The capital of the Soviet Union is... Berlin?

Min sovmorgonsdag blev hur bra som helst! Det är inte klokt vilken skillnad två timmars extra sömn på en vardag gör egentligen. Emily är i middle school och fick gå upp vanlig tid och vänta på bussen som kommer kl 7 (haha!) men jag sov vidare till kl 8, tog en dusch, åt frukost långsamt och 8:45 kom Bianca och hämtade mig. Alla high schoolers var jätteglada och tycker att vi borde börja en timme senare varje dag haha, tror inte rektorn går med på det dock ;)

Lite roliga grejer hände på US History, vi har ju hållit på med världskrigen ganska länge nu och den här veckan med cold war. Det är alltid kul att höra vad amerikaner vet om Europa (=inte mycket) och jag blir alldeles full i skratt hela tiden. Ett exempel från idag:

Mr Short: So where in Germany did the Berlin blockade occur?
Student: I don't know
Mr Short: The answer is be... ber..... Berlin! And where is Berlin the capital?
Student: In the Soviet Union!

Hahaha åh det lät så roligt! Lektionen fortsatte och han frågade en tjej om hon visste hur långt det är mellan presidentvalen och hur många terms en president kan sitta. Hon velade mellan 7 år till 1 år och allt där emellan. Mr Short såg uppgiven ut och sen sa han "Okay I'll ask my swedish girl! Josefin you're my last hope, make me proud and tell the kids the right answer!", så jag sa att det var väl 4 år och 2 terms och det var rätt. Haha det är nästan lite komiskt att jag som svensk ibland vet mer om USA än de amerikanska ungdomarna :P

När jag kom hem från skolan sa Carolyn att jag bara måste gå ut och titta bakom garaget. jag gick ut och där låg det en JÄTTESTOR ORM, den var ca 1,5 m lång och död, tur var det för den sorten var tydligen extremt giftig och kan lät ha ihjäl en ko! Usch, nu tänker jag hålla mig inomhus i fortsättningen!! Ser ni de två klumparna på magen förresten, det är två bullfrogs svalda i hel form!!!!


Kommentarer
Postat av: Lisa

MERA ORMAR!? OGILLAS!

2011-04-06 @ 05:54:16
URL: http://lisasusa.blogg.se/
Postat av: Pappa

Usch då ! Vad för sorts orm är det ?

2011-04-06 @ 15:27:58
Postat av: Evalena

Så där Josefin, jag skickar en liten tackgåva sen. Signe vill inte åka som utbytesstudent nåt mer efter att ha sett den där bilden.....

:-D

(o jag låter inte åka heller)kram kram

2011-04-06 @ 20:29:51
URL: http://www.mollyholic.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0