Who are you?

Igår pratade jag och min gamla högstadiekompis Edda om er kära bloggläsare. Vi kom på att ni vet nästan allting om oss och våra liv medan vi knappt vet vilka ni är. Därfor härmar jag Eddas idé och kopierar rakt av från hennes blogg :)

Så min fråga är, VEM ÄR DU? Namn, kön, stad, ålder, varför du läser min blogg, och något som skulle kunna förbättras.

Det skulle vara jätteroligt om ni kunde svara på några av frågorna, nyfiken som jag är :) Tack för idén soulmate! :)

Fråga!

malin om February 22, 2011:
Hej! 
Jag har precis fått reda på att min amerikanska organisatoin är ISE ( jag har för mig att jag har läst att du också har den). Är det några konstiga regler eller något sånt med den? Var det den organisationen som inte tillät någon pojkvän eller så? haha

Hoppas du har det bra!

Hej! Jo det stämmer bra, jag har också ISE. Jag har bara haft ett möte med min area rep. och det var precis när jag kommit hit. Då gick hon igenom reglerna och det mesta visste jag sedan innan, dvs inte dricka alkohol, inte röka, inte köra bil, inte byta religion, inte gifta sig osv. Ja det är emot reglerna att ha pojkvän/flickvän men både min area rep. och värdföräldrarna sa att de inte tyckte att det gjorde någonting om jag hade det. Organisationen säger nej men det beror nog lite på hur strikta värdfamiljen och områdesrepresentanten är och om de väljer att rapportera vidare till de högre cheferna. Men det bästa är nog att låta bli, för säkerhetsskull!

Career Orientation

Sitter i skolan nu, har Career men som vanligt sa har vi inte mycket att gora sa vi blev skickade till varsin dator istallet! Just nu sporegnar det ute och jag blev minst sagt genomblot nar vi gick tillbaka fran cafeterian efter lunchen. Inte mysigt alls och alla ser ut som drankta katter haha. Bade igar och idag pa engelskan sa har vi ritat picasso style self portraits, har ingen som helst aning om vad det har att gora med den lektionen men det ar roligt och jag gor hellre det an vocab. Vi ska rita halva ansiktet framifran, andra halvan i profil och runt omkring ska det vara saker som vi tycker om eller som representerar oss. Pa min bild blir det svenska flaggan, en midsommarstang och lite annat som ar typiskt svenskt. Min tanke ar att ingen ska kunna missa vilket land jag kommer ifran.

Alldeles snart ringer klockan till min nasta lektion, US History, sa jag ska springa vidare :)

February 22, 2011

Jag har haft några riktigt bra dagar här borta, det är inget speciellt som hänt egentligen men allt är bara jättebra ändå. Igår på Career så satt jag och Ryan och flummade som vanligt, han och de andra vid bordet bredvid pepprade på med frågor om Sverige och ville lära sig ord på svenska. De tyckte att Sverige lät som ett coolt land och funderade på att "foreign exchange themselves" dit i några månader och hälsa på mig. Senare under den lektionen pratade om vilka yrken vi såg ut att passa som om man bara tittade på oss, jag ser tydligen ut som en dentist or cosmetologist  fick jag veta. Ryan blev inte så glad när Taylor och jag drev med honom och sa att han borde bli en farmer på heltid haha ;)

Det är många som inte verkar förstå att jag bara ska bo här i några månader till, bara idag kom tre tjejer som jag springer med och frågade (helt oberoende av varandra) om jag inte skulle ta och börja spela volleyball med de nästa år. Jo det skulle jag gärna men grejen med att vara utbytesstudent är att man är borta i nästan ett år och sedan åka tilllbaka till Sverige, men sa att de skulle adoptera mig och så kan jag bo här för alltid. Fler och fler säger att jag tappat min accent nu! Många som jag träffar för första gången säger att de inte ens hör att jag inte är härifrån, det är bara när jag säger vissa ord ibland som jag avslöjar mig ;)

En annan grej som inte är lika rolig är att jag troligtvis har shin splints, vilket jag tror är benhinneinflammation på svenska. Vi har sprungit väldigt mycket på workouten i skolan varje dag sedan efter jul och oftast utomhus på stenhård betong, så det är väl därför. Ont gör det iallafall och igår och idag har jag isat benet och sedan kavlat med en brödkavel, haha det känns knäppt men ska tydligen hjälpa enligt Coach Hardy.200 days in America 100 to go!

NU står min USA-räknare på precis 200 DAGAR!! Det betyder att det är bara 100 dagar kvar tills jag sitter på ett plan till Sverige igen. Innan den dagen kommer ska jag hinna men en massa roliga saker, bland annat the Prom i april och så kommer familjen hit och hälsar på i mitten av maj! :D

Solen fortsätter att skina över Oklahoma, flera dagar i rad nu har vi haft +25 C, fryslort som jag är så njuter jag för fullt och hoppas, hoppas att det håller sig så här varmt ett tag. Men man vet som sagt aldrig hur det blir i Oklahoma, jag börjar förstå sanningen i uttrycket "If you don't like the weather in Oklahoma, wait a minute and it'll change" SÅ SANT! Att gå till skolan i shorts, t-shirt och sandaler när det är februari är inte helt fel, det är faktiskt ganska så underbart!

I torsdags var jag på min värdkusins Cheerleading Banquet. Det var ungefär som en avslutning för säsongen med preisutdelning och mat, kul och väldigt, väldigt amerikanskt! Det är alldels för fint väder för att sitta inne och blogga, ska gå ut på gården och sola lite istället. Ja svenskar, det är meningen att ni ska bli lite avundsjuka nu ;)Basketball Games and Wrestling Homecoming

Jag vet inte om jag har berättat det men den här veckan var vi tillbaka i skolan igen efter 2 veckors snow break. Nu kommer alla tro att jag skojar, men vi hade +25 grader C igår och idag! Snacka om skillnad mot förra veckan då vi var insnöade. Imorgon ska det bli ännu varmare, ganska så trevligt väder att ha i februari tycker jag! :)


Igår på kvällen åkte jag och Emily och tittade på OHS basketball games. Hon träffade några av sina kompisar och jag träffade Jessica, Christian, Trevor och Rachael. Jättemånga saker blev inställda pga snön så igår togs mycket igen och det blev en blandning av allt möjligt. Först spelade basket-tjejerna, efter det så var det Wrestling Homecoming med kröning av the King and Queen och allt det andra som hör till. Det var ganska snabbt avklarat och direkt efter drog killarnas basketmatch igång, i halvlek lyckades de pressa in senior night då alla basket-seniors gick in på rad med sina föräldrar, det berättades vilket college de ska gå på följt av applåder.  Båda lagen vann sina matcher överlägset och det var glada Mustang-fans som satt på läktarna!


Idag var det en ganska vanlig dag, hade open book test (använd-boken-hur-mycket-du-vill-prov) i Career och prov på The Roaring 20's i US History då vi fick ha med ett "Cheat Sheet" som vi skrev igår. Ett extra plus var att båda proven var multiply choice (a,b,c), blev ju sådär lagom svårt då ;)Jag och Jessica :)


Who's dominating?!!!

<3 Happy Valentines Day <3

Igår var vi på bio i Claremore, vi såg "Just Go With It" med Adam Sandler och Jennifer Anniston i huvudrollerna och den var så rolig!! Jag skrattade nog 2 timmar i sträck och hade kramp i magen efter, se den! Men idag är det som ni vet Alla Hjärtans Dag och det firas 10000 gånger så mycket här i USA. Valentines Day är stort här och jag gissar på att heliumballonger är det som det säljs mest av under denna dag.

Eftersom att det är en dag för kärlek så vill jag passa på att berätta hur mycket jag älskar min familj, släkten och mina bästa kompisar i Sverige! Ni är bäst och helt underbara <3 <3 Skickar ut ett hjärta till alla ni andra som läser min blogg också, det är så roligt att så pass många tittar in här och läser om mitt liv :)


Happy Valentines Day från mig :) <3

I'm alive!

Jag har haft lite bloggtorka i några dagar, men jag lever! Det är inte så mycket som händer här när man är insnöad, skolans alla basketmatcher är inställda och alla affärer stänger tidigt. I torsdags åkte vi till Claremore igen och jag hittade två tröjor till på JC Penney's jätterea. Den dagen fick jag ett paket från mormor och morfar också, TACK snälla ni, det gjorde min dag! :)

Igår hade Carolyn lite ärenden att göra i downtown Tulsa, jag och Emily är trötta på att vara insnöade så vi hängde på. Downtown Tulsa är ett business district  med bara en massa höghus och moderna kontorsbyggnader, vi gick upp längs med en lång gata men Emily klev bara i vattenpölar och började frysa. Eftersom att det var lång tid kvar innan Carolyn skulle bli klar så gick vi in på närmaste hotell, låtsades vara gäster och satt i lobbyn och väntade en stund. Det var perfekt att vänta där för det fanns gratis tidningar och så var det varmt, haha man får inte vara dum!

Mormor, känner du igen tröjan som jag har under koftan?! :)


Another Oklahoman blizzard

Jag är som ni ser fortfarande insnöad och hemma från skolan! Sent igår kom ännu en "snöstorm" in över oss, det är inte alls lika mycket som sist men det gav skolan en anledning att stänga några dagar till. Just nu ser det ut som att vi blir lediga veckan ut, vilket betyder att det blir totalt 2 veckors "lov" pga snön.

Igår innan det började snöa åkte vi in en sväng till Owasso och gick runt i lite olika affärer en stund. Min värdbror Chase och jag har samma speciella (dåliga?) humor så när vi avslutade den lilla shoppingrundan på Walmart passade vi på att vara creepers. Vi såg en "tjusig" tant med fågelbo-frisyr, pälskappa och leopardstövlar som gick runt bland konservburkarna. Jag höll på riktigt på att ramla ihop i en hög pga det skrattanfall jag fick när Chase vände sig om och viskade "that lady just murdered a panther!" (syftade på pälsen).

Nu ska jag begrava mig i körskoleböckerna igen, intensivkursen i Sverige väntar när jag kommer hem! :)

Tired of snow days.... kthanksbye

Nu har jag varit ledig från skolan pga snön i precis en vecka! Jag trodde verkligen att vi skulle gå till skolan idag och imorgon för det är knappt någon snö kvar men nej, robot-rösten från skolan har ringt och sagt att due to the bad road conditions så är det förtfarande stängt. Sent på tisdag eller onsdag kommer ännu än snöstorm in över Oklahoma så det betyder att vi säkert blir lediga hela veckan ut igen. Det dumma med så här många snow days är att de kommer lägga på extradagar i maj så att vi får sommarlov senare... Jag har min biljett hem den 31 maj och då BORDE/MÅSTE vi vara klara med skolan tycker jag!

Jag och min gamla klasskompis från högstadiet Edda som är utbytesstudent i Ohio nu har kommit på att vi är soulmates och lever samma liv! Vi köper exakt samma grejer här utan att vi vet om det först och så gör vi precis samma saker, tittar på samma tv-program, är beroende av hand-sanitizer och båda är Honor rolled! Vi behöver inte fråga varandra vad vi gjort eller köpt längre för det visar sig alltid att den andra gjort samma sak, lite coolt faktiskt! :)

Super bowl!

Nu har jag äntligen skrivit färdigt rough draften för mitt research paper! Vet inte om vi har skola imorgon eller inte men nu är jag iallafall redo! :)

Idag är det super bowl här borta, vet fortfarande inte helt säkert vilket lag jag ska heja på men det lutar åt Steelers. Mest för att jag har fått låten "Black and Yellow" (lagets färger) på hjärnan, den spelas dygnet runt och överallt!!!!

Honor Roll!

Idag kom veckans "Oologah Lake Leader" i brevlådan, det är Oologahs lokaltidning och där står det om allt viktigt som hänt den senaste veckan. Men nu ska jag komma till sak, när jag läst lite och slår upp en ny sida är det första jag ser JOSEFIN SARS!! Vad i hela friden har hänt nu tänkte jag och läste vidare, det visade sig att jag var en av de Juniors som har blivit utsedda till att få Superintendent's Honor Roll på Oologah High School!! :D Honor Roll får man om man har höga betyg och håller en hög studienivå, aaah vad glad jag blev! Vi har ju varit insnöade och inte gått i skolan sedan i måndags så jag visste ingenting om det här, det blev en riktig överraskning!Ser ni mitt namn! ;)

Shopping i Claremore

Idag skottade vi oss äntligen ut ur huset och åkte till Claremore en sväng. Vi började med lunch på Hammett House där jag åt en jättegod Cesarsallad, så om någon har vägarna förbi Claremore kan  jag rekommendera det stället ;) Sedan fortsatte vi längst med den slaskiga vägen till shoppinggatan där vi gick runt i några timmar. Det var GALEN rea på JC Penney, jag köpte två tröjor för $2.97/st (ca 20 kr)!!! Det kommer inte bli kul att komma hem till Sverige och alla "dyra" kläder hahaha! En annan sak som jag älskar med USA är att man börjar prata med folk överallt! Det spelar ingen roll om det är kassören, någon framför en i kön eller vem som helst som man möter på gatan, man kan inleda en konversation med alla!!!

På söndag är det Superbowl här i USA, för er som inte är insatta så är det den stora footballfinalen som i år är mellan Pittsburgh Steelers och Green Bay Packers. I bilen på vägen till Claremore fick jag veta att jag ska heja på Steelers, vi tänkte köpa Steelers-tröjor men de var slutsålda överallt så vi får nog klara oss utan imorgon.

6 MÅNADER!

Idag är det precis ett halvår sedan jag åkte till USA! 6 MÅNADER!!! Det låter som en evighet och jag trodde aldrig att jag skulle sitta i Oklahoma och skriva det här! Det känns sinnessjukt att det har gått så lång tid och att det är mindre än 4 månader kvar tills jag åker hem! 

Gårdagskvällen var nice! Efter att vi ätit åkte alla vuxna tillbaka hem till grannarna och så hade jag, Chase och hans kompisar Kyle och Tyler filmkväll. Ensam tjej som jag var så var det bara att blinka med ögonen och så fick jag bestämma vilka filmer vi skulle se hela tiden. Hahaha GIRLPOWER säger jag!!!!

Skolan är redan inställd för morgondagen också, blev en 1-dagars skolvecka igen! :) Rykten går att det ska börja snöa igen på söndag eller måndag så det ska bli spännande att se hur länge vi blir lediga!

Pyamasbyxor och vinterjacka = tummen upp!


Insnöad! :)

Yes jag är fortfarande insnöad, det är ganska mysigt att gå omkring i pyamas hela dagarna och titta på film efter film. Ikväll ska vi ha game night och baka brownies, grannarna ska försöka ta fyrhjulingen genom snön och hälsa på oss. Gick ut en liten sväng nu på eftermiddagen och filmade så att ni kan se hur jätte-insnöade vi är! ;)I'm famous and stuck in the blizzard!!

Lite kändis har jag blivit hemma i Sverige haha! Idag var det ett reportage om mig och mitt liv som utbytesstudent i Borlänge Tidning, mamma ska skicka den riktiga tidningen till mig senare men HÄR finns webupplagan.
Det här blev en riktig snöstorm för att vara Oklahoma. Tycker fortfarande inte att det är något mot en riktig svensk vinter men det har faktiskt snöat ganska mycket idag och det fortsätter fortfarande. Jag vaknade av att det blåste full storm och det stora fönstret precis bredvid min säng skakade så det skramlade och jag trodde att det skulle blåsa sönder. När jag gick upp var det bara drygt 1 dm snö ute men nyss när jag tittade ut så var det till knähöjd på mig och mer kommer hela tiden! Det är inte särskilt kallt men vinden (läs stormen!) gör att det känns värre än vad det är och allt yr omkring så man inte ser någonting. Hela dagen har nyheterna på tv varnat för att man ska hålla sina barn inomhus för de kan förfrysa sig, jo men eller hur säger jag. Skönt med lite ledighet är det iallafall, men blir det för länge kommer jag börja klättra på väggarna! ;)


Insnöade!

Vi kan inte öppna dörren!!


Snöstorm på ingång!

Sagan om det spännande vädret fortsätter, i fredags var det 22-25 grader C varmt och nu är det varning för den värsta snöstormen i Oklahoma på 15 år!!!! Det ska tydligen komma sjukt mycket snö och is så direkt när jag kom hem från skolan åkte jag och världens bästa värdmamma Carolyn till Walmart i Claremore för att fylla förråden så att vi inte svälter ihjäl när vi blir insnöade. Det var bland det sjukaste jag varit med om, har aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe någonsin och det var nästan tomt på hyllorna. Vi hade varsin kundvagn som vi verkligen fyllde till bredden med mat och annat som kan behövas. Vi spenderade totalt 2 timmar på Walmart tillsammans med 1000 andra snöstorms-shoppare. 

Med största sannolikhet kommer vi bli hemma från skolan resten av veckan, kanske, kanske, kanske att vi kommer tillbaka på fredag men alla lärare sa "goodbye, have a nice long weekend, see you monday" så vi får se hur det blir. De har varnat på tv'n att många kommer få långa strömavbrott så risken finns att jag kan bli avskärmad från omvärlden i några dagar. Som tur är så har vi en generator kopplad till huset så vi behöver inte frysa ihjäl!

Idag fick jag post från världens underbaraste flickor Emelie och Carolina! Min svenska har blivit så dålig så de tyckte att jag behövde lite SFU-undervisning (svenska för utbytesstudenter), haha jag lovar att öva så att det går att förstå vad jag säger när jag kommer hem om exakt 4 månader.
RSS 2.0