mycket mer :)

Fråga om skolan

en blogg om 5 systrar
Hur var det att börja i skolan i USA? Alltså, med alla nya lektioner, matte lektionerna osv.. Var det svårt?:) kram<3/Elin

Klart att det kändes ovant i skolan till en början med nya ämnen, allt var på engelska osv. Men det gick fort att komma in i allt tycker jag. Jag tycker att skolan i USA var lättare än i Sverige, det kändes inte som att det var lika allvarligt heller. Man väljer inte gymnasieprogram där som i Sverige utan varje elev sätter ihop sitt eget schema med ämnen man vill läsa, på så sätt är det möjligt att välja svårighetsgrad lite själv på matten och liknande ämnen. På min skola gick det att läsa allt från Algebra I (lättaste kursen som fanns på min skola) till AP Calculus (förberedelse för college). När jag bodde i USA läste jag Algebra II som räknades till den övre halvan av matteklasserna och som de allra flesta juniors (som jag var) hade.

Gotland!

Nu är jag hemkommen från Gotland! Hade en helt underbar vecka med strålande sol, sight seeing, shopping och lite pressande på stranden. Vi hann med väldigt mycket och har bland annat klättrat på raukar, besökt lummelundagrottorna och mycket, mycket mer! Låter bilderna tala för sig själva :)Fråga om Visum!

Annika
Nu känner jag verkligen hur Oklahoma närmar sig med stormsteg. Jag har visumintervju 8 juli kl. 8 så jag vet inte riktigt om jag orkar vara där så lång tid innan utsatt tid. Jag antar att om man inte väntar innan så får man vänta efter istället så.. Hur länge fick du vänta allt som allt och hur var själva intervjun?

När jag sökte visum var jag på plats utanför ambassaden tidigt, ett bra tips om man inte vill vänta i 100 år för det kan ta tid när man väl är inne och väntar på intervjun. Jag var där ca 1 timme innan intervjutiden tror jag, kom långt fram i kön, väntade ca 40 minuter inne på ambassaden och sedan tog "intervjun" max 2 minuter. Enligt mig tjänar man absolut på att vara där ganska tidigt, en timmes väntan utanför känns mer värt än 3 timmar inne för det kommer MYCKET folk och kön blir lång. På intervjun fick jag lämna fram alla papper och fotot, scanna in fingeravtrycken och svara på några frågor (vart jag skulle och vad mina föräldrar jobbade med). Det gick som sagt på ca 2 minuter och inom en vecka kom visum + pass hemskickat på posten :)

Läs det HÄR inlägget så står det mer noga om hur allt gick till och HÄR när jag fått visumet hemskickat :)
RSS 2.0