Stereotype day!

Idag var temat stereotype day i skolan. Det var nerds och preps som dominerade, en och annan jock och gangster syntes också till. Jag hade flätor, fina glasögon och färgglada missmatchade kläder och var en av the nerds.
'

På algebran idag började vi med att dekorera dörren, det kommer bli så bra! Temat för Homecoming är "Starry Nights" så vi har häftat upp julgransbelysning med mörkblått, tunt tyg över i taket ovanför dörren. Ser precis ut som en natthimmel. Imorgon ska vi fortsätta med själva dörren, vi är riktigt taggade för att vinna tävlingen som avgörs på fredag morgon! Dagens tävling under Flex gick ut på att två stycken från varje årskurs + två lärare tävlade mot varandra som vanligt. Den ena halvlåg över en stol och den andra bet isär godisar, slickade på ena sidan och tryckte fast i den andres ansikte. Den som hade flest godisar fastsatta i ansiktet efter 1 minut vann, the seniors vann idag igen med 45 stycken godisar!
Kaelin och jag som söta neeeerds :)
Trycka-fast-godis-i-ansiktet-leken
Måste bara berätta om Mr Shorts outfit för dagen, han var hiphopare! Mellan varje lektion sprang han runt i korridoren och hoppade och skrek iklädd riktiga gangsterkläder! Ja man kan inte annat än skratta åt honom, han måste vara den skönaste läraren i hela Oklahoma! Desstuom slapp vi 95% av lektionen, istället fick vi gå och titta på Lady Mustangs Softball game, som också var den första som jag någonsin sett.
Softball
Igår när jag smsade med min svensk, LISA, kom vi på världens smartaste idé! Vi ska öppna en Sonic hemma i kära Borlänge! I Love Sonic :) Det är ett snabbmat/dricka/glass-ställe där man parkerar bilen vid en skylt, trycker på en knapp och säger vad man vill ha, sen kommer de utspringande med sakerna. Mina favoriter där är Popcorn Chicken (nej inga popcorn med kycklingsmak haha, typ chicken nuggets) och cranberry limeonade (tranbär + limedricka!). Kommer bli stor succé! :)

Homecoming Week!

Homecoming Week pågår för fullt nu på Oologah High School! Det började i går med Hobo-day, det var inte så många som klädde ut sig men de som gjorde det gick verkligen all in! De värsta gick till och med runt med gamla rostiga kundvagnar fyllda med plastpåsar, flaskor, avloppsrör och lite annat smått och gått. Det här är en av de oseriösa veckorna på året så lektionerna är ännu slappare än vanligt (=film på hälften av lektionerna). Istället för Flex fick alla gå till the commons area där det var the chubby bunny game! För er som inte vet vad det är kan jag berätta att det var två freshmans, två sophomores, två juniors, två seniors och två lärare (Mrs Hill och Mr Short) som skulle trycka in så många marshmallows i munnen som möjligt och sedan säga "chubby bunny" utan att spotta ut något eller spy (några gjorde det tillslut iallafall).

På US History var vi bara 5 stycken, eftersom att alla juniors som klarade ett speciellt prov förra året var och bowlade med engelskalärarna, jag var ju inte här och gjorde provet då så jag fick snällt vänta kvar i skolan med de som inte klarat det. Vi hade roligt ändå, Mr Short kom fram helt random och stirrade på mig och sa "are you ready Josie", sen tog han ett djupt andetag och säger "hej horr marr do?" (hej hur mår du?), jättekul att han hade tagit reda på det :) Resten av lektionen övade vi svenska, amerikanerna tycker att det är så coolt att jag pratar ett annat språk och vill hela tiden att jag ska säga saker på svenska! Favoritorden hittills är groda, tönt och "tjena tjejer", det sista låter jätteroligt för de kan inte säga sch-ljud på samma sätt som vi svenskar!

Hobo´s och "Chubby Bunny Game" :)
'
Idag var det Ninja day och planeringen började inför the door decoration contest som avgörs på fredag. Varje class under 2nd hour ska dekorera och pynta sin klassrumsdörr så snyggt som möjligt, tror att vinnarna får en pizza party lunch! Alla går in till 100% för det här så på Algebran hade vi brainstorming och imorgon ska vi börja dekorera på riktigt! Såg att utanför ett klassrum hade de byggt upp en gigantisk groda/ödla/drake av tidningspapper, då förstår ni hur folk går in för det här! Under Flex var det games igen, den här gången någonting med Ninjas, tror inte att det var någon som fattade vad det gick ut på men the seniors vann tror jag. Efteråt var det möte inför the homecoming parade som också är på fredag. Varje årskurs har en egen vagn/flak som ska dekoreras och åka med i paraden, hela fredag eftermiddag får vi ledigt för att fixa med flaken. Brodie skrev upp mig på att åka på the juniors float (flaket), det verkar som att jag ska vara en av the Mustangs som ska låtsasfightas mot the Titans (de som the homecoming game är mot) på flaket medans andra juniors går brevid och kastar ut godis till publiken. Vet inte så mycket mer än men det blir roligt och en upplevelse! :)
'
Ninja game!

GRATTIS PAPPA - 28 september!

Grattis världens bästa pappa på födelsedagen! Jag saknar dig!!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS, jag älskar dig papp! <3 <3
'

Sunday 12:40 pm

Vaknade av den underbara lukten av nybakade biscuits och gravy (bröd med sås). Låter lite weird men det är så gott, ska tilläggas att Oklahoma är famous för det! Det är lite tradition att varje söndag sova länge och sen gå upp och äta en riktig okie-breakfast som den här. Igår tog jag mig en springtur upp och ner för backarna ner till stora vägen. När jag kommit ungefär halvvägs springer plötsligt en flock med konstiga fåglar ut på vägen framför mig. De såg ut som misslyckad korsning av kalkon, höna och gås!? De fula fåglarna stirrade på mig en stund innan de bestämde sig för att jag var oviktig och gick vidare till nästa offer, - grannens röda truck! Ja Oklahoma vimlar av vilda, farliga djur ;)
'
Igår kväll var jag babysitter till mina 3 värdkusiner (heter det så?), de är 3, 8 och 10 år gamla och så söta. Dessutom fick jag betalt vilket gjorde det hela ännu bättre ;)
'
Nästa vecka är det homecoming week och i fredags kom skyltarna med temadagarna upp, så här ser det ut:
'
Måndag: Hobo (typ luffare/uteliggare, haha har ingen aning om hur jag ska klä mig, tips någon?)
Tisdag: Ninja
Onsdag: Stereotype (nörd, gangster, sportfåne....)
Torsdag: Made-up superhero
Fredag: Xtreme spirit
'
De flesta dagarna är rätt svåra att klä sig efter, om det är någon som brukar klä ut sig till en superhero eller hobo får ni gärna tipsa mig här! Hela homecoming week avslutas med football game på fredag och en parad genom downtown Oologah (vilket lär gå rätt fort haha). Homecoming är inte lika stort på OHS som på vissa andra skolor, vi har tex ingen dans utan bara matchen som avslutning för veckan.
'
Titta viken fin bild jag hittade från min första footballmatch. Den som hittar på mig först vinner! ;)

Frågor & Svar

Hannah  om Thursday 5:15 PM:

Hejhej! :) det låter som att du har det jättebra i usa, din blogg är jätterolig att läsa och jag har faktiskt funderat i ett år nu om jag vill åka på ett utbytesår och jag velar fram och tillbaka. Vet inte riktigt hur jag ska göra. jag ville bara fråga dig vad du tycker, ångrar du dig nån gång och vill åka hem eller är det det bästa du gjort? Ha det så bra! :)

Kul att du tycker om min blogg :) Om du har  börjat fundera på att åka som utbytesstudent säger jag bara, ÅK! Det är helt klart det bästa jag gjort i mitt liv! Har varit här i nästan 2 månader och än så länge har jag inte haft hemlängtan. Däremot så saknar jag såklart min familj och kompisarna i Sverige jättemycket, men det är en helt annan sak mot att vilja åka hem. Sedan jag kom hit har jag inte ångrat mig en enda gång, men jag ska erkänna att på vägen till Arlanda var jag livrädd! Blev ett långt svar men jag hoppas att jag fått fram hur glad jag är över att jag åkte! :)

'

 

Evalena om Viktig upptäckt!:

Okej kaninen, jag har också en fråga!

Drömmer du ff på svenska? 

Det är kul att följa ditt liv och leverne här!
kram evis

Hejhej :) Jag tror att jag drömmer på svenska, låter konstigt att jag tror men det är nog mer så att jag drömmer och tänker i bilder just nu. Ibland blir det en röra i huvudet av att prata engelska hela dagarna och sen tänka och drömma på svenska. Tror att det är en blandning av lite allt möjligt :P


'

Maria om Crazy Weather!:

Hej!
Jätte bra blogg! :)
Vad går du för linje i sverige och vilken årskurs?
Vilken prginisation åker du med och rekomenderar du dom?

Tack så mycket! :) Jag gick ut 1an på natur innan jag åkte hit. Jag åker med Explorius och är jättenöjd med de! Har alltid fått snabba svar via mail av de, man får en annan organisation när man kommer till USA men det har fungerat bra också! Kan helt klart rekommendera Explorius!:)

'

linn  om Questions??:

Hej Josefin :)
Sedan du åkte så har jag också blivit jätteintresserad av att åka, jag brukar kolla in på din blogg och tycker du verkar ha det så himla kul! :) Ungefär hur mycket blev allt att kosta till slut, och kunde du söka stipendium eller likande? 
/linn, från soltorg och ridningen, haha :)


Hej Linn! Vad roligt att du hittat på min blogg :) Priserna varierar väldigt mycket mellan organisationerna, men jag har för mig att programavgiften för Explorius 2010/2011 (som jag åkte med) var ca 60 000 kr. För 2011/2012 ligger programavgiften på 61 950kr. Sen tillkommer det kostnader för försäkringar, vaccinationer, läkarundersökning och visum som man måste ha. Man får också stå för alla fickpengar själv under året, så jag vet inte riktigt hur mycket den totala kostnaden kommer bli för hela året. Ska också tilläggas att man inte får studiebidrag om man är utanför EU! Man kan söka stipendier, bla vet jag att Explorius delar ut 3 stycken varje år. Jag sökte inget, jag visste väldigt lite om det och hur man gjorde, men det finns alldeles säkert flera stycken man kan söka.


Friday 4:25 pm :)

Idag var det ett stort samtalsämne i skolan, en tjej hade blivit påkommen med en spruta i armvecket inne på tjejtoaletten. Det var tydligen någon ny tjej som ingen riktigt kände, det var iallfall stor uppståndelse kring det här och droghunden blev extrainkallad.
'
Vi slutade tidigt idag eftersom att det var"early release-day", det är några fredagar per termin då alla lektioner är förkortade och vi slutar 1:35 istället för 2:53. Det gillas! Hade prov i US History idag också, den här gången skulle provet tydligen vara "ganska svårt", så svårt att det fick bli ett "open book test". Vilket betyder att man får leta upp svaren i boken eller bland tidigare anteckningar, haha verkligen jättesvårt ;) Det bör tilläggas att alla frågor är multiply choice, para ihop, eller true or false. Så man kan lätt få hälften rätt bara genom att gissa!
'
Förresten så harjag en markör på studentkartan på utbytesstudent.se nu! Så nu kan man hitta på mig där och zooma in huset där jag bor.
'

Videoblogg!

Min första videoblogg! Ja skratta ni för det gör jag när jag ser det här, men men, det är en videoblogg iallafall.
'

Thursday 5:15 PM

En helt vanlig dag i USA, för ett år sedan när jag läste andra utbytesstudenters bloggar tyckte jag att det var så konstigt att de kunde säga att det var "en helt vanlig dag". Men så är det, vardagarna rullar på och ser ungefär likadana ut. I skolan idag upptäckte jag och Ashley att vi matchade varandra och var super-twins. Båda hade rödrandiga tröjor, jeans, vita converse och nästan likadana armband. Innan jag satte upp håret inför sista lektionen hade vi samma frisyr också! Folk påpekade det och tyckte att vi skulle försöka byta plats i klassrummet. Nja, så lika var vi kanske inte att det skulle fungera, men vi hade kul.
'
'
'
US History med Mr Short är alltid lektionen där det händer grejer. Idag hade vi tävling! Han klickade fram olika ord som har med civil war att göra på the smart board och så skulle de olika lagen ställa sig upp och säga svaren. Hade man rätt fick man ta en hemmagjord boll (pappershandduk + tape) och kasta i papperskorgen, prickade man fick laget extrapoäng. Det kallar jag roligt sätt att repetera inför prov på haha ;) På engelskan fick vi skriva egna myter i par, det var lite svårt att komma på men tillslut tog jag och Elizabeth och skrev en om grodor! Sage undrade som vanligt massa saker om Sverige och vad frog var på svenska. Resten av lektionen satt han och försökte lära sig att säga "groda" rätt, det är något med betoningen på våra vokaler som amerikanarna har svårt för har jag märkt. Det låter så roligt när de försöker säga saker på svenska, måste filma det och lägga upp här någon gång!
'
Nästa vecka är det homecomming week, vilket betyder ännu en vecka med utklädningsdagar. Tror inte att vi har någon dans, synd, men det blir nog roligt ändå.

Viktig upptäckt!

Ni kan aldrig gissa vad jag hittade i skolan idag!! En salladsbar!!?? Har ingen aning om hur jag har kunnat missa den, kanske inte är så konstigt i och för sig, den ligger i helt andra änden av cafeterian och det är ju inte precis samma rusning dit som till snack baren eller pizzastället. Jag blev överlycklig iallafall när jag kunde plocka ihop min egen sallad och fick chicken-noodle soup till. Det var gott! Hade en rolig konversation med Sage under lunchen när jag kom med min sallad, han kallade mig kanin och säger att jag inte är en riktig amerikan om jag inte äter något friterat varje dag. Ja vad ska man säga om amerikanerna, allt som går att äta det kan de fritera. Har hört om friterad ost, friterad snickers och friterad glass. Yes this is America!
'
Förresten så har Halloween-febern redan börjat sprida sig här! I varje affär är det Halloweenpyntat och man kan köpa pumpor, skelett, häxor och spindelnät överallt. Det finns till och med utklädningsskläder för hundarna, min värdsyster har hittat på en djävulskostym som hon vill att Haddie (hunden) ska ha när de går trick or treating. Hundkulturen är verkligen helt annorlunda här, antingen är det riktiga vakthundar som bor utomhus eller små knähundar som de målar klorna på och knyter fast rosa rosetter i öronen på.
'
Ni som har ställt frågor nyligen, jag har inte glömt bort er! Ska svara på de snart i ett kommande inlägg! :)

Bilder :)

Har fått önskemål att visa bilder på huset och rummet som jag delar med min värdsyster Emily, så här kommer några stycken :)
'
Huset, sett från vägen
'
En del av mitt och Emilys rum, den rosa sängen är min! :)
'
Baksidan av huset, lite av poolen syns till vänster och min värdsyster och värdpappa :)

Monday 6:15 pm

Har varit hemma från skolan några timmar nu, har inte gjort så mycket bara tvättat (ja jag är duktig) och läst brev från Carolina! Snailmail gör mig glad, tack ni fina människor som skriver till mig!
'
Igår var det söndag och vi åkte till Owasso för shopping. Mina älskade favoritjeans sjunger på sista versen så mitt mål var att hitta ett par minst lika bra. Det var inte det lättaste för jeansmodet i USA skiljer sig väldigt från det svenska. Iallfall här i Oklahoma är det utsvängda ben och mycket strass och stenar som gäller. Ni som känner mig vet att det inte är min stil! Men jag hade tur, inne på Maurices hade de vanliga stuprör, lite långa i benen men det gör det samma. Hittade också en svart, kortärmad kofta med lite volanger på. Efter det åkte vi vidare till Walmart där jag köpte två stycken dagböcker, skriver som en tok så min första tog slut i fredags. Ni som var med mig i New York såg hur mycket jag skrev, men riktigt så illa är det inte nu haha ;) När vi kom hem igen hade jag bråttom med att få fram datorn, valvakan pågick för fullt hemma i Sverige och det ville jag inte missa. Så när de andra tittade på football på tv'n tittade jag på 4:ans websändning live och hängde med i hur det gick minut för minut. Lite senare på kvällen efter att vi ätit gick jag och Rich ut, han lärde mig att köra fyrhjulingen! Det var så kul, lite fartdåre som jag är ;) Glömde kameran inne då men jag ska ta med den nästa gång jag kör.
'
'
'
Imorse när jag och Emily gick till bussen låg det dimma över fälten runtomkring och solen var helt röd. Även fast det låter som att det är kallt när det är sådan där låg dimma så kom ihåg att det här är Oklahoma, vädret är knäppt! Det var ca 25 grader, kl 7:20 på morgonen och senare på dagen steg temperaturen till 35. Nu har de öppnat the gradebook portal på skolans hemsida, varje elev kan logga in och se exakt hur man ligger till i alla ämnen, jag kan säga att det såg bra ut! Man får poäng för allt man gör, minsta lilla uppgift eller läxa ger poäng. Blev minst sagt förvånad när jag såg att till och med the journals (en typ dagbok som vi skriver i, i början av varje lektion) var betygsatta!
'
På väg till bussen imorse
'
Där har ni mig, lite av rummet syns också :)

Weekend! :)

Gårdagen var minst sagt fullspäckad. En lite rolig grej  hände i skolan när jag är på väg in i US History-klassrummet, då ropar Mr Short från korridoren "hey Josefin, do you know what day it is?", tänkte först svara "friday" men sen kom jag på vad Ashley sagt på lektionen innan, "it's Constitution Day!". Haha gissa om amerikanernas amerikan blev förvånad när han hörde att svensken visst det, han ropade "ooh woooow she's from sweden and she knows that, I'm sure you guys didn't and you are born here!". Det roliga är ju att jag inte hade en aning om det egentligen och hade inte den andra tjejen sagt det 5 minuter innan hade jag bara svarat att det var fredag eller något annat osmart.
'
När skolan var slut mötte jag Harley som vanligt i the Commons Area, det är samlingsplatsen för alla på skolan och i taket står det pride, happiness, creativity och en massa andra saker som ska peppa upp the school spirit ännu mer. Vi tog hennes bil (åh vad jag också vill ha körkort!) och åkte runt och hämtade och lämnade folk, sen hem till henne. Vi delade på en rosa bakelse som var sååå god och sen drog vi vidare med den stora bilen och massa folk till Cherry Berry i Owasso. Jag tog samma smaker som sist, Brownie, Strawberry-Cheesecake och Walnut-chocolat men med hallon och nötter som topping. Cherry Berry verkar vara det coolaste stället i den här delen av Oklahoma, ALLA åker dit och köper frozen yoghurt. När alla ätit upp glassarna åkte vi vidare till Collinsville, eller "Stinkville" som staden kallas av Oologianerna (haha??). Jag förstår varför Collinsville kallas så för det stinker verkligen där! Det var som sagt football game igen, den här gången mot Collinsville Cardinals, The Mustangs vann den här gången också! Efter matchen åkte alla hem till Harley igen. Alla var så trötta så efter lite pizza intog vi sofforna. Jag och Kaelin delade på en av de gigantiska fåtöljerna, hon har precis samma humor som jag och vi hade jättekul åt hennes mexikanska lillfinger och en massa andra konstiga saker. Filmen "The Hangover" gick på TV (tror att det är tredje gången jag ser den sedan jag kom hit), men det tog inte lång tid innan både jag och Kaelin somnade där i fåtöljen... Efter cirka en timme blev vi väckta av att Sage, Kole och Blade säger hejdå och åker hem, men alla vi tjejer somnar om på en gång igen. Det måste ha sett roligt ut, jag och Kaelin hopträngda i en fåtölj, Keely på golvet och Harley och Kyla i soffan -alla sovandes! Imorse när vi vaknat levde Harley upp till sitt smeknamn "mama" och gorde sausage, egg, biscuit and gravy till frukost åt oss alla.
'
'
'
Brödet var djupfryst så vad gör Kaelin -tar sågen, av plast! :)
'
Resten av dagen idag har jag bara tagit det lugnt, och gjort färdigt det sista på engelskaläxan för nästa vecka. Har suttit i soffan och lyssnat på svensk musik och ätit svensk lösgodis, jag säger det igen -jag har aldrig varit så svensk som nu! :)

16 september

Idag skrev vi färdigt uppsatsen på engelskan. Vi gjorde plan page och rough draft igår och idag peer edit och final copy. Vi skulle skriva en reflectice essay om en plats som vi tycker om och har många minnen ifrån. Ni som känner mig förstår nog vad jag valde, -stranden på Sollerön där min familj har ett fritidshus. Tyckte själv att den blev ganska så bra så jag var nöjd när jag lämnade in den i slutet av lektionen. När jag sedan är på väg till lunchen stoppar Mrs Capps mig i korridoren och säger att hon har läst uppsatsen och tyckte att den var so wonderful! Hon tyckte att det var så fantastiskt bra skrivet och she couldn't even tell that a swedish girl and not an american hade skrivit den. Gissa vem som blev glad??!!! :D
'
Timmen efter på Flex, var det en kille som petade mig i ryggen och sa "hey Josefin, look at this", jag vände mig om och han visade upp en teckning som hans bordsgranne gjort av mig bakifrån. Det var så likt, snäll som han var så fick jag bilden.
'
'
På eftermiddagen åkte jag, Carolyn och Rich (värdföräldrar) för att titta på middle-schools football game där Emily (värdsyster) skulle vara cheerleader. Det var tre matcher på rad, lite för lång tid så vi såg bara en och en halv innan vi åkte till en restaurang här i Oologah och åt mat. Jag åt en burrito som var dränkt i ost (surprice), det är förresten så skolmaten är, antingen är friterad eller dränkt i smält ost. Till drack vi sweet tea, smakar som isvatten med socker, men jag har vant mig och börjar tycka att det är gott nu. De på restaurangen fick höra att jag var svensk och aldrig hade ätit fried okra förut, det är typ en av Oklahomas nationalrätter så de kom in med en liten specialskål till mig. Det var också ganska gott, små friterade bitar av en grönsak som nästan smakade som grön paprika.
'
Några av Oologah Middle Schools Cheerleaders, Emily längst till vänster
'
Imorgon är det fredag igen vilket betyder att det är varsity football game som vi självklart ska titta på. Planen är att jag, Harley, Mandie och de andra ska till Cherry Berry i Owasso först, sen till Collinsville och titta på matchen och sen stay the night hos Harley. Eftersom att det är game day är det även spirit day vilket betyder att man klär sig i skolfärgerna. Många tjejer brukar också ha stora, puffiga rosetter som är gula och blåa i håret. De är lite för rysh-pysh för min smak så jag har kommit på en egen smart lösning. Jag hade med mig Sverige-snören hit, ni vet sådana som är hälften blå hälften gula. Tog helt enkelt och gjorde en rosett av det och fäste med vanliga hårspännen, blev perfekt för Sveriges färger = Oologahs färger! Ibland förvånas jag över min egen kreativitet haha ;)

Crazy Weather!

Det är inte klokt vad fort tiden går här, veckorna bara rinner iväg! Om det är något som kännetecknar Oklahoma så är det vädret, det är galet! Större delen av tiden jag har varit här har det varit jättevarmt och sol men ibland ändras det helt plötsligt och blir värsta ovädret! Som imorse till exempel, det var en riktig thunderstorm och spöregnade så att jag trodde att fönsterrutorna skulle spricka. När vi sedan går till cafeterian under lunchen (man måste gå ut från High School och in en annan byggnad) någon timme senare skiner solen och det är ca 35 grader varmt. De som bor här säger att man kan uppleva alla årstiderna under en timme, och nu förstår jag verkligen vad de menar. Snacka om kontraster! Allting sägs ju vara extremt i USA, och nu kan jag tillägga att även vädret är det, är det thunderstorm då är det inget mesigt svenskt regnväder utan riktig THUNDERSTORM och är det soligt då är det VARMT!!!
'
Under lunchen var det en tjej som dumpade sin pojkvän inför hela skolan, say hello to High School drama! Lektionerna är fortfarande väldigt lugna, vi gör något vettigt på hälften av de (algebra, engelska och US History) medan resten (Vocal Music, Touring Oklahoma och Reading for pleasure) är rena rama semestern. På Vocal Music sjunger vi som ni kanske förstår, det är roligt och det låter riktigt bra om kören. Touring Oklahoma är rätt lamt, halva lektionerna gör vi ingenting, bara pratar vi med varandra och spelar kort, andra halvan läser vi högt ur läroboken om typ vilka djur som finns här och turistgrejer. På Reading for Pleasure läser vi bara, jätteskönt att ha sist på dagen. Tycker nästan lite synd om er i min klass i Sverige, Matte C+D, Kemi A och Fysik B, ha så kul i år! ;)

Köttbullar och post!

Ojojoj vad svensk jag känner mig just nu! Jag har gjort köttbullar, riktiga svenska sådana med potatis och sås. Det blev riktigt gott om jag får säga det själv! Kände mig så oerhört svensk när jag stod och rullade köttbullar och kokade potatis. Det var min första kokta potatis på väldigt länge, och var väldigt efterlängtat. För att öka Sverige-faktorn ännu mer så hade vi min lilla svenska flagga mitt på bordet när vi åt. Familjen tyckte också att min svenska mat var jättegod och de ville att jag skulle göra det här igen nästa gång de har främmande. Jag tror aldrig att jag varit så svensk som nu här i Oklahoma!
'
'
Fick mer post idag också, sådant gör mig så glad and it really make my day! Fick vykort från pappa och brev från söta Emelie. Jag älskar att få snailmail, så blev jag ännu gladare när my swedish best friend har gjort ett så fint collage med bilder på oss (ska jag hänga upp i mitt skåp i skolan!), lagt i marabou (<3) och öronproppar, haha så att jag slipper höra skrikungarna  på bussen! Tack!
'
'
'
Idag hade jag två prov i skolan, ett i Algebra och ett i US History. Jag säger det igen, proven är löjligt lätta här. Allt, till och med matteprovet är multiply-choice! Lite som att gå tipspromenad, som ni förstår så är skolan här mycket lättare än i Sverige, det är iallafall vad jag tycker. Från dag ett på engelskan har jag alltid pratat med Sage, det var han som drog in mig i gänget med Harley, Keely, Kaelin och de andra. Iallafall så pratade vi idag om hur sorgligt det kommer bli när jag lämnar USA, det är fortfarande långt kvar men det kommer bli svårt att lämna allt här. Därför kom vi på den perfekta (?) planen, jag åker tillbaka till Sverige och tar studenten, sen kommer jag tillbaka till USA och gifter mig med en amerikan = citizenship och kan stanna för alltid! Hur låter det?
'
Kommer ni ihåg skolkortet jag tog för the yearbook för några veckor sedan? Det som blev en enda bild och tog två sekunder innan de skyndade vidare till nästa? De bilderna kom i fredags, pappa har lagt beställning så jag ska snart skicka hem några (så att ni inte glömmer hur jag ser ut!).
'
'
CIAO!

Another Saturday Across The Sea!

Idag vaknade jag av att Haddie (hunden) hoppade runt i min säng, hon sover hos mig nästan varje natt men brukar vanligtvis ligga still hela tiden. Klockan var 8:30 så jag tyckte att det var lika bra att gå upp.  Lite senare åkte vi till Oologah soccer field där Emily skulle ha sin första match för säsongen, det gick inte så bra och de förlorade till slut. Efter matchen åkte vi tillbaka hem och städade lite, inte så roligt men det gick sort när alla hjälptes åt. Jag förstår att ni är jätteintresserade av det här haha ;)
'
På eftermiddagen åkte vi till min värdmamma Carolyns jobb i Owasso och hälsade på. På vägen därifrån stannade vi vid det nyöppnade Cherry Berry, I'm in love with Cherry Berry!! Det är en frozen-yoghurt bar där man tar en burk och går runt till de olika glassmaskinerna och väljer själv vilka smaker man vill ha. Det fanns hur många smaker som helst men jag valde till slut Brownie, Strawberry-Cheesecake och Walnut-chocolat. Sen gick man vidare till toppingmaskinerna, det fanns lika många olika sorters topping som frozen-yoghurt, minst! På min glass blev det browniebitar, blackberries, pecan nuts och minichokladbitar. Har aldrig ätit något godare, Ben & Jerry kan slänga sig i väggen för det här var 10000 gånger godare, då förstår ni hur det smakar på Cherry Berry! När vi åkte genom Owasso och Collinsville på vägen hem såg vi att alla flaggor nu hängde på halv stång, förstod inte varför först men sen kom jag på det, det är ju 11 september idag!
'
'
Några av glassmaskinerna
'
Min glass!
Eva-Lena, haha jag har ingen crush på någon footballspelare än ;) Däremot har jag ett antal stalkers (pappa fick väl hjärtattack nu?!). Nästan varje dag får jag frågan "hey do you have a boyfriend?", "do you want one?", ta det lugnt pappa, Harley skällde ut en igår och Mandie en annan förra veckan ;) Men de är helt ofarliga, lite roligt är det allt haha

Football and Play-Doh Chickens!

I skolan idag hade jag två olika sorters vocab tests. Ett på algebran och ett på engelskan, "proven" är verkligen löjligt lätta här! Det på algebran var ett korsord med många hjälpbokstäver och alla ord som skulle vara med var uppskrivna på tavlan. Jag som går natur i Sverige och van att plugga mycket tycker att det är riktigt skrattretande, men ganska så skönt! På engelskan skrev vi vår första essay idag också. Vi fick börja med en plan page, där skulle vi välja två av våra bästa kompisar och skriva upp 20 av deras egenskaper som vi uppskattade och tyckte om. Totalt blev det 40 punkter och av de skulle vi välja ut de 15-20 bästa och skapa "the super best friend". Vi fick rätta varandras rough drafts och sedan renskriva och häfta ihop alla papper från hela skrivprocessen!
'
Efter skolan idag åkte jag och Kaelin med Harley hem till henne. På vägen stannade vi till på Sonic och köpte popcorn chicken, det är som chicken nuggets fast med ett roligare namn.  Kaelin hade gjort play-doh lera på en av sina lektioner idag så vi kladdade lite med det. Jag fick visa mina skills i att göra lerfigurer, gjorde en kyckling, en gris, en råtta och en drake. Haha I'm so talented! Vi tyckte lite synd om min kyckling så Kaelin gjorde en kompis till den, de två kompisarna fick namnen Billy och Fred, väldigt söta små djur
'
Fred & Billy!
.
Framåt kvällen åkte vi till the football field och min andra footballmatch. Den här gången skulle Oologah Mustangs möta Skiatook Bulldogs (fult namn!), det var galen stämning den här gången också. Alla går verkligen in för matcherna med body paintings och rubbet! Jag förstår mer och mer av spelets regler och tycker att det är riktigt kul att titta på. Vi vann den här gången med, riktig utklassning med 43-2 som slutresultat. Jag kan inte beskriva med ord hur det känns att sitta på läktaren, dricka Mountain Dew och titta på the Cheerleaders som peppar publiken, när sen laget springer ut samtidigt som bandet spelar skriker alla MUSTANG MAGIC! Allt är precis som på film, fast nu är det på riktigt! När matchen nästan var slut sprang båda skolornas maskotar ut på planen och började fightas. Det såg väldigt komiskt ut när en stor häst och en stor bulldog hoppade runt och brottades med varandra, men självklart vann Oologahs häst till slut!
'
'
'
Mustang vs. Bulldog!
'
Efter matchen åkte vi hem till Harley igen, hennes hus är stället dit man åker och hänger. Det var jag, Harley, hennes syster Layton, Baylee, Rush och Josh. Vi hade jätteroligt och när Rush härmade Justin Bieber på pricken höll vi på att dö av skratt! Förutom det ni redan vet så kan jag berätta att jag fått ett till nytt smeknamn, förutom Sweden kallas jag numera också för Josie!

Svar på frågorna!

Här är svaren på frågorna! Nu började det komma fler kommentarer också, det tackar jag för! Blir mycket roligare att blogga då :) :)

'

'

 

bella om Questions??:

Var du nervös för att träffa din värdfamilj??

Jag var jättenervös! Hade mailat en hel del med de och pratat i telefon innan, allt verkade jättebra men det är klart att jag var galet nervös på flygplatsen några minuter innan jag skulle gå ut till de... Var dock nervös helt i onödan, har världens underbaraste värdfamilj!! :D


Anonym om Questions??:

hur är det där borta egentligen? saknar du sverige?
vad lyssnar du på för musik?
Vad tycker du om demi lovato?

Jag har aldrig kommenterat förut,men jag vill inte att du ska börja hota haha XD Men ja e ialf 15 år gammal om du undrar,och din blogg är bäst!

Tack snälla för berömmet, kul att du tycker om min blogg! :) Jag har det jättebra här, det är inget jag bara säger utan jag trivs verkligen jättebra här! Jag saknar väl inte Sverige direkt, men däremot en del människor och en del saker. Min familj, min hund, mina vänner, och sen svenskt lösgodis, även att prata svenska saknar jag ibland.

Haha ja musiken, jag lyssnar på det mesta! Här i USA är det Hiphop som alla lyssnar på och eftersom att jag bor i Oklahoma spelas det mycket country på radion.

Demi Lovato, haha jag har ingen direkt åsikt om henne. Många här i USA gillar henne däremot, Demi Lovato och Justin Bieber!


Elinore om Questions??:

vilken orginisation åker du med och när anmälde du dig? : )
jätte bra blogg!

Tack så mycket! :D Jag åker med Explorius och anmälde mig i augusti förra året (2009).


Anonym om Questions??:

vad gör du om du inte riktigt förstår någon mening elr ett ord? :P

Jag förstår det mesta, men om någon pratar med jättemycket accent kan det bli lite klurigt ibland. Oftast säger jag bara "huh?", eller ber de säga det igen. När det händer tycker ingen att det är konstigt, jag är ju trots allt från Sverige och alla amerikaner tycker att det är jättecoolt att vi kan engelska överhuvudtaget. Om jag inte orkar hålla på att be de säga igen låtsas jag bara förstå, men det har bara hänt någon enstaka gång.


Siri om Questions??:

Hejhej! Fastnade för din blogg direkt eftersom jag ska åka bort i januari på ett utbyteshalvår i USA! Så är jätteintresserad av vad som händer där borta! :) 

Hur är det att bo i en mindre stad?
Blev du nöjd med din placering när du fick den eller blev du besviken först?

Btw. Kika in på min blogg :D

Vad kul att du också ska hit till USA! Du kommer inte ångra dig, jag lovar!

Jag trivs väldigt bra med att bo i en mindre stad, den känns inte så liten för min skola är ganska stor och det är nära till två större städer. Jag tycker att det här är den perfekta kombinationen, bor i en mindre stad men ha nära till större. Jag tänkte inte så mycket på att det var en liten stad, först var jag bara chockad över att ha fått placering överhuvudtaget och sen var jag bara så taggad över att få åka! Det är klart, jag hade inte velat bo på en åker mitt ute i ingenstans, men det gör jag ju inte heller nu! Jag är jättenöjd med min placering!:D

Ingo om Questions??:

Å nej! Sluta inte :-)
Hur är det med förkylningen.

Haha jag ska inte sluta, ville bara få lite fart på kommentarerna! :) Är fri från förkylningen nu!

 

 

Victoria om Questions??:

Hej! :) Jag tycker du är superduktig på att uppdatera så det är jättebra!! Nu till frågorna, när anmälde du dig på ditt utbytesår? Har dina förväntningar du hade på det krossats eller uppfyllts? Du vet om hela usa och high school grejen haha ;) Hur känns det egentligen att vara så långt hemifrån tryggheten??..Ha det så bra!! :)

Tacktack, jag gör mitt bästa! :) Jag anmälde mig i augusti 2009, ganska precis ett år innan jag åkte. Jag försökte att åka utan förväntningar för jag visste ju inte alls säkert hur något skulle bli. Hade självklart förhoppningar och allt är precis så bra som jag trodde,om inte bättre. Det är inget jag bara säger, jag tycker det och harhaft en väldig tur jämfört med vissa andra utbytesstudenter. Jag har världens BÄSTA värdfamilj, går på en jättebra skola och har jättebra kompisar redan. Så för mig är allt helt underbart! Just därför att jag trivs så oerhört bra så känns det inte alls konstigt att vara borta från Sverige, det är klart att jag saknar min familj och mina kompisar men jag vet att de finns kvar. Jag vet att det låter för bra för att vara sant,men jag har det verkligen så bra! :DQuestions??

Hej på er alla där ute! Har fått en hel del frågor igen så jag tänkte ha en liten frågestund här på bloggen. Undrar något, kommentera efter det här inlägget så ska jag göra mitt bästa för att svara inom kort :)
'


'
Förresten, jag har ca 115 läsare per dag men bara 5-7st som kommenterar regelbundet. Vilka är alla ni andra, är lite nyfiken på vilka det är som läser om mig och mitt liv i USA?? Det blir också mycket roligare att uppdatera om det är fler som kommenterar, så snälla, annars gör jag som Lisa och börjar hota, och det vill ni inte ;)
'

TACK MAMMA!<3

Fick Sverige-post idag från min kära mamma. Svenska tidningar, svensk bok och SVENSKT LÖSGODIS :D <3 TACK MAMMA, du vet precis vad din dotter längtar efter :D
'

American B-day Party :)

Är fortfarande superförkyld, så nästan hela dagen har jag bara legat ner och vilat. Har druckit ett antal koppar te och Theraflu, som är ett förkylnings/influensa-pulver som man blandar med varmt vatten. Utan det hade det varit riktigt synd om mig haha.
'
Mitt förkylningssällskap....
'
Framåt kvällen kändes det lite bättre och Chase skjutsade mig till Biancas 17års-fest. De hade dukat upp värsta bordet med en massa goda saker, chokladdoppade jordgubbar, Skittles, brownies, chips, salsa, lemonade mm. En rolig sak med USA är att det finns maskiner för ALLT. På festen fick jag syn på två nya apparater, en eldriven kapsylöppnare och "ostsmältningsmaskin". Den  såg nästan ut som en mixer men de hade i ost och kryddor, så smältes osten och fortsatte att vara varm så att man kunde doppa chipsen i det. Yes this is America! Vi var sju tjejer som åt, snackade och badade i poolen på deras back yard. Jag kände två av tjejerna sedan innan så det var jätteroligt att lära känna några nya, en av de var den tyska utbytesstudenten på min skola som jag inte pratat så mycket med innan. Vi hade så roligt och alla var så intresserade av Sverige och var så imponerade och förvånade över att jag kunde lämna min familj och mina vänner i Sverige och komma till Oklahoma utan att känna någon. Mycket musik spelades också, bla Basshunter som är väldigt populär här.
'
The girls :)
'
'
Det är Labor Day Weekend här i USA, vilket innebär att ingen jobbar eller går i skolan imorgon måndag. Ingen av de jag har frågat vet riktigt var Labor Day är men de trodde att det hade något att göra med att sommaren är slut, här i Oklahoma är det då sommar fortfarande! Det är inte varje år man går på poolparty i september, bara en sådan sak säger allt om värmen här :) Jag älskar livet här och jag ÄLSKAR High School, alla ni som funderar på att åka som utbytesstudenter, ÅK!! Det är det bästa ni kommer göra någonsin! Är så glad över att jag fick chansen att åka, jag lever verkligen the American dream på alla sätt och vis! :D

Saturday

Igår åkte jag med min värdbror Chase och hans kompisar till Tulsa (= stor stad) och gick på bio. Precis som allt annat så är allt mycket större här! Biosalongen var tre gånger så stor som i Sverige, stolarna var gigantiska fåtöljer, för att inte prata om den berömda smörkranen! Popcornen i popcornsäcken (ingen liten kartong här inte) dränkte de flesta i smör. Det såg ut som en vanlig mjölkmaskin som finns i varje svensk skolmatsal men istället för mjölk kom det ut smält smör. De skrattade åt mig när jag sa att jag aldrig något liknande, och de skrattade ännu mer när Chase berättade om mina svenska mackor. De tyckte det var så roligt och exotiskt att jag bredde på smör och hade en skiva kalkon på, här är det majonäs, senap, peanutbutter och massa annat kladd på som gäller! Filmen vi såg var "Takers", den var helt okej men alla var såå trötta så tror att det inte var någon av oss som inte somnade till i några minuter.
'
Idag har jag bara tagit det lugnt. Har blivit riktigt, riktigt förkyld, troligtvis efter the football game när vi stod ute i regnet och skrek. Så min plan för dagen är att vila och försöka bli frisk, får se hur det går... Imorgon ska jag på my friend Biancas birthday party, and I'm excited! Bianca är en riktigt rolig tjej som gör min Flex och US History ännu roligare :D Sen trodde ni svenskar kanske att det är vanlig vardag och skola på måndag men haha på er, det är Labor Day så alla här är lediga!
'
Engelskan går bättre och bättre, jag kommer på mig själv hela tiden med att börja meningarna på engelska när jag bloggar och mailar. Jag behöver inte tänka att "oj, just ja jag måste prata engelska", utan det bara kommer naturligt! Det finns vissa uttryck som jag saknar från svenskan som jag fortfarande säger på svenska, bland annat "oj" och "nja". Jag har fortfarande svensk accent, men jag har ju bara varit här i en månad så det kanske inte är så konstigt. Det kommer nog kanske en dag när jag låter som en riktigt Oklahoma cowgirl ;)

Football Game!

Hela dagen idag var en enda stor uppladdning inför kvällens big game. Dresscoden var "Xtreme school spirit", och vissa var verkligen helt galet klädda! Skolans färger är blått och gult/guld så nästan alla hade målat ansiktet i de färgerna, de flesta bara med streck men några var helt målade över hela kroppen! Alla lektioner var förkortade och så hoppade vi över flex för att få tid för the pep rally!! Det var helt galet, vilken stämning!!! The band spelade, the cheerleaders visade upp sig och till sist kom skolans hjältar in -the football team! Alla skrek och viftade med blåa saker! De hade lite tävlingar också, en var att senior football-killarna skulle hämta olika saker från publiken och sedan sätta sig på en av stolarna på golvet, efter varje sak de hämtade togs några stolar bort så till slut fanns det en stol och en vinnare kvar. Det de skulle leta reda på var bla, a 3rd grade girl with brades, a yellow flipflop och a freshman with a tiedye shirt. Det var jätteroligt för de tog det verkligen på allvar och bar de små barnen över staketet för att hinna först till stolarna.
'
Brodie, Kaelin & Mandie
Jag & Bianca
'
Pep Rally!'
'
The Football Team

'
Efter skolan åkte jag hem till Harley och tillsammans åkte vi till the big game på kvällen och mötte upp Mandie och Kaelin. Om det var stämning på the pep rally var det ingenting mot stämningen på matchen! Ojojoj, säger bara HIGH SCHOOL SPIRIT! Det var så häftigt allting! The Mustangs (vi) mötte the Zebras från Claremore, det är de största rivalerna som egentligen är mycket bättre än the Mustangs och spelar i en högre serie. Haha men gissa vilka som vann??!! Jo OOLOGAH MUSTANGS! 16-0 blev det och alla var överlyckliga, har aldrig varit med om något liknande. Harley förklarade allt som hände i spelet allt eftersom för mig, det jag kommer ihåg är the basic things, dvs de ska ta bollen och springa som tusan till sin sida och göra touchdown....typ. Innan matchen åt vi burgers och väntade nere på fältet vid en stor uppblåsbar football-hjälm. Bandet börjar spela kampsången och så sprang alla spelare ut till publikens jubel! The Mustangs tog ledningen med en gång och var helt klart det bästa laget genom hela matchen. Under 3rd quarter börjar det plötsligt spöregna och blixtra, vi springer ner på baksidan av läktaren dör det finns tak men på den korta biten hinner vi bli genomblöta. Stämningen var lika god för det och the cheerleaders ropade  hela tiden -MUSTANG!, och alla i publiken svarade -MAGIC!. Just ja, bandet spelade "final countdown" också, jag var stolt svensk haha ;)
'
Jag & Harley - taggade inför matchen!
Jag och någon i hmm.... fin(?) utklädnad (ja han har en ost på huvudet). Kolla in min battle t-shirt! :D
'
FOOTBALL!
'
'
Mandie, jag & Harley på läktaren :)

Tourist day!

Idag har hela Oologah High School lekt turister! Var en blandning av allt från I <3 NY -tröjor till kopior av Stig Helmer på solsemester. Alla lärare hade klätt ut sig också mer eller mindre, Mr Short var definitivt MER! Har aldrig skrattat så mycket som när han kom in i klassrummet! En amerikansk Stig Helmer, med blommig Hawaii-skjorta, turistshorts, knästrumpor i sandelerna, stråhatt och solglasögon. Jag skojar inte när jag säger att det var det roligaste jag sett i hela mitt liv! Gick inte att ta han på allvar alls i den outfiten, jag och Bianca höll verkligen på att dö av skratt under hela lektionen. Själv hade jag på mig min "Absolut svensk"-tröja för att visa mitt ursprung (om nu någon skulle ha missat det), många försökte sig på att läsa vad det stod och det lät ungefär som "absiiilooot sviiinsk" haha.
'
Jag och Bianca som glada turister :)
'
'
Igår var det thunderstorms här, det gick från strålande sol och 35 graders värme till spöregn och blixtar på bara en liten kort stund! Det är tydligen typiskt för Oklahoma att det skiftar så där fort, var riktiga smällar och blixtar! Just ja, vi var utan vatten hela dagen igår också. Det var tydligen en läcka någonstans så halva staden var vattenlösa, men imorse bubblade det till i rören och vattnet kom tillbaka!!
'
Idag fick jag ett par jättefina örhängen av gulliga Kaelin som en försenad birthday present! Soooo sweet!! :D :D

Spirit Week!

Idag är det 4 veckor sedan jag stod på Arlanda och grät! Det är helt galet vad tiden går fort, det står väl inte på förrän det är sista maj och dags att åka hem... Det gäller att ta vara på varje dag för det kommer en dag då allt är över, men jag har 9 hela månader kvar här! :D
'
Den här veckan är det som sagt "Spirit Week" i skolan. Varje dag har ett tema som man ska försöka klä sig efter. Igår var det stop-lights, man skulle bära rött om man var taken, gult om det var complicated och grönt om man var single and ready to mingle. Det blev grönt på mig, Lisa du kan tänka dig hur det gick haha! Idag var det Cowboy/Indian-tema, men det hoppade jag över för jag har inga sådana saker. Förresten märktes det inte att några var utkllädda till cowboys för många ser ut så ändå här. Imorgon är det tourist-day, jag tänkte ha min Sverigetröja och vara svensk turist. Mitt nya namn är ju Sweden så den tröjan kommer verkligen passa bra! På torsdag är det Extreme Spirit, alla ska vara klädda i skolans färger för att riktigt ladda inför den första footballmatchen som är samma kväll. När jag säger spirit är det verkligen riktig SPIRIT! The football game är på liv och död, om The Mustangs förlorar ska man ha svarta kläder på sig dagen efter för att visa sin sorg haha ;)
'
Det går inte att missa vilka teman som gäller :)
the Mustangs vs. the Zebras!
'
'
Lisa har skaffat en amerikansk mobil nu också, båda bor i Oklahoma så det betyder att jag har någon att ringa och prata dalmål med om det skulle behövas :D
'
På lunchen i skolan får man alltid höra det senaste skvallret och veta vem som hatar vem som är tillsammans med den men är intresserad av den som är hatad av en annan, haha love all the american drama! Är faktiskt riktigt underhållande att lyssna på! Jag sitter vid det typ "coola" bordet i cafeterian, och där är det alltid någon som har något nytt att berätta, skulle kunna skriva en bok om allt jag hör under luncherna! En annan rolig grej är alla frågor jag får om Sverige här, när jag inte kan svara eller är osäker på något så ljuger jag ihop ett svar som jag tycker är lite roligt, tex så är Forssa BK Sveriges bästa fotbollslag numera, bara så att ni vet ;)
'
My bus!
'
Jag vill också passa på att tacka för allt beröm och snälla kommentarer jag får om bloggen :) Jättekul att det är så många som tycker det, är ju för er jag bloggar :)

RSS 2.0