Sun, snow, sun, snow, sun, snow??

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, - Oklahomiskt väder är knäppt!!!! För en vecka sedan var vi insnöade, och idag var det +22 C och strålande sol!!!! Det är inte normalt!! Vi sprang runt hela skolområdet på workouten och när det var gjort la vi oss i gräset och solade. Det var early release day så vi slutade redan kl 1:30pm idag. Jag har inte gjort någonting speciellt sedan jag kom hem, de flesta av mina kompisar jobbar kvällar och helger så jag kan inte träffa de heller. Det är det dumma med amerikanska ungdomar, nästan alla har jobb och är upptagna efter skolan! :P 

Precis när jag höll på att skriva det här blev det strömavbrott i huset, ALLT var dött och absolut INGENTING fungerade.... Hungrig är jag också för jag upptäckte att micron visst också gick på elektricitet ;) Nu, efter 50 minuter i mörkret lyser lamporna igen och jag kan värma min mat (LYCKA!) :)

Jag och min löparkompis Millie idag efter träningen :)


Wazzup!

Jag undrar hur många gånger om dagen folk säger WAZZUP till mig, haha skulle vara lite kul att räkna efter men det orkar jag inte göra. På flex idag blev alla juniors kallade till the gym för information om PROM!!! Vi ska göra en fundraiser så att OHS kan ha den bästa, största och häftigaste balen någonsin! Ååh vad jag längtar och vad kul det ska bli att gå på en riktigt High School Prom :D 

Igår på Career fick jag och Taylor laga mat hela tiden. Mrs Snider behövde hjälp att fixa i ordning en massa mat som basketspelarna skulle äta på kvällen. Idag fick jag skriva en random lista på tavlan om hur man kan succeed as a bull rider. Har ingen aning om varför men jag gjorde det iallfall men den blev lite smått oseriös på slutet haha ;)

Har förresten glömt att berätta vad som hände igår under last hour. Det var soligt och varmt (hallå var vi inte insnöade nyss??!!) så Mrs Hill sa att vi skulle vara utomhus och springa hela lektionen och att vi eventuellt kunde behöva en långärmad tröja för det blåste lite. Jag och Kate sprang tillbaka till våra skåp och hämtade våra tröjor men när vi kom tillbaka till the gym så var alla borta!! Vi sprang runt och letade överallt inomhus, utomhus, i alla omklädningsrum (det finns många!), ut igen och runt hela skolområdet och tillbaka in till idrottshallen igen men de var försvunna. Vi hittar på basketpojkarna som skrattar åt oss och säger att de sett Mrs Hill borta vid stora entrén, och äntligen hittar vi på någon!! Tydligen så hade de gått ut genom en annan dörr just idag och blivit ivägskickade att springa till Sonic av alla ställen i världen. Kate och jag skyndar oss att springa ut för att möta de andra någonstans efter vägen, men tror ni inte att vi lyckas springa fel!!! Haha vi skrattade så vi grät för det var så dumt allting. Vi lyckas iallafall hitta tillbaka och hann med bussen hem ;) 

Brodie, jag och Tia på matten! Aah vad vi har roligt på den lektionen varje dag!! :)


Brodie & jag, hemsk bild men whatever vi tycker om varandra hahaha ;)


Svar på frågor!

Tack för alla snälla kommentarer om bloggen! Här kommer svaren på frågorna från frågestunden! :)

alexandra om Svar på kommentarer:

älskar din blogg, så grym!
kan du inte berätta lite om din värdfamilj, hur dem är och så?? ^^ kram

Tack snälla! Min värdfamilj består av mamma Carolyn, pappa Rich, storebror Chase, lillasyster Emily och nu på senare tid har storebror Michael från Kalifornien bott här ett tag också. De är jättesnälla allihop och väldigt lik min riktiga familj i Sverige. Det är väldigt skönt att vi är så pass lika och jag känner min verkligen som en familjemedlem. Jag vet inte riktigt mer vad jag ska berätta, fråga igen om det är något speciellt du tänker på :)

Sara om Svar på kommentarer:

Hej! 
Ville bara fråga, vad tycker du om Explorius? Jag funderar på att åka med dom men har börjat höra mindre bra saker om dom,vad tycker du? 

Btw Grym blogg!

Hej och tack så jättemycket :) För mig har Explorius fungerat jättebra! Det är en liten organisation och vet vem man är när man ringer och de är väldigt snabba med att svara på mail. Jag vet inte hur det har varit för andra men jag är jättenöjd. När man kommer till USA så får man en annan amerikansk organisation och det är där det kan gå snett om man har otur, jag har ISE här och hittills är jag nöjd med de också.

Daniella om Frågestund!:

Kan du inte göra en videoblogg:)? och visa ditt hus eller skolan & kompisar? Älskar din blogg, lätt bäst av alla utbytesstudenter!

Ååh tack!! Jag har gjort två videobloggar tidigare, HÄR och HÄR. Haha jag tycker att det är så fruktansvärt pinsamt att sitta och prata svenska in i en kamera. Dessutom så ser jag bara dum ut och börjar babbla om skitsaker ;) Ska kanske göra en till snart, haha kanske ;)

Jessica om Frågestund!:

Var du bra på engelska innan du åkte till Usa? Jag funderar nämligen på att åka dit fast som au pair men jag är så osäker när jag ska prata. Jag förstår engelska utan problem men det är som att det kommer en spärr så fort jag ska prata

Jättebra blogg förresten! :) kram

Jag var väl som en helt vanlig, svensk gymnasie-elev tror jag. Hade mvg i engelska A men det behöver man absolut inte ha. Jag förstår precis vad du menar med att det kommer en spärr, jag hade samma problem ibland i början men det släpper fort när man väl är här och måste prata engelska. Du behöver inte alls vara orolig, i början kan det vara lite jobbigt men det släpper som sagt väldigt fort! Tack för berömmet!! :D

Cissi om Frågestund!:

Kan du inte lägga upp lite fler roliga bilder på dig och dina kompisar?

Jag måste erkänna att jag blivit väldigt dålig på att ta kort. I början hade jag med mig kameran överallt men det har blivit dåligt med det den senaste tiden. Det är riktigt tråkigt så jag ska absolut skärpa mig och ta mer kort, det kommer vara jättekul för mig att ja kvar också!

Anna om Frågestund!:

Hej tack för en jättebra blogg :) Jag har två frågor: 1. Ska du fortsätta blogga när du kommer hem till Sverige igen?
2. Är bath&body work ett känt/populärt/dyrt märke i USA? Har sett det skrivits om på flera utbytesstudentbloggar :)

Hej och tack så mycket! :)
1. Jag vet faktiskt inte men troligtvis slutar jag. Den här bloggen handlar ju om mitt år i USA så vi får se om jag fortsätter när jag kommer hem till Sverige igen.
2. Alla, och då menar jag ALLA älskar Bath & Body Work!! Jag har blivit helt kär i deras bodylotions och bodysprays! Det är väldigt, väldigt, väldigt populärt och i varje tjejs handväska finns det minst en produkt från B&BW. Det är inte alls särskilt dyrt men inte heller jättebilligt, helt vanligt pris för den typen av produkter. 

Anonym om Frågestund!:

Det skulle vara roligt om du länkade din spotify-lista! :)

Tyvärr så tillhör jag den lilla skara som inte har Spotify... :P Hörde innan jag åkte att det inte skulle fungera så jag brydde mig inte om att skaffa det.


frida om Frågestund!:

jag ska själv åka nu till sommaren, men bara för det är frågestund kommer man ju inte på några av alla frågor man har..
men jag har några tråkiga frågor om allmänna saker. :)
- har du träffat någon kille i USA? typ gått ut med någon eller så.
isf, hur var det?
- hur är det med dramat i skolan, har några spridit runt något rykte om dig eller är alla snälla och trevliga för att du är utbytesstudent typ?
- vad är det bästa rådet du kan ge oss utbytesstudenter? att vara öppen och sånt vet man genom alla bloggar, men mer ett tips om vad man borde göra på fritiden, skolan och ja, ett tips som inte lika ofta kommer upp i bloggar.

gud vad mina frågor låter töntiga, kanske slänger in några till frågor då jag kommit på några bättre :)

Vad kul att du också ska åka, och det är bara att du frågar mer senare om det är något du undrar över :)
- Nej jag har inte varit ut på date med någon. Det är flera stycken som frågat men det ska tilläggas att datingen här ligger på mellanstadienivå haha. Går man ut på en date så är man automatiskt tillsammans, då ingår det oftast ex-flickvänner och de är bra på drama kan jag säga. Dessutom så står det i min amerikanska organisations regler att jag inte får ha ett förhållande när jag är här...

- High School drama är precis som på film, ett rykte kan nå hela skolan på typ en minut. Som tur är så har inte jag råkat ut för något, alla har varit jättesnälla mot mig hela tiden och inte spridit några rykten (som jag hört iaf!). Däremot så har jag sett mycket drama från sidan och är glad att jag inte behövt vara involverad.

- Innan jag åkte sa folk till mig att jag måste gå med i sportlag för att överhuvudtaget få kompisar. Det ligger nog väldigt mycket i det men jag är inte med i något lag och har fått kompisar ändå. I övrigt ska man bara prata med så många som möjligt, inte låsa sig till någon speciell grupp i början och våga prova på saker. Allt låter så självklart men det är verkligen jätteviktigt! Alla känner ju varandra redan och har sina kompisar så att komma helt ny och vara en tyst mus är ingen bra idé. Var social helt enkelt och ofta hjälper det nog väldigt mycket att bli involverad i någonting, antingen någon klubb, ett skollag, skolkören, kyrkans ungdomsgrupp mm. Det spelar egentligen inte någon större roll vad bara det är något, jag är med i skolkören och Culture Club :)


Victoria om Frågestund!:

Heeejsan! Gud vad kuul grej att åka som utbytesstudent! :) Jag har lite frågor, Hur lång tid tog det att komma in i språket? Har du upplevt det där med att drömma på engelska?? Är USA som du förväntat dig? och till sist, vad skulle du säga till alla som funderar på att åka? ;) Ha det superbra!

Ja det är verkligen en riktig upplevelse att vara utbytesstudent! Det är verkligen något jag kan rekommendera alla för det ger så otroligt mycket, det är absolut det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv!!! Det där med språket är egentligen en ganska klurig fråga, jag tyckte själv att jag kom in i engelskan ganska fort men jag känner nu att jag blivit så mycket bättre än vad jag var då. Det är ju helt självklart att man bli bättre på engelska när man bor här och nu känns det mycket mer naturligt att prata engelska än svenska. I skolan tänker jag nästan alltid på engelska och hemma tänker jag på en blandning av allt möjligt, haha det skulle vara kul att spela in hur det låter i mitt huvud ;) Det är sällan jag kommer ihåg mina drömmar men ganska ofta nu på slutet har jag pratat engelska i drömmen. Min värdsyster som jag delar rum med har berättat att jag t.o.m pratat engelska i sömnen några gånger!!! Innan jag åkte visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men allt har gått så mycket lättare än vad jag trodde! Jag tycker om USA och trivs jättebra här :)

Anna om Frågestund!:

Din blogg är min favorit av alla utbytesbloggar, du uppdaterar så mycket och det verkar som att du har hamnat nånstans där du verkligen trivs! Hoppas att resten av året blir jättebra!
Vilken tid av utbytesåret har varit jobbigast?
Vad är det som är jobbigast när man väl är där? Jag kan tänka mig att det dyker upp lite nya tankar när allt blir verklighet än vad man oroade sig för innan.

Vad snäll du är och vad glad jag blir när du säger så! :) Du har rätt, jag trivs jättebra här! :) Jag har inte haft jättemycket hemlängtan men då och då kan jag bara känna mig nere. Det är inte någon speciell tid som varit jobbig hittills men julen var lite speciell. Annars kommer "nere-stunderna" vid olika tillfällen, men oftast går det över fort. Sedan jag kommit hit har jag lärt mig att uppskatta Sverige och min familj mycket mer!

Linnea om Frågestund!:

Vad tycker du är den största skillnaden mellan ungdommarna i Sverige och USA? 
Bortsett från att du har din familj i Sverige, skulle du häldre vilja bo i USA då, och isf varför? 

ROLIG BLOGG :D

Hmm det finns en del skillnader. Många av de på min skola har både körkort och jobb vilket får de att verka vuxna, med de beter sig oftast barnsligare än svenskar. Här i Oklahoma som ligger mitt i bibelbältet så går 99,9999 % av alla i kyrkan och är riktigt kristna. I Sverige upplever jag det som att vi är mer öppna för vetenskapen medan religionen spelar en betydligt större roll i ungdomars liv här. Det finns många likheter också så egentligen är det inte så jättestor skillnad mellan svenska och amerikanska ungdomar.

Jenny om Frågestund!:

Hej! Hur känns det att bo i USA, det känns som ett jätte häftigt land? Hur går det med svenskan nu så här senare på året, känns det inte konstigt att börja prata svenska helt plötsligt när man skypar?? haha! :)

I början tyckte jag att allt var jättehäftigt och så coolt, nu efter några månader har allt det där blivit vardag och jag tänker inte på det lika mycket :P Ibland kommer jag på att JAG faktiskt BOR i USA och då kommer allt det häftiga tillbaka. Haha min svenska har försämrats, det märks säkert när jag skriver ibland ;) När jag skypar känns det jättekonstigt och som att jag pratar "klumpigt" för det är så ovant, har börjat få svårt att komma på vissa ord när jag pratar så det låter nog lite roligt när jag pratar ibland haha ;)

Aminda om Frågestund!:

Hur mkt kostar det att vara med på aktiviteter/sporter i Usa?

Att bara vara med i ett av skolans lag kostar ingenting på OHS, däremot måste eleverna själva betala för sina uniformer och liknande ibland. Det finns även lag utanför skolan men det vet jag ingenting om hur det är...

malin  (malinmaria@live.se) om Frågestund!:

Hej! 
Min största ångestfaktor för tillfället inför mitt utbytesår är spotify, jag har hört att det inte funkar utomlands?!? Är det så? :(

Skriv gärna mer om amerikanernas fördomar och konstiga idéer om oss! :D


Haha som jag sa på en tidigare fråga så har jag inte Spotify ;) Jag hade också hört att det inte fungerade här så därför skaffade jag det aldrig, men jag vet faktiskt inte! Jag använder mig av Pandora Radio här där man också kan lyssna på musik och göra spellistor :) Haha jag lovar att berätta mer om vad amerikaner tror om svenskar så fort det händer något mer :)

Linn Ternsjö om Frågestund!:

är du den enda utbytes eleven i din skola? Och är alla väldigt tävlings inriktade inom sport och så? Det är alla här verkligen!

på Oologah High School så det är jag, en tysk tjej som är utbytesstudenter. Jag hört att det finns en koreansk kille här också men honom har jag aldrig sett eller träffat, han kom lite senare än mig och jag vet inte vem han är :P Det är väldigt olika, vissa är jättetävlingsinriktade medan andra mest spelar för att det är kul. Det är mest inom football och basketball som den största konkurrensen är!

Madde om January 14, 2011:

Hahaha, trodde vi svenskar var kända för att vara mer åt fjortishållet? :O
Btw,vilken organisation åker du med? :)

Jadu det trodde jag också, och jag har fortfarande inte fått något svar på vad de fått emo-snacket ifrån!
Jag åker med Explorius och hittills är jag nöjd med de :)


January 24, 2011

Idag var det dags för skola igen efter vårat snowbreak. Även fast att det var riktigt segt att gå upp imorse så var det skönt att komma tillbaka till skolan och träffa folk igen. Det var en helt vanlig dag rätt igenom men med extremt mycket snack under lunchen, vi ville uppdatera varandra precis vad som hänt i våra liv de senaste dagarna (det var inte speciellt mycket men iallafall). Jag fick ett order form av Mrs Snider idag så att jag kan beställa min Basketball Homecoming-tröja. Jag vill ha så mycket Oologah-saker som möjligt när jag åker hem, jättekul att ha kvar som minnen :) Precis som förra terminen så är det på hennes lektioner som vi slappar mest, större delen av dagens lektion satt hon och pratade med Taylor och mig och spelade mobilspel, "skjuta duvor"-spelet är favoriten just nu ;) Mrs Snider sa också att om jag skulle komma tillbaka till Oklahoma och gå på college här så är jag så välkommen så att bo hemma hos hennes familj, hihi lite gulligt sagt tycker jag :)

Glömde nästan att berätta det viktigaste, igår gjorde jag KÖTTBULLAR!! Shit pommes frites vad svensk jag kände mig, goda blev då också! :D Duktig att använda gas-spisen har jag blivit också, är livrädd varje gång att den ska explodera eller något men det fungerar finfint och utan missöden! :)

Imorgon ska jag försöka få upp alla frågor från frågestunden, jag har en del att göra men jag ska försöka svara på allt imorgon redan! :)Ice day!

Vi blev lediga idag med!! Tydligen så var vägarna så isiga att inte skolbussarna kunde ta sig fram, måste säga att amerikanerna är lite smått dumma som inte använder dubbdäck när det VET att det kommer snö och is på vintern!! ;) Jag gick i skolan en enda dag den här veckan, skönt men nu börjar det bli ganska tråkigt att bara sitta hemma.... Någon som vet vad man kan göra när man är "insnöad" eller snarare "in-isad" som idag? 

Igår ringde Lisa igen och vi babblade på som vanligt, som en bonus så sjöng hon "Vi har bara varandra"-låten för mig, jag skrattade så tårarna rann!!!Glöm inte bort FRÅGESTUNDEN :)

SNOWDAY!!

Klockan 6 imorse kom min värdmamma in och väckte oss, hon berättade att det var "snöstorm" och därför ingen skola! Jag var inte helt vaken men tydligen hade jag skrikit "YES, I can sleep in" ändå. Först vid 9:30-tiden vaknade jag på riktigt och gick upp och tittade på tv med Emily och Rich. Det hade faktiskt snöat ganska mycket under natten, eller ja mycket jämfört med förra gången.  Marken var helt täckt med ett tunt lager och på baksidan hade det blåst så mycket så att det fanns små snövallar lite här och där. Vi åt en riktigt american breakfast med biscuits and gravy, eggs and bacon. Det är det som är det bra-iga med snowdays, alla blir lediga och det blir automatiskt en familje-mys-dag för man kan inte åka någonstans (inga dubbdäck här inte!). När vi ätit klädde jag och Emily på oss tackbyxor, jackor och tofsmössor (som är lite coolt over here), sen begav vi oss ut i "snöstormen". Det var tillräckligt med snö för snöänglar och såklart snökrig! Vi hade på oss Rich's kläder som var liiite (eller ganska mycket) för stora, det gjorde att vi såg ut som sumobrottare och ramlade hela tiden pga de långa byxbenen. Vi försökte att åka pulka ner för den lilla backen bredvid dammen, det fungerade inget bra för det var för lite snö just där... 

När vi kom in igen tog vi alla våra kuddar och täcken och gjorde en stor hög på golvet där vi begravde oss med en popcornskål och tittade på "Sweet home Alabama". Den här veckan har jag bara gått en dag i skolan!!! I måndags var det Martin Luther King Day = no school, igår var vi på begravning i Bartlesville = no school och idag var det snowday = no school. En ganska chill vecka med andra ord ;) Det kan hända att snön smälter bort inatt och att vi måste gå till skolan imorgon, men isåfall så känns det helt okej med en 2-dagarsvecka ;)

Stooora täckbyxor ;)


Jag & Chloe, visst ser jag härligt stor ut i de kläderna hahahaha ;)
Emily, Chloe & Haddie


Frågestund!

Det har börjat droppa in många frågor nu den senaste veckan, så jag drar igång en frågestund nu som får pågå i några dagar. Om det är något om livet i USA eller något annat ni undrar över så fråga på! :) Det är lättare att ta alla frågor på samma gång annars är det risk att jag glömmer bort någon :) FRÅGA PÅ! :)


Svar på kommentarer

Jennifer :D om January 14, 2011:

Måste säga att du har den bästa utbytesstudent bloggen, älskar den!!
Skulle du kunna berätta lite mer om prom på din skola, alltså vad man gör, när det är osv! :))

Tack snälla för berömmet, det gör mig jätteglad att du tycker om bloggen :)
Jag vet inte så jättemycket om prom eftersom att den inte varit än. Jag tror att the prom på min skola är 14 april, oftast går man ut ett kompisgäng eller med sin date + kompisar och äter någonstans innan. Min skola brukar hyra någon häftig lokal, bla har de haft det på ett stort akvarium och på några hotell. Mina kompisar har berättat att det är mycket dans och efteråt åker man till "OHS after prom". Jag lovar att berätta allt när the prom närmar sig :)Malin om January 10, 2010:

hej!

först vill jag bara säga att jag blir alldeles glad och fnittrig av att läsa din blogg, så himla härlig! hihi!

och det där med emogrejen de pratade om på nyheterna var att ordet prostituerad skulle betyda "lättklädd och hårt sminkad" (=emo?)
Jag tror att det var typ det i stora drag..

Ha det bra! :D

Hej och vad kul att du gillar bloggen, jag är oftast en glad person och försöker få ut det till bloggen också :) Angående emo-grejen så har jag ingen som helst aning om vad de fått det ifrån! Det kan vara som du säger men jag har ingen aning alls, och när jag frågar säger folk bara "I don't know, it was on the news". Det skulle vara riktigt intressant att höra var de fått det ifrån haha :)


Branson, Missouri

Nu är jag tillbaka på oklahomisk mark igen, vår tjej-weekend till Branson var jätterolig och som det lätt blir när bara tjejer är iväg så stod shopping på schemat! Keri hämtade oss med sin bil tidigt på morgonen och så åkte vi de 3 timmarna mot Branson. Jag, Emily och Grace underhöll oss i baksätet med att titta på filmer, älskar att bilarna här har inbyggda dvd-spelare! Vi gjorde några stopp, bla på Starbucks i Joplin och jag drack min nya favvo, -Vanilla Latte.

När vi kom fram checkade vi in på Hotel Hilton Branson och lämnade våra väskor. Vi åkte raka vägen ut till ett stort Outlet Mall där det fanns hur många affärer som helst. Tror nog att vi var in i varenda en så vi hade att göra hela dagen! När jag hittade på Levis Store sa jag till de andra att gå vidare i förväg för jag vet att när jag provar jeans kan det ta evigheter. Det var nog en väldig tur för när jag är klar i provrummet och försöker öppna dörren så går det inte, den jäkeln har gått i baklås och där inne står jag!! Enda lösningen var att krypa ut genom gluggen mellan golvet och själva dörren, haha det är sådant som bara händer mig och jag hade sådan tur att ingen såg mig krypa ut som en säl!!! Jag köpte iallafall ett par Levis jeans, det är inte det lättaste att hitta skinny jeans här (bootcut som gäller!) så jag var överlycklig när jag fick med mig ett par.

Lite annat som jag köpte var en lång, randig tröja från Banana Republic, ett blommigt kreditkortsfodral, örhängen och springskor från Nike. Efter en hel dag med shopping var vi trötta och hungriga så vi åkte till Landry's där jag åt en jättegod pastarätt med mycket scampi och vitlök. När vi åkte tillbaka till hotellet passerade vi hela downtown Branson och jag kommer inte på något bättre sätt att förklara det på än "Western town goes glam", typiska cowboyhus från filmer som blivit blingade med neon lights i bästa Vegas-anda. Det fanns ett fitness center på hotellet så vi hängde där en stund och sprang oss trötta på cross-trainern.

Nu kommer ni tycka att jag har fått världens vidrigaste matsmak, men för er info så är ost-wienerbröd jättegott! Det är som vanliga wienerbröd men istället för den gula vaniljsmeten i mitten så är det en blandning av creme cheese och smält ost, ja jag har bott i USA för länge! ;)

På söndagen vaknade vi tidigt så vi gick och åt frukost, ingenting skulle öppna förrän klockan 13 och vi hade ingen lust att vänta så länge så vi bestämde oss för att åka hemåt. När vi kommit hem ringde jag bästa Lisa, vi ska ringas snart igen och uppdatera varandra om vad som hänt sedan sist.Har aldrig sett en Reese's wending machine förut, tyckte att det var lite coolt ;)Shopping!


Tröja från Banana Republic


Levis-jeans


Örhängen + kreditkortsfodral från Claire & Rue 21


Nike-skor


January 14, 2011

Nu har jag en 3-dagarshelg framför mig, på måndag är det Martin Luther King Day och det "firas" med ledighet. Imorgon bitti inleder vi helgen med att åka till Branson, vi kommer hem igen sent på söndagen. 

Idag hade jag matteprov men Mrs Salt var borta så vi fick gå in till Mrs Marraras room. Själva provet tog bara 10 minuter och resten av lektionstiden satt jag, Brodie och Rachael och pratade en massa. När Mrs Marrara hörde att vi pratade om Sverige och att jag var svensk blev hon eld och lågor.

Förresten så är det verkligen något om en svensk emo-lag som folk tror på, jag och Greg hade en intressant konversation om det idag på Career.

G: "Are you going to wear those when you go back to Sweden"
J: "Uhm yes, why shouldn't I?"
G:" "They look kind of emo to me"
J: "Okay??"
G: "Yeah and I heard that all the swedish emos are in jail now"
J: "Haha okay but I'm not an emo"
G: "I know but you have black shoes and the swedish people might think that it's emo"
J: "Well if they do I will just hide inside my house and let the polar bears protect me"
G: "Wow you have polar bears?!! You're like the most awesome person I know!"
J: "No I'm just kidding, but I'm still awesome"

Så vad är det de har fått för sig om Sverige och emos??? Jag bara undrar för jag fattar ingenting och det är andra gången den här veckan någon säger något om det! Anyways, jag älskar att lura i amerikaner saker om Sverige. Jag har sagt till ett antal personer att jag har isbjörnar som husdjur OCH DE TROR PÅ DET!! 

Titta Emelie, du bor i mitt skåp! ;)


Korridoren där jag har mitt skåp, längst ner till vänster har jag US History
och precis till höger har jag Flex :)January 13, 2011

Idag hade jag en riktigt bra dag, egentligen hände inget jättespeciellt men den var bra ändå. Det började väl i och för sig  lite mindre bra med att jag kommer på att jag glömt min andra väska där jag har träningskläderna på mitt rum precis när jag ser bussen komma upp för backen. Jag kastar min ena väska till Emily, säger till henne att få busschauffören att vänta och sen rusar jag tillbaka till huset. Den snälla busschauffören väntade och skrattade åt mig när jag andfått flåsade good morning. 

På engelskan satt vi i biblioteket ock skrev ännu mer notecards som jag nu börjar bli ganska trött på. Trey som satt vid datorn på andra sidan bordet började plötsligt fråga lite underliga frågor om Sverige och en liten stund senare spelas den svenska nationalsången, självklart sjöng jag med :D Trey och Megan trodde att jag sjöng på något hittepå-språk, haha det är alltid lika kul att se folks miner när jag pratar svenska ;)

Idag var det ÄNTLIGEN dags för Hill's Angels att spela Dodgeball under Flex. Vi mötte Denslow's Dynamite, gick in med fullt självförtroende, peppade till max....och förlorade! Så några OHS-mästare av oss blev det tyvärr inte, men vi hade roligt under de 8 minuter som matchen pågick.

Eftersom att vi var så duktiga och skrev prov igår på US History tyckte Mr Short att vi kunde få ha lite roligt och ha en tävling där man kunde vinna bonus points. Vi blev indelade i grupper och fick vara olika länder som var med i WWI (Russia, Austria-Hungary, Great Britain, America & Germany). Sedan skulle vi utse en kung/tsar/kaiser/president till varje land, övriga gruppmedlemmar fick sedan gå runt och prata med de andra "länderna" och försöka skapa allianser och pakter. Varje land började med 25 poäng, inför varje omgång fick vi 5 poäng att attackera de andra länderna med. Det land som blivit attackerat med flest poäng förlorade 5 poäng och de som blivit minst attackerade fick 5 poäng. Jag är sämst på att förklara men så gick det till iallafall. Ashley och jag körde taktiken att flirta in oss hos alla länder vilket gjorde att vi vann första omgången, men när vi attackerade America med hela femman blev de sura och skapade pakter med de andra länderna att få bort oss så snabbt som möjligt. Hela klassen skrattade högt när alla de andra länderna kastade sina femmor på oss tre omgångar i rad, så ja vi förlorade. Mr Short diggade dock min och Ashleys taktik så vi fick också bonus points som tröstpris ;)

På workouten sprang vi ca 1,3km inomhus runt hela gymmet som uppvärmning och sen började vi med "abs n' tighs killing" som Mrs Hill uttryckte det. Ja jag har träningsvärk idag med, jag, Bianca och Millie kände oss som gamla tanter när vi gick ner för den lååånga trappen.

Som en underbar avslutning på dagen fick jag post hemifrån, bla lösgodis, Vecko-Revyn och en bok :D TACK VÄRLDENS BÄSTA FAMILJ!! :D <3 <3

January 12, 2011

Den fruktansvärda mängden snö vi hade har nu smält bort helt. Däremot har vi faktiskt fått det ganska kallt, det var nog - 10 grader C imorse när vi stod ute och väntade på bussen! Det är det absolut kallaste jag varit med om under min tid här, och jag hoppas att det blir varmt snart igen!!! 

Det blev ingen dodgeball för Hill's Angels idag heller, precis innan flex ropades det ut i intercomen att turneringen var inställd för dagen och vi skulle ha vanlig flex istället. På engelskan har vi nu kommit igång med våra research papers. Hela veckan har vi varit i biblioteket och skrivit bib. cards och notecards, jag förstår inte varför vi behöver 30 notecards per vecka?! Onödigt om ni frågar mig, det hade varit mycket lättare om vi fick börja skriva vår rough draft med en gång. Annars var dagen som vanligt och idag kom jag hem med världens träningsvärk. Mrs Hill och den andra coachen kör verkligen hårt med oss och det är så skönt! Förutom vaderna är det magmusklerna och låren som är trötta och värker, haha beach´11 here I come ;)

Nu är det bara några dagar kvar till vår Branson-trip, I'm so excited!! Det ska bli så roligt och en bonus är att det blir en till stat att pricka av på listan (Missouri). Idag fick jag veta att vi ska åka dit med kören i maj också, då blir det tävling, shopping och en sväng till en stor nöjespark där. Jag älskar att skriva in en massa roliga saker i kalendern, och det verkar bli en hel del innan utbytesåret är slut :)

Förra veckan kom mitt report card med betygen från 1st semester. Måste säga att jag blev väldigt glad när jag öppnade kuvertet :D Yippe Skippe som min värdmamma skulle ha sagt :)

Vocal Music - 100% A
Algebra II - 96% A
English III - 90 % A
Touring Oklahoma - 96% A
US History - 99% A
Reading for pleasure - 100% A

Nu ska jag gå och avnjuta en macka med svensk kräftost. Jag åt det aldrig hemma i Sverige men nu är det bland det godaste jag vet, haha tänk vad smaken kan förändras!
Oologah High School

Jag hittade ett videoklipp på Youtube som jag bara måste visa. Det är från Oologah High School och då kan ni också få se lite mer av hur det ser ut där :)

De två rektorerna på skolan har en dance-off i the gym med förbundna ögon ;)
Jag kommer ihåg det där och vi höll verkligen på att skratta ihjäl oss!!!!January 10, 2010

På kvällen igår åkte jag, Chase och Emily in till Owasso och gick på bio. Vi såg "Little Fockers" som var lika rolig som sina föregångare! Jag har kommit på att jag går på bio mycket, mycket oftare här än hemma i Sverige, men så är det halva priset också och det ska uttnyttjas ;) 

Idag när vi vaknade hörde vi på tv'n att det snöat hela natten och att det redan inträffat några trafikolyckor, men när jag tittar ut genom fönstret är det bara lite, lite vitt som knappt täcker marken. I skolan fortsätter alla säga att herregud vad det var svårt att ta sig fram på vägarna, och de kunde inte förstå varför vi inte blivit lediga. Jag gick bara och skrattade för det var verkligen pytte, pyttelite snö på marken hahaha! På väg till Vocal Music som är i en annan byggnad stannade jag och Kassidy ute en stund och gjorde varsin liten snöboll, eller de innehöll nog mest gräs ;)

På Career fortsatte vi titta på "My sister's keeper" och Mrs Snider berättade att hon hört att de pratat om Sverige på nyheterna. Det var något om att de skulle förbjuda folk att klä sig som emos, eeeh what? Är det någon som vet vad hon snackade om?? På workouten körde vi "Meltdown Yoga" som jag mer skulle beskriva som ett rent styrkepass än som yoga, men det var riktigt roligt! :) Den här veckan har alla juniors på OHS dodgeball-turnering (typ svensk prickboll) under Flex. Student Council har lekt med lärarnas namn och gett varje klass ett roligt lagnamn. Vi i Mrs Hill's flex class heter "Hill's Angels", jag tyckte det var lite roligt. Några andra namn är Snider's Spiders, Denslows Dynamite och Scovanek's Scooby-Doo, men jag tycker nog att vårat namn är bäst. Imorgon tror jag att det är dags för oss att gå in i turneringen, spännande :)

Mycket snö va?! ;)

Ny design!

Nu på morgonen har jag ägnat mig åt att göra en ny design till bloggen (det ska vara typ rosa och vit bakgrund, om det ser ut som vanligt prova tryck f5). Jag borde ha gjort det för länge sedan men nu blev det av och jag måste säga att jag blev nöjd.

Igår gjorde jag inget speciellt, mådde fortfarande inte 100% bra så jag tog mig en slappdag. På kvällen var jag barnvakt åt Gavin och tjänade 20 dollar, alltid kul med lite extra pengar :) Vi tittade på en film om en massa djur och när en ladugård visades frågade jag Gavin om han visste vad det var. Han sa nej så jag tänkte vara lite pedagogisk och förklarade att det var "a house for the cows" eller något, direkt efter tittar han på mig och säger "no silly, it's a barn!". Hahaha jo jag kände mig besegrad av en 2,5-åring, det lät så gulligt när han sa det också! :)

Nu är julen helt bortstädad i huset och det ser så tomt ut utan julgranen som vi haft inne sedan i början av november. Men det lär väl inte stå på innan det börjas med påskpynt! Imorse fick jag rapport från Lisa att det snöade lite borta i hennes del av Oklahoma, och NU några timmar senare snöar det här med! Eller snöar och snöar, jag skulle inte kalla två små flingor var tionde minut för att det snöar, men det är iallafall bättre än ingenting alls :) Om vi har tur börjar det snöa så mycket att vi blir "insnöade" och slipper skolan imorgon, men som det ser ut just nu tror jag inte att det blir så. Förresten så tror jag att det har slutat helt nu, men ca 8 flingor totalt kom det nog ;)

Tack och adjö Julen 2010


January 7, 2011

Wihoo det är fredag igen! Den här första veckan i skolan efter lovet var lång, men nu är det äntligen helg igen! Inget speciellt har hänt idag, allt var precis som vanligt i skolan. Vi gjorde samma saker på lektionerna och jag hänger med samma människor som alltid :) En helt vanlig dag i Amerika helt enkelt!
'
Några nyheter från dagen är att vi lämnade in våra essays idag på engelskan och började planera hur vi ska jobba med våra research papers. Det är något som alla amerikaner verkar drömma mardrömmar om och jag börjar förstå varför. Vi ska först skriva 60 notecards, sen ett antal bib. cards, sen 4-5 sidor text och till källförteckningen ska vi göra någon grej som länkar ihop allt med våra bib. cards, typ. Alla ska ha ett unikt ämne om något som affects America, jag bad Mrs Capps om hjälp att komma på något för jag hade noll inspiration och vi kom fram till att eating disorders är ett bra och aktuellt ämne. På workouten var det fokus på ben+ armstyrka idag. Vi gjorde en massa övningar med cattle bells, bollar med grus i samtidigt som vi gjorde knäböj på vad som ser ut som en halv pilatesboll. Ja mina vader mår ännu sämre idag haha! ;)
'
Kommer inte ihåg om jag lagt upp mitt nya schema för den här semestern, det är nästan lika som innan jul men så här ser mina dagar ut numera:
1st hour: Vocal Music - Mr Adkins
2nd hour: Algebra II - Mrs Salt
3rd hour: English III - Mrs Capps
FLEX - Mrs Hill
LUNCH
4th hour: Career Orientation - Mrs Snider
5th hour: US History - Mr Short
6th hour: Girls Workout - Mrs Hill
'
För några dagar sedan berättade min värdmamma Carolyn att hon planerat in att hon, jag och Emily ska åka på tjejresa tillsammans med Keri och Grace nästa helg. Vi ska till Branson, det är stället som alla snackar om här och ska vara ungefär som ett mini-Vegas fast i Missouri (ny stat!!). Jag ser verkligen fram emot det, så kul! :D

Träningsvärk!

Igår mådde jag inte bra och stannade hemma från skolan, men idag kändes det bättre så jag pallrade mig iväg. På Vocal Music övade vidare på stämmorna till de nya sångerna och på matten gjorde vi ett ACT-test på låtsas. ACT är typ ett stort och viktigt prov de gör här och eftersom att man bara har 60 min på sig på 60 frågor gäller det att man övat så att man är a good test taker och inte slösar bort onödig tid. På engelskan började vi skriva en rough draft till en eyewitness essay, den var ganska rolig att skriva och jag hann bli helt klar med den delen. Sage och jag konstaterade att USA inte har någon matkultur alls, haha det var faktiskt han som sa det och jag var inte sen att hålla med ;) Det märks att Mrs Capps tycker om mig för hon sa att hon saknat mitt smiling face igår när jag var borta ;) ;)
'
Fortfarande förvånas jag över hur sjutton alla kan veta vad jag heter! Både lärare som jag inte har och elever som jag knappt träffat vet precis vad jag heter i för- och efternamn, vilka jag bor hos och en massa annat. Känns lite dumt att fråga vad de heter när de redan vet allt om mig, men det är det som är en del av charmen med att vara utbytesstudent antar jag -ALLA vet vem du är! Efter lunchen hade jag min nya class Career Orientation, Mrs Snider hade jag förra terminen också och jag bara älskar hennes undanflykter till att titta på film under lektionstid! Idag såg vi "My sister's keeper", för att knyta det till lektionsarbetet fick vi skriva en lista på 10 yrken som vi såg i filmen. Under US History fick vi skriva en massa terms & names och titta på en film om första världskriget, Mr Short tycker också om att visa oss filmer har jag märkt. Sist på dagen var det Workout, Mrs Hill var snäll idag och lät oss bara springa 2 miles (3,2 km) och sen intervaller, push-ups och crunches. Jag säger hej träningsvärk! Av någon konstig anledning så är det mina vader som är tröttast, när jag kört hennes workout varje dag under hela vårterminen borde jag vara ganska så vältränad och fått bort de där otrevliga extra USA-kilona som vi inte vill ha.
'
Mamma berättade för mig att jag har börjat skriva på dålig svenska och jag märker själv ibland att jag direktöversätter ord och meningar. Det låter lite knasigt men jag har börjat få jättesvårt att upptäcka det själv. Men det är väl så det blir när man lever med engelskan varje dag dygnet runt, ni får helt enkelt stå ut ;)
'
Svar på Fråga

Johanna om Hot tub!:

Hej, jag ska åka som utbytesstudent 2011/2012 och undrar: valde du delstatsval/regionsval? och är du nöjd med själva oklahoma? :)

Hej, vad kul att du ska åka som utbytesstudent, det är det bästa jag har gjort i mitt liv! Jag valde södra regionen, det är ingen garanti att man kommer dit man önskar men jag hade turen! Jag älskar Oklahoma!! När jag först fick veta att det var hit jag skulle var jag lite skeptiskt och tänkte att det bara var cowboys och jättekonservativa människor som bodde här. Cowboys finns det gott om och överallt ser man folk med cowboy-boots och hatt, har börjar tycka att det är lite charmigt nu hahaha ;) Människorna här är kända för att vara öppna, vanliga och hjälpsamma, det stämmer verkligen! Så som svar på din fråga, JA jag är jättenöjd med Oklahoma! :D :D


January 4, 2011

Igår tog jullovet slut och det var dags att gå tillbaka till skolan. Ska erkänna att jag har längtat lite grann till att få träffa alla på skolan igen. Man upptäcker hur mycket man saknar alla när man inte ses på länge! På Vocal Music fick vi två nya sånger, "Africa" by Toto and "Imagine" by John Lennon. Jag tycker om båda sångerna jättemycket och vi sopranos är så roliga stämmor, det kommer bli sååå bra!! På de flesta andra lektionerna var det lite mjukstart och mest repetition av det vi gjorde precis innan lovet. Jag har två nya klasser den här terminen, Career Orientation med Mrs Snider istället för Touring Oklahoma, och Girls Workout med Mrs Hill. Igår pratade vi bara om kursplanerna och lite av målen för 2nd semester är.
'
Idag var det en mer riktig skoldag, vi började med en essay på engelskan och World War I på US History. På Career läste vi om Work in the World och vad man kan arbeta med i Oklahoma osv. Sist på dagen var det workout, och det var verkligen WORKOUT! Bianca som också har den klassen ett tag till och jag var helt slutkörda när det var över. Vi började med att springa 1 mile (ca 1,6 km) som uppvärmning, sen var det stretch och korta intervaller i ca 10 minuter och sen 2 miles (ca 3,2 km) snabb löpning sen paus i 60 sek och sist 1 miles löpning som nedvarvning. Vi sprang totalt 4 miles (ca 6,4 km) och det kändes att jag inte tränat så mycket på ett tag. Vi var utomhus hela tiden och sprang i SHORTS och T-SHIRT, i JANUARI!! Det kändes skumt kan jag tala om att veta att i Sverige är det snö och här är det soligt och +15 grader och jag springer utomhus i shorts! Men, ännu en gång går det rykten om att det kanske kommer snö till helgen, det har de sagt många gånger så vi får väl se hur det blir och om vädret slår om.
'
Shortsväder i Oklahoma! ;)

Kansas!

Nu är jag tillbaka i Oklahoma igen!! Nyårsaftonen i Kansas var ingen höjdare och intog platsen som den tråkigaste nyårsaftonen i mitt liv. Men huvudsaken var att julen var bra och det var den, resten av jullovet också förutom just den här helgen haha. Vi åkte härifrån vid lunchtid och gjorde en del stopp efter vägen, vi satt i bilen i ca 4,5 timmar och jag firade in det svenska nyåret kl 17 min tid med att skåla med mig själv och sjunga med i countrysången "Farmers Daughter". Vi åkte raka vägen till sjukhuset där min värdmammas bror är men jag, Emily och Chase behövde bara vara där en liten stund innan vi blev skjutsade till en annan släkting där vi sov över. Det amerikanska 12-slaget skålade vi in med pepsi och that's it, vi spelade lite Wii och något annat spel och sen gick vi och la oss.
'
På lördagen bokade Carolyn och Rich in oss på ett hotell där vi skulle sova följande natt. Vi fick av en slump reda på att det fanns en pool där, så vi åkte till Target fort som tusan och köpte bikinis. Det var lite off-season så att säga och de tittade lite konstigt på oss när vi frågade efter badkläder. Vi underhöll oss i poolen en stund medan de andra åkte tillbaka till sjukhuset. Vi badade, hängde på rummet och smög på folk i korridoren vilket var lite roligt.
'
Vi åkte tillbaka till sjukhuset igen på söndagen (surprice!) och vi hängde där i några timmar innan vi började resan tillbaka till Oklahoma. Hela bilresan hem hade jag och Chase allsång till de värsta countrysångerna ni kan tänka er! Det tillhörde nog kategorin "mindre vackert", men vi fortsatte att sjunga med väldigt tillgjorda röster heeeeela vägen hem. Hahaha kan tänka mig att de andra i bilen var lagom glada på oss ;) ;)

RSS 2.0