Sjuker....

Är hemma från skolan idag, kände mig risig igår men jag kämpade mig igenom dagen och hoppades på att lite sömn och en treo skulle göra att jag kände mig bättre. Men icke, vaknade imorse och var helt tjock i halsen, lät som en gammal hes man när jag pratade och var bara riktigt  trött i hela kroppen. Jag väckte Carolyn som skickade mig tillbaka till sängen, jag somnade om på studs och vaknade för en liten stund sedan efter 3 timmars sömn! Det här är första gången jag är hemma från skolan här, en enda sjukdag på nästan 4 månader är rätt bra.

1:a advent

Idag är det första advent i Sverige! Det känns lite skumt att det är idag man ska tända ljusstakarna och jag har inte ens snö eller minusgrader. Jag är iallfall säker på att jag har ett mycket mer julpyntat hus än många andra, alla paket ligger redan under granen också! Jag måste ha varit snäll för den amerikanska tomten har lagt en hel hög med paket där bara till mig! ;)
'
Nu är mitt första och sista Thanksgiving Break slut, hade ett riktigt superduper-bra lov med en massa skojigheter. Sleepover och en tur till Tulsa med Bianca, Thanksgiving Dinner med hela tjocka släkten och roadtrip till Kansas, jag har hunnit med mycket under de här dagarna. Idag när jag uppdaterade mig på andra utbytesstudenters bloggar läste jag att förvånansvärt många inte trivs och har bytt eller ska byta värdfamilj. Det får mig att förstå vilken oerhörd tur jag har som fått den här familjen, de är VÄRLDENS BÄSTA! Till er andra, jag håller verkligen tummarna för att det ordnar till sig för er också!!!!! Jag har två familjer nu, världens bästa i Sverige och världens bästa i Amerika. Josse har blivit Josie och jag hör numera hemma på två ställen i världen.

Back in OK

Nu är jag tillbaka på Okie mark. Vår roadtrip var jätterolig och det känns som att vi gjorde jättemycket på bara 2 dagar. Igår kväll däckade alla i sängarna på hotellet, vi var trötta efter vårt äventyr och all Amish mat i Kansas. Imorse när vi vaknade och tittade på klockan visade den 8:30, det är lugnt tänkte vi så vi låg kvar ett tag till. Efter ett tag var det någon smarting som tittade på sin klocka på mobilen och upptäckte att den andra klockan gick en timme fel. Frukosten stängde kl 10 så helt plötsligt hade vi jättebråttom! Emily och jag sprang ner fort som tusan och åt biscuits, gravy, yoghurt och många koppar te för min hals (hade ingen röst alls när jag vaknande!). När vi checkat ut åkte vi till sjukhuset en stund sen skjutsade Rich mig och Emily till Hutchinson Mall där vi gick runt en liten stund och sen bestämde vi oss för att gå på bio. Vi såg Burlesque med Christina Aguliera och Cher i huvudrollerna. Den var riktigt riktigt bra med mycket bra musik. Den handlade om en small-town girl (Christina Aguliera)från Iowa som flyttar till LA för att uppfylla sin dröm att jobba med sång och dans. Efter många misslyckade jobbintervjuer går hon av en slump förbi en Burlesque-klubb, hon blir helt fast och vet att det är där hon vill sjunga. Klubbens ägarinna spelas av Cher och efter ett tag blir de nära vänner. Det är också en söt liten kärlekshistoria mitt i alltihop, en jättebra film helt enkelt :)
'
'
Efter filmens slut började den 4 timmar långa resan tillbaka hem. Vi stannade på några ställen efter vägen och köpte mat och tittade på alla Christmas lights som fanns överallt. I en stad vi passerade hade varje hus upplysta figurer i naturlig storlek, det var renar, jesus, tomtar och snögubbar om vart annat.
'
Welcome To Kansas
'
Min väldigt stora "Black Friday"-hög

Roadtrip to Kansas

Sitter just nu i lobbyn pa hotellet i Kansas, datorn har en gigantisk skarm sa alla som ar har kan se vad jag haller pa med, men det gor mig ingenting for de har ingen aning om vad jag skriver ;) Vi lamnade Oologah och Oklahoma imorse, forst akte till den lilla lilla staden Copan och hamtade min area represenative som ocksa ar min vardmammas brorsdotter sen akte vi i ca 3 timmar till innan vi kom fram till Hutchinson, Kansas. Annu en stat att pricka av pa min lista :) Nastan hela vagen tittade jag och Emily pa film, de har en sadan dar cool skarm som man faller ner fran taket i bilen och sa kan man lyssna med tradlosa horlurar. Nar vi kom fram stannade vi till vid sjukuset dar min vardmammas bror ar och halsade pa en stund sen vidare till the mall. Det ar Black Friday idag = galen rea, vi var ju ute ratt sent sa de basta grejerna hade redan forsvunnit men jag kopte 2st trojor for 10 dollar totalt (ca 65-70 kr). Dt finns jattemanga Amish people har i Kansas sa nu pa kvallen at vi pa en Amish restaurant i en grannstad. Alla som jobbade dar hade klader och frisyrer som ar speciellt for the Amish people, de kor inte vanliga bilar heller utan har sma traktorer med en trailer bakom. Nar vi akte tillbaka till hotellet akte vi forbi flera stycken och vi sag att de hade barnen pa slapet bakom, det sag lite roligt ut. Nu ska jag ga upp pa rummet igen och duscha och sen ska vi bara titta pa film och slappa for alla ar sa trotta! Godnatt! :)

Thanksgiving!

Nu har jag upplevt min absolut första Thanksgiving någonsin. Det var ganska likt en svensk julafton minus julklapparna, hela släkten samlas och äter hur mycket mat som helst. Hela dagen igår när jag var i Tulsa med Bianca lagade Carolyn och grandpa mat, det fanns 3 turkeys, ham, stuffing, cranberry sauce, sweet potato, green been cassarole, någon annan cassarole, chicken and noodles, pecan pie, pumpkin pie, ice-cream pie, cherry pie, peppermint pie, apple crust och såkert en massa andra saker som jag inte kommer ihåg just nu. Klockan 12:30 började folk strömma in, hela tjocka släkten samlades hemma hos oss och när alla var där var det klara-färdiga-ÄT! Vi var så många så att "the kids" fick sitta i garaget och äta haha, eller kids och kids vi var sju stycken från 14 år till 23 år. När vi ätit gick vi tillbaka in i huset och jag, Becky och Pete (värdkusiner) satt vid köksön och pratade om en massa saker. Efter en stund gick alla vi kusiner (ja jag räknas som en av kusinerna här) upp till the game room och började ett "Apples to Apples"-maraton. Det är ett flummigt sällskapsspel där man antingen kan välja att vara seriös eller oseriös, vi var definitivt det sistnämnda! Efter några timmars spelande gick vi ut för ännu en tradition, -Kick the can. Det är ungefär som leken "Burken" vi har i Sverige men man ska sparka på en soda can istället. Det var riktigt roligt att alla (14, 16, 17, 19, 20, 23 år) var med och gömde sig ute i mörkret. När vi gick in spelade vi Pictionary, jag och Becky mot Tyler och Pete, gissa vilka som vann överlägset??!!!  Säger bara girlpower ;)
'
Nu har alla gått hem och det är åter tyst och lugnt i huset, vi gör oss redo för att åka till Kansas (NY STAT!) imorgon. Det blir en spontantrip som blev bestämd idag, jag och Emily ska shoppa på the mall och se vad som finns kvar efter den hysteriska "Black Friday"-rean. Folk blir som galna och campar utanför affärerna för att vara först i kön och kunna köpa 5 microvågsugnar bara för att de är på rea. Nej men de är superrea på allt, allt, allt och man kan göra riktiga fynd! Min Thanksgiving var jättebra och helt klart en dag som jag kommer minnas. Förutom all mat lärde jag känna släkten mycket bättre, speciellt som Becky tyckte att det var så kul att en tjej i hennes egen ålder har kommit till familjen för alla andra är killar, förutom Emily såklart men hon är bara 14. MacKenzie som jag har 5th hour med kom förbi en sväng också och spelade lite spel med oss ett tag nu på kvällen.
'
Lite av all mat + värdmamma och grandpa
'
En av de tre kalkonerna
'
Kusinerna :) Jag & Pete till höger, Matt, Becky & Chase till vänster + Emily
& Holly på varsin kortsida

Bianca & Josefin - bildbomb!

Här kommer en riktig bildbomb med några av de 134 bilder som vi tog på oss i Tulsa idag.
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

Thanksgiving Break with Bianca

Igår gick vi sista dagen i skolan före Thanksgiving. Trodde att kvällen skulle bli en helt vanlig tisdagskväll men runt kl 8 ringde Bianca, hon var också uttråkad så vi bestämde att vi skulle göra något. Hon kom och hämtade mig och så åkte vi för att leta efter ett chips & salsa-ställe, först åkte vi till Collinsville men de skulle stänga snart och ville inte släppa in oss. Vi fortsatte till Chili's i Owasso (som var öppet!) och beställde in våra efterlängtade chips & salsa och pratade och skrattade, pratade och skrattade, folk tittade lite konstigt på oss efter ett tag haha. När vi var färdigätna gick vi in på Walmart och tittade på folk och letade efter svenska saker, vi hittade filmen Mamma Mia (ABBA-musik!), en bild på en Volvo och boken "Män som hatar kvinnor" fast på engelska. Vid utgången finns det ett litet McDonalds och Bianca kände någon där så vi fick gratis mini-glassar. Hela vägen tillbaka hem till Bianca lyssnade vi på Taylor Swifts nya skiva och tittade på ännu mera folk i bilarna vi passerade. När vi kom hem till henne bytte vi snabbt om till myskläder och bokstavligen kastade oss i varsin soffa i deras game room. Vi ville bli lite rädda så vi tittade först på "The Haunting of Molly Hartley" som var ganska läskig och sen för att kunna somna tittade vi på "The Notebook". Båda filmerna var riktigt bra även fast den första var lite konstig och vi förstod inte slutet alls. När Biancas  tvillingbrorsa Grant kom hem lekte vi lite med hans i-phone och letade på mitt hus i Sverige på Google Earth. Vi var uppe länge, tror att vi somnade i hennes stora säng kl 3.
'
Late night at Chili's
När vi vaknade imorse var vi rätt sega men piggnade snabbt till när Biancas mamma Diana undrade om vi ville följa med till Tulsa. Vi skyndade oss att klä på oss och så drog vi. Vi åkte till downtown Tulsa där vi träffade Biancas pappa Mark som vi åt lunch med. Restaurangen hette "Joe Momma", ganska roligt namn tyckte vi! På bordet låg det vita pappersdukar och Biancas pappa började att rita en stor Sverige-bild med flaggan, berg, snö och skidåkare. När vi ätit klart åkte Mark tillbaka till jobbet och jag, Bianca och Diana fortsatte vår Tulsa-turné. De visade mig hela staden (som är stor) och vi stannade överallt och tog kort. Det var riktigt varmt ute och det blev en hel del fina bilder. Vi åkte som sagt runt överallt och jag fick se både riktigt fina ställen och slumområden. Vi var snälla och skänkte två kalkoner till ett ställe dit hemlösa kan gå och äta Thanksgiving dinner imorgon. Sen ville vi ha lite kontraster och åkte till det finaste shopping-gatan och gick in på Mrs Jackson's. Där jobbade det bara gamla fina damer och de hade bara "fina" kläder. Bianca är inte klok så när hon såg en röd rävmössa på en skyltdocka rev hon av den och provade den innan Diana eller jag han stoppa henne. När hon står med den urfula mössan på sig skyndar sig en gammal tant fram till oss och börjar berätta vilken fin kvalitet det var, hur wonderful rävpäls är och vilken tur vi har eftersom att den bara kommer kosta $590 när det är black friday-rea i övermorgon. Bianca spelade med och låtsades vara jätteintresserad av den hemska mössan, både hennes mamma och jag bet oss i kinderna för att inte börja skratta mitt i tantens ansikte. När hon sedan ropar på en kollega som kommer springandes med blåa, fluffiga minkhårband håller vi på att dö! Fulare saker har jag aldrig sett och hur Bianca kunde hålla sig för skratt och spela med kan jag inte förstå.
'
'
'
Efter denna händelse skyndade vi oss ut till bilen där vi skrattade i säkert 5 minuter innan vi kunde fortsätta till nästa mål för dagen, Weber's Root Beer. Det är nog den vidrigaste läsk som finns men de tyckte att jag mååååste prova en Root Beer Float, dvs ett fruset glas med läsk och några kulor glass i. Det var inte gott men själva upplevelsen var desto bättre! Vi satt utomhus i kortärmat och miljön runtomkring såg ut som från en gammal amerikansk film. Det är vid sådana tillfällen jag nästan måste nypa mig i armen för att känna att det verkligen är på riktigt. Innan vi åkte tillbaka till Oologah gjorde vi några stopp till, vid the Swan Lake och på Cherry Street. I bilen på väg hem somnade vi nästan, vi hade gjort så himla mycket roligt igår kväll och idag! Bättre start på Thanksgiving Break gick inte att få, Bianca Keys och jag är så otroligt lika som personer och det går inte annat än att ha roligt med denna underbara tjej.
'
Bianca & Diana med Root Beer Floats
'

Christmas shopping in Claremore

Skolan idag var soft! Hela engelskalektionen satt vi och skrev julkort till soldater som är over sea någonstans i världen. Det var ca 70 kort som skickades sunt i klassrummet där vi fick skriva vårt namn och en liten hälsning. Vi skulle egentligen haft prov men julkorts-skrivningen drog ut på tiden så det blir imorgon istället. På Touring Oklahoma fick vi titta på en film som hette "Tooth Fairy", precis som alla andra filmer vi sett (Bilar, Scooby Doo mfl) på den lektionen så hade den ingenting med Oklahoma att göra, Mrs Sniders argument för att den här filmen passade in i studieplanen var att den handlade om en hockeyspelare, och hockey kan man spela på college och det finns många college i Oklahoma. Om vi ville få extrapoäng kunde vi om vi ville skriva en lista med de olika universitet och college i Oklahoma som vi visste. Jag skrev OU, OSU, NSU och några till, det tog 10 sekunder och så hade man tjänat bonus points!
'
Direkt när jag kommit hem från skolan och ätit min goda yoghurt till mellis åkte jag, Carolyn, Rich och Michael till Claremore. Vi skulle bara hämta några papper och in en kortis på JC Penney för att leta efter en vinterjacka till mig, men det slutade med att vi måste gå in där, och där, och där, och där! Jag köpte min jacka, en svart lite längre med huva som var jättemysig. Det är inte så kallt att den behövs redan men när det blir kallt vill jag vara redo. Vädret blir jag förresten inte klok på här, igår var det 10 grader och mulet och idag 20 grader och strålande sol, riktigt tshirt-väder! Idag var det som sagt varmt men de säger att det eventuellt ska komma snö till helgen, this is Oklahoma! Jag köpte också lite mer julklappar, ska försöka införskaffa det sista under den här veckan så att jag är klar i tid!
'
Imorgon är det sista dagen i skolan för den här veckan sen är det Thanksgiving Break. Ska bli intressant att se hur det är på riktigt, men som jag skrev i ett tidigare inlägg så går det mest ut på att äta, äta, äta, äta. Jag har inte ställt mig på en våg sedan jag kom hit och det är inget jag längtar efter heller, vill inte se den hemska sanningen! Min värdfamilj lagar ganska så "vanlig" mat som oftast är hyfsat nyttig men iallafall, det här landet förstör oss som Lisa så fint uttryckte det.
'
Min mysiga jacka :)
'
Jacka på, dålig bild men men

Skype & AMA

Idag var det en skype-söndag! Har pratat med min familj och min kompis Emelie, så kul att se och höra er allihop :) Just nu sitter jag i vardagsrummet med Carolyn och tittar på American Music Award, det är riktigt kul att se och alla mina favoriter är med. Kesha, Katy Perry, Alicia Keys, Taio Cruz, Taylor Swift, Rihanna och en hel hög med andra. Nästa vecka går jag bara måndag, tisdag i skolan sen är det THANKSGIVING BREAK! Jag bara älskar alla de här loven och andra lediga dagar som kommer då och då här, det känns som att vi är lediga hela tiden. Själva Thanksgiving Day är på torsdag och det ska bli riktigt kul att få upp leva den här superamerikanska högtiden på riktigt. Min värdpappa hade en thanksgiving-lektion med mig för några dagar sedan, jag måste lära mig knepet att kunna äta precis hela dagen utan att spy eller svimma av i ett hörn. Hela den dagen går ut på att äta, äta, äta, äta och mycket av allt. Det kommer bli värsta släktträffen här under thanksgiving, vi räknade nyss och kom fram till att det kommer komma ca 30 personer hit!!! Fullt hus är det rätta ordet, jag har träffat ungefär hälften av de som kommer så det blir många nya ansikten.
'
Började nyss chatta med en av Chases kompisar på facebook, håller på att lura i honom att vi har isbjörnar i Sverige. Vi får se hur mycket jag kan säga innan han anar att det kanske inte är sant, jag bara älskar att lura i amerikaner en massa knas om Sverige för de har ingen koll alls! Nu blev förresten svensken i mig glad, Usher spelade precis och med sig på scenen hade han "Swedish House Mafia" med  SWEDISH på stora blinkande skyltar, HEJA SVERIGE! :D :D

Titta vad de här har för sig när jag är borta!

Mina två bästa vänner i Sverige har då minsann inte legat på latsidan sedan jag åkte hit! Titta bara, inom loppet av typ en vecka har Emelie varit med på bild på blondinbellas blogg och Carolina har gått modevisning!!!! Jag saknar er, ni är världens bästa!!!! <3 <3
'
Emelie
'
Carolina

Oklahoma City and sleepover

Igår åkte jag med Shelbe, hennes mamma och Rachael till Oklahoma City för att heja på våra mustangs. Vi stannade i Owasso och gick in på Walmart och köpte fingervantar sen till McDonalds och köpa mat som vi åt i bilen under resan. Jag åt cesarsallad, och så spelade vi en massa bra låtar som vi sjöng med högt till. Vi stannade på några Quik Trips efter vägen och fyllde på drickaförrådet med Vitamin Waters och Dr Pepper. När vi började närma oss OKC och saktade in för att passera vägtullen tittade jag och Shelbe ut samtidigt genom fönstret och skriker "hey look" exakt samtidigt, i en bil i kön bredvid sitter en livs levande indian i full utstyrsel med fjädrar och allt! Only in Oklahoma! Vi blev minst sagt förvånade, det är inte direkt vad man förväntar sig att se i kön till en vägtull i Oklahoma City. Vi hjälpte Shelbes mamma Wende att läsa vägbeskrivningar och leta vägskyltar och ganska fort hittade vi på Douglas High School.
'
Vi var ganska tidiga så när vi kom stod det en jätteskön vakt vid ingången som började prata med oss. Han trodde att vi kom från Arkansas och hade problem med att uttala Oologah. Jag, Shelbe och Rachael gick bort till student section och väntade in alla andra som skulle komma med the spirit bus. Vi hade mycket mer folk på vår läktare än de på andra sidan, men det hjälpte tyvärr inte. First quarter var väldigt jämn men sen när de andra gjorde två touchdowns i rad och Connor bröt armen gav våra mustangs upp.... Slutresultatet blev 41-3, folk var så besvikna och flera i laget grät. På varje match är det några killar som målar sig helt och sen leder alla fans och startar alla "MUSTANG MAGIC"-, "OFFENCE"-, "DEFENCE"-rop och liknande. De är ju helt målade och har bara shorts på sig varje gång. De är inte kloka för nu de senaste matcherna har det varit iskallt! Alla andra står inlindade i filtar och de springer runt nedanför läktaren i bara överkroppar. Jag förstår inte hur de klarar av det men det är det som är High School Spirit! :)
'
Så nu är det slut på football-säsongen för Oologah Mustangs, vi kom till andra omgången i playoff vilket är bra men det räckte inte hela vägen. Det var den sista High School-matchen för mig här så jag är riktigt glad över att jag åkte dit igår! Efter matchen körde vi samma väg tillbaka och vi somnade i baksätet flera gånger. Vi bestämde att jag skulle sova över hos Shelbe och ha tjejkväll, vi sov på varsin soffa och tittade på film länge och imorse vaknade vi tidigt. Det är inte så konstigt att jag är trött idag, det var inte många timmars sömn vi fick men roligt hade vi. Jag är hemma själv i huset nu, Carolyn och Rich har åkt till hennes bror som är på sjukhus i Kansas och inte vet om han kan komma hit till Thanksgiving eller inte. Min värdsyster har basket-turnering och min värdbror jobbar som vanligt. Det är skönt att vara hemma själv en dag som idag, ska titta på lite filmer tänkte jag och sen får vi se vad jag hittar på.
'
Shelbe, jag & Rachael på väg till OKC
'
'
'
Shelbe

OKC tonight!

Håller på att packa ihop lite saker och väntar på att Shelbe och Rachael ska hämta mig så att vi kan åka till Oklahoma City. De kommer runt 3:30pm och sen tar det drygt 2 timmar att åka dit. Det kommer bli en hård match och jag har hört både det ena och det andra (mindre bra saker) om the team Douglas, det ska vara en läskig skola och de säger att till och med McClain (läskig skola i Tulsa) är rädda för att åka till Douglas. Vi får se om jag överlever ;) Nej men det ska vara lugnt, min skola har fixat en spirit bus som ska åka så det kommer vara många, många från Oologah där!
'
Vi hade early release day och slutade redan 1:30pm idag. Alla lektioner var förkortade och vi behövde inte göra något speciellt ansträngande på hela dagen, fick tillbaka några prov (Algebra 100% US History 97%) och sen gjorde vi inte så mycket mer än att titta på film och spela Maffia :)
'
Håll tummarna nu för att mina Mustang boys vinner den här matchen, vi vill gå till state!! :D

Wicked

Idag efter 3rd hour ringde klassrummets telefon och jag blev checked-out och kunde gå och möta de andra utanför the band room. Vi var ca 35-40 personer totalt från Vocal Music, Music Theater och Jazz Choir som tog plats i en helt ny (!!!) gul skolbuss och åkte mot Tulsa. Vi stannade i ett stort snabbmatscenter i Owasso där man kunde välja att gå till allt från Arbys och Taco Bueno till sushi på Reasor's. Jag, Lindsay och Kassidy gick till Arbys och åt subs med curly fries. Det är faktiskt mina första pommes frites sedan jag kom hit! Sedan fortsatte vi mot Tulsa, som tur är tar det bara ca 30 minuter från Oologah annars hade jag somnat, blir alltid trött när jag åker buss av någon anledning. Vi blev avsläppta precis utanför Tulsa PAC vilket var tur för det var ganska så kallt ute, ca 10-12 grader skulle jag tro. Innan vi gick in kom MacKenzie på den smarta idén att vi skulle ta ett gruppfoto med alla så vi högg tag i en stackars kille som snällt fick fota med allas kameror. När vi fick biljetterna såg det ut som att jag hade min vanliga tur och vara den enda från Oologah som satt på rad G, men Lindsay, Thorin och JD lyckades byta till sig platserna bredvid mig så det ordnade till sig. Wicked var såååå bra!! Jättebra musik, skådespelare....allt! Jag älskar musikaler så det här var helt rätt ställe för mig. Tulsa PAC är ett jättehäftigt och stort ställe, väldigt likt Oscars-teatern i Stockholm.  Jag är alldeles kär i Wicked nu, det är nog en av de bästa musikalerna jag sett! :D Musikalen höll på i 3 timmar och sen for vi hemmåt igen.
'
'
'
'
'
'
'
'
När jag kom hem väntade ett paket på mig på sängen. Tidningar, julskiva, PEPPARKAKSDEG och formar!! Här ska julbakas och ätas deg och ha svensk julstämning! Det ska bli så roligt att göra lite svensk jul, tack mamma och pappa! :D När jag läste lite i Se&Hör kände jag mig rätt lost, det stod om idol-deltagare, ensamma mammor och bönder som jag inte alls har någon koll på! Måste plugga på lite om svenskt skvaller nu ;)
'
'
Imorgon är det fredag och early release day (slutar 1:30pm) igen, och på eftermiddagen ska jag åka med Shelbe och Rachael till Oklahoma City ("huvudstaden") som ligger 2 timmar bort och titta på när våra football boys spelar match mot Douglas. De är i playoff nu och det är därför matcherna spelas långt bort, kampen för att komma till state har börjat! Ska bli kul att åka till OKC, även fast jag typ bara kommer the football field så har jag iallafall varit där ;) Om inte Lisas Harrah-pojkar hade förlorat mot Douglas så kanske det hade varit våra skolor som skulle ha spelat imorgon, men sådan tur hade vi inte.

Wednesday November 17th

Just nu spöregnar det och blåser full storm utomhus, låter som att det är värsta orkanen som håller på att blåsa av taket! Oklahoma är ju känt för sina hurricanes och tornados men tror inte att det är något sånt på väg nu som tur är, bara en "vanlig" storm.
'
Igår i slutet av 3rd hour ropade de ut i intercomen att "Winter Guards" skulle ha möte och alla som var intresserade var välkomna. Jag visste inte riktigt vad det var, men förstod att det måste vara något som är ganska likt Color Guards. Vi var iallafall ganska många som gick till the band room during Flex, Mr Mattews berättade att Winter Guards var nytt för i år och skulle bli, precis som jag trodde, motsvarigheten till Color Guards fast under vintertid. Color Guards är tjejer som dansar och gör koreografi med stora flaggor samtidigt som skolans marching band spelar i halvlek av alla football games. Winter Guards ska göra ungefär samma sak fast inomhus på basketmatcherna, utan bandet. Det verkar ganska roligt, det blir några till möten för att se säkert vilka som är intresserade och är det tillräckligt många så ska vi börja. Efter det gick jag direkt vidare till nästa möte med den nystartade Culture Club. Låter rätt nördigt men det är roliga människor med så vi får se om jag joinar där med :)
'
Idag Vocal Music tittade vi på Lejonkungen-filmen och på algebran hade vi prov, behöver jag ens berätta hur "svårt" det var? Det roliga var att flera gånger hörde jag folk som nynnade på the quadratic formula-song som vi sjöng förra veckan för att komma ihåg de rätta formlera. Resten av dagen var sedan ungefär som vanligt, US History är som jag säger varje dag AWESOME! Blade har börjat kalla mig för Jason, har ingen som helst aning om varför, men han är en sådan person som kan säga något helt random och få det att låta hur kul som helst! Amerikaner är förresten väldigt snälla och ger komplimanger för allting. Även fast man har en dålig hårdag eller bara känner sig som man gått raka vägen från sängen till skolan så får man varje dag höra något som är bra. Tex fina kläder, fint halsband, fin frisyr osv, idag fick jag till och med höra av Valerie att hon tyckte att jag skulle bli modell!? Det var nog kanske att ta i lite väl mycket men snällt av henne, om man behöver en snabb självförtoende-boost ska man gå och ställa sig i the commons area så kommer det fram någon och säger något snällt.
'
Imorgon är det torsdag och kl 11, efter 3rd hour (som är engelska för mig) åker vi ett gäng från Vocal Music och Music Theater till Tulsa Performing Art Center för att se musikalen Wicked. Vi ska stanna i Owasso på vägen och äta lunch sen fortsätter vi mot Tulsa. Jag har aldrig sett Wicked så det ska bli jätteroligt! Har varit inne på hemsidan och läst på lite, här står det lite om Wicked på Tulsa PAC.
'
Oologah High School idag! :)

Fler Numana-bilder :)

Snokade runt på facebook och hittade några till Numana-bilder. Man ser mycket bättre hur otroligt snygga vi var i hårnät och grejer ;) NJUT!
'
Valerie, hmm förlåt kommer inte på vad nummer 2 heter, och så jag :)
'
Kassidy och jag väntar på att registrera oss. Haha ja det är jag som ser så
glad ut till höger ;)
Okänd person igen, Rush, Zach, lite bakom kan man skymta Caylin och Todd

Numana!

Hela eftermiddagen idag har jag och 85 % av alla anda elever på skolan varit volontärer för ett Numana-projekt. Det är en hjälporganisation som skickar ut matpaket till olika fattiga platser i världen. Kristy, en senior som jag har 6th hour med var den som drog i gång hela projektet på Oologah High School. Vi höll till ute i the ag-building (bondehuset) och stod i stationer med 10 personer vid varje ställe. Sen var det löpandeband-metoden som gällde, fyra stycken mätte upp en skopa ris, torkade bönor, torkade och krossade sojabitar och vitaminpulver och hällde i en en speciell plastpåse. Nästa två personer kontrollvägde allting och fyllde på eller tog bort om det behövdes. Påsarna skickades sedan vidare till två andra som förslöt påsarna och de två sista i raden packade i kartonger. Jag öste först vitaminpulver och sen bönor, vitaminerna luktade precis som kryddpåsen man har på snabbnudlar!  Vi packade och packade och packade, från kl 12 till 2:20 pm. Sen fick alla stora, starka football boys bära kartongena till en lastbil utanför. 20 000 meals blev slutresultatet! Under tiden som vi gjorde det här spelades afrikansk musik på högsta volym och när vi nådde olika delmål slog Kristy på en gong-gong och alla skrek. Snygga "uniformer" hade vi också, hårnät, plastförkläden och plasthandskar = riktigt snyggt....NOT! Här kan ni läsa mer om Numana på Oologah High School :)
'
Så här såg det ut, jag är lite till vänster om mitten i knallrosa tröja :)
'
Jag i min "Live Love Numana" t-shirt :)
'
Det var förresten jättemånga i skolan idag som kom fram och sa att jag var fin i håret, kul kul :) Hemma är det aldrig någon som ser någon skillnad  överhuvudtaget (känn dig träffad pappa), men här hann jag knappt gå igenom the commons area imorse innan folk började ropa! :)

A day in Tulsa

Idag sov alla länge och sen åt vi en god american breakfast tillsammans. Klockan 12 hade jag en hair appointment hos en av Oologah-frissorna. Var lite nervös innan för tänk om hon inte skulle fatta hur jag ville ha det och göra det jättefult! Men jag kunde vara lugn, jag fick precis som jag ville ha det med mörkt underhår, ljusa slingor, tillfixning av luggen och sen toppning. Är jättenöjd och det var skönt med en uppfräschning så här på höstkanten. När jag var klar några timmar senare frågade Carolyn om jag ville åka in till Tulsa och ha en tjejdag med henne och hennes syster med dotter. Det ville jag såklart så vi åkte bara hem och bytte bil innan vi drog vidare till Woodland Hills Mall i Tulsa. Där finns alla affärer man kan önska sig, alla BRA affärer som jag har saknat som Forever 21, Abercrombie & Fitch, American Eagle, Express, Aeropostale, Buckle och ca 100000 till. Det börjar bli lite kyligare här med nu så jag köpte fyra stycken långärmade tröjor och ett linne från Tops & Bottoms och Aeropostale + en rosa huvtröja från den sistnämnda affären. Köpte också den första julklappen men det säger jag inte vad det är!
'
Vi var på the mall i många timmar och shoppade loss sen åkte vi till Accessory City. Där fanns det ALLT i accessoarväg, - handväskor, smycken, scarfs, halsdukar, skärp, stora väskor, små väskor...... Jag köpte en rosa sjal och en mindre väska med nitar på. Har bara den stora väskan som jag har till skolan så jag behövde en mindre som är "lagom stor".
'
'
Efter all shopping var vi riktigt hungriga så vi bestämde oss för att åka till The Cheesecake Factory allihop. Oh my god vad jag älskar det stället, det är stort med fin inredning och uppdelat så att man sitter i bås. Åt världens godaste kyckling-, avokado- och cashewsallad, det var det godaste jag ätit på hur länge som helst. Som det hörs på namnet så är den restaurangen känd för sina cheesecakes och efterrätter. Det fanns typ 70 olika sorter på menyn, vi enades om några stycken som vi beställde in och delade på.
'
Riktigt så där blond blev jag inte, blixten gör håret ljusare än vad det egentligen är :)
'
'
Vi kom nyss hem och har haft modevisning med alla våra fynd och nu sitter jag och Michael (värdbror från Kalifornien) och dricker Egg nog. Det är deras speciella juldricka, typ som vi dricker glögg. Det smakar som lite tjockare söt mjölk med vanilj, eller ice-cream smoothie som Michael beskrev det. Låter sliskigt men det är jättegott! :)

Julgranen :)

Här kommer lite bilder från när jag och Emily klädde julgranen. Temat är som ni ser "classy cowboy" och ja, det är en cowboy-hatt på toppen!! Höll på att dö av skratt när jag såg den! ;)
'
'
'
'
Har jag inte världens skönaste julgran?! Jag älskar den! :)
'
'
Följ min blogg med bloglovin

100 DAGAR!!!

Idag firar jag 100 dagar i USA! 100 DAGAR!!!! Eftersom att jag ska vara här i ca 300 dagar totalt betyder det att en tredjedel av mitt utbytesår redan är över... Det har varit de 100 bästa dagarna i mitt liv och jag ser fram emot 200 till minst lika bra.
Idag är det Veteran's Day over here, en dag då man ska tänka på, hedra och vara tacksam mot alla soldater som är eller har varit over seas för att fösvara USA och människornas säkerhet. På varje lektion fick vi skriva ett brev till någon soldat, de ska levereras mellan thanksgiving och jul. De är verkligen mycket för sina soldater här och den ena och den andra säger att de ska join the army after graduation. När jag säger att Sverige inte har varit i krig på typ några hundra år blir de väldigt förvånade. Annars var det en helt vanlig american day, hade prov i US History, lika svårt och ansträngande som vanligt hehe ;) Efter sista lektionen gick jag och Savannah till the office och skrev upp oss på listan för att packa mat till fattiga på måndag. Det är ett stort projekt som en tjej på skolan håller i och nu behövde de volontärer som kunde jobba i korta skift mellan 12 och 3pm på måndag, vi skrev upp oss på första passet mellan 12 och 1pm. Det ska bli roligt och intressant, och nu när jag är så snäll kanske tomten blir glad, det är ju trots allt jul snart! :)

"It's beginning to look a lot like Christmas....lalalaa"

Nu sitter jag på mitt rum och väntar på att Carolyn (värdmamma) ska ropa på mig. Nu ikväll är det dags att klä granen, lyssna på julmusik och ha det allmänt juligt. Har inte alls någon julstämning men lär väl få det efter ikväll :) All julbelysning är nu uppsatt runt huset, gick ut sent igår kväll och fotade, visst ser det mysigt ut! Det har blivit lite varmare igen, inte lika varmt som förut men sedan vi ställde om klockan 1 timme i söndags är det fullt dagsljus när jag går till bussen 07:15 och faktiskt hyfsat varmt, tänk svenskt vårväder. Till helgen ska det bli lite kallare igen, hoppas att de amerikanska vädergubbarna på tv har fel!

'

'
Skoldagen idag var galen, det låter som att jag går på dagis när jag ska berätta vad vi gjorde haha. På Vocal Music sjöng vi julsånger såklart men de sista 20 minuterna stod alla i en ring och höll varandra i händerna. Två stycken i ringen rörde en liten pingisboll med varsitt finger som då började låta och blinka, släppte någon i ringen taget om varandra blev bollen tyst. Det var rätt coolt faktiskt. På matten gick Mrs Salt igenom the quadratic formula, ungefär som den kära PQ-formeln jag använde varje dag förra året. För att vi lätt skulle komma ihåg den fick vi sjunga formeln med melodin till en känd amerikansk barnvisa om och om igen. Den har nu satt sig på hjärnan, jag , Tia och Rachael har seriöst gått och sjungit på den hela dagen! " X equals negative b plus or minus the square root of b squared minus 4ac all over 2a", tro mig den sången fastnar!
'
'
På engelskan gjorde vi T.P.F.A.S.T's till första akten av The Crucible, det gick ganska fort och resten av tiden lekte jag och Sage med några svenska mynt jag hittade i min väska. Båda han och Mrs Capps tyckte att de såg ut som leksakspengar, speciellt 5-kronan! Eftersom att det är onsdag är flex = map day vilket betyder att vi brukar läsa ett litet häfte om något man bör tänka på, tex good manners. Idag fick vi fylla i ett papper om lite allt möjligt, och sen blev det armbrytning! Mrs Hill gav Hershey kisses (chokladbitar) som vinst till alla som vann en match. Jag vann faktiskt över alla tjejerna och fick 5st godisar :D Både Bianca, Carmen och jag som alla var med i toppstriden hade jätteont i armarna resten av dagen, men vad gjorde det när jag vann ;) På Touring Oklahoma fick vi skriva varsitt brev till en soldat, de ska skickas iväg innan jul och Mrs Snider tyckte att vi skulle tacka de som strider för vårt land, word of the week är förresten "patriotic". Imorgon ska vi göra samma sak på US History eftersom att det är Veterans day. Tillbaka till idag, dagens US History-lektion började precis som alla andra dagar den här veckan med att Mr Short sitter längst bak vid sitt skrivbord och diggar till den mindre bra musik som spelas på högsta volym i klassrummet. Till varje låt ropar han "hey Josefin have you heard this one" och han känner sig lika stolt varje gång jag säger nej för då har han introducerat mig för någonting nytt. När värsta countrylåten drar igång börjar Blade mima och göra moves, ni skulle ha sett det! Vi har prov imorgon så efter Blades dansframträdande fick vi repetera inför det. Precis som förra gången var det lek som gällde, ena halvan av klassrummet mot den andra tävlade i frågesport om the immigration to America. Svarade laget rätt fick den som sa det godis och sen fick någon kasta en boll i en korg för att tjäna ännu mer poäng (+ godis). Vårt lag vann! :D
'
Igår fick jag Sverige-post igen, 2 st böcker och choklad!! Tack familjen!! :D Det är så skönt att läsa på svenska ibland för jag pratar ju engelska hela dagarna jämt, och jag är ju trots allt svensk ;)

Monday November 8th

Idag fortsatte vi sjunga julsånger på Vocal Music, vi har nu utökat vår reportoar med "Santa Claus is coming to town" och sedan tidigare har vi "Have yourself a merry little christmas" och "Baby It's Cold Outside". Våran julkonsert är den 7 december då nu ligger vi i och övar för fullt. I övrigt var dagen i princip som vanligt. Jag bytte faktiskt lunchbord idag, det är inte så "bara" som det låter för nästan som i filmen "Mean girls" har olika grupper sina bestämda platser, dock inte lika markerat med jocks, preps, nerds osv. Det har egentligen inte hänt något speciellt som gjorde att jag bytte så ni behöver inte oroa er där hemma. Det har varit lite dålig stämning ett tag vid det gamla bordet på grund av en tjej och jag känner att jag inte vill sitta där och bli inblandad i något eller lyssna på en massa gnäll som bara gör alla på dåligt humör. Kan inte skriva mer detaljerat än så för jag vet att folk översätter från svenska till engelska. Iallafall så bytte jag som sagt och sitter nu med Bianca och några andra tjejer, är riktigt glad över att sitta där istället! :) Känner mig nästan lite stolt över mig själv haha som inte bara sitter kvar där utan gör något så att jag blir nöjd ;) Bianca är en jättesnäll och rolig tjej som jag umgås mycket med, och tillsammans med de andra tjejerna gjorde vi upp planer för helgen -ska bli så roligt! :D
'
När jag kom hem var vardagsrummet fullt med julkartonger som nog ska packas upp under veckan och min värdpappa och värdbror höll på att sätta upp christmas lights runt hela huset. Har inte sett det färdiga resultatet än men jag har hört och sett hur de börjat och kommit en bit på väg med alla små lampor. Det är över 1000 stycken om inte ännu fler som ska upp så de har att göra ett tag till. Det är väl därför de börjar i tid antar jag!
'
Sen måste jag bara tillägga för 1000000 gången hur amazing High School är!! Jag är helt ärlig när jag säger att jag verkligen längtar till skolan varje morgon! US History är den bästa timmen på hela dagen med de allra underbaraste människorna, tror aldrig att jag skrattat så mycket som jag gör under de lektionerna! Blade, Zach, Rush och Bianca, -skönare människor får man leta efter! :D Speciellt de tre killarna är galna, man kan aldrig sluta förvånas över vad knas de kan hitta på varje dag. Om det är sant som de sägs att man får magmuskler av att skratta kommer jag åka till Sverige med världens tvättbräda (pga av matkulturen lär väl inte det hända men ändå) ;)
'
Där har ni Bianca och mig på Tourist-day (rimmar näääästan ganska bra) :)
'
Förresten, igår la jag in två nya klockor i menyn på vänster sida, en med Oklahoma-tid och en med Sverige-tid. Tycker ni bara att det är förvirrande eller är det kul att se vad klockan är hos mig så slipper ni räkna efter själva, eller ni kanske inte bryr er överhuvudtaget ;) ?? Feed-back tack!

Saturday, November 6th

Igår var vi lediga från skolan, det var skönt med en extra ledig dag :) Tidigt på morgonen åkte mina värdföräldrar iväg till sjukhuset där min värdmamma skulle operera axeln. Allt gick bra och de kom hem efter några timmar. Hon var såklart trött så för att inte störa henne gick jag och Emily in på vårt rum och hade filmeftermiddag. Vi låg i våra sängar under täcken och filtar, smaskade på popcorn och tittade på New Moon. Jag har aldrig sett hela vilket alla förfäras över, allra mest min värdsyster som älskar allt som har med Twilight att göra. Såg dessvärre inte hela nu heller haha, jag blev så galet trött när vi låg där så jag somnade och sov i 3 TIMMAR!! Jag som aldrig brukar kunna somna mitt på dagen! När jag vaknade gick jag ut i mina myskläder och håret i fin sovfrisyr och fick hälsa på hela släkten som kommit. Det vara bara att hälsa och se glad ut fast jag måste ha sett ut som något katten släpat in. Efter min långa nap hade jag svårt att somna på kvällen, låg och smsade med folk till väldigt seeeent innan jag somnade igen :P
'
Mitt dygn blev verkligen helt rubbat av den där extra sömnen, eftersom att jag somnade sent igår vaknade jag runt 12 idag. Mina andra värdbror Michael som är 28 år och vanligtvis bor i Kalifornien har kommit hem till Oklahoma och ska stanna här ett tag. På eftermiddagen tog jag mig en prommis till Dollar General och införskaffade lite nödvändigheter, schampo, bodylotion, fotoramar mm......
'
De "hemliga" papperna jag skrev om i förra inlägg är vääääldigt spännande haha ;) Jag har funderat på att börja springa i track nästa semester och eftersom att jag är utbyteststudent fick jag lov att fylla 1000000 onödiga papper för att överhuvudtaget få prata med coachen. Amerikaner är bra på att göra pappersarbete omständigt! Några av de jätteviktiga frågorna som jag fick lov att svara på var "blev du mutad till att åka till USA", "flyttade dina adoptivföräldrar med dig", "beskriv varje steg taget av utbytesstudenten, kontaktpersonen och värdfamiljen i ansökningen", det plus en lista på varje skola jag gått på med telefonnummer, faxnummer och namn på rektorer och en massa annat viktigt som de verkligen måste veta. Hmm vem skulle muta mig, nej jag har inga adoptivföräldrar och ja, det var ungefär 1000 steg från varje sida men okej. Som om inte det var nog var kopior på födelsebevis, pass, visum, intyg från min amerikanska organisation som säger att jag är en utbytesstudent på riktigt och ingen som bara låtsas osv obligaoriska. Allt bara för att få prata med coachen! Jaja, nu är det gjort så får vi se om jag joinar trackteamet. Det skulle vara roligt men ni som känner mig vet att jag är en av de osportigaste personerna på denna jord haha ;) Men jag känner mig pepp för det här och även fast jag kommer komma sist så whatever, jag är bara här i 7 månader till och kommer troligtvis aldrig träffa många av de här personerna igen ;) Någon måste ju vara sämst också, den rollen kan jag ta frivilligt ;)
'
Savannah, jag och Lauren för ett tag sedan :)

It's Thursday, no Friday! or maybe still Thursday?

Blev ni förvirrade av rubriken? Det är ungefär så snacket har gått i skolan idag, vi kunde inte bestämma oss för vilken dag det var. Det är torsdag men vi är lediga imorgon så det känns som fredag, en tjej var bombsäker på att det verkligen var fredag idag, men nej torsdag är det. Anledningen till att vi är lediga imorgon och får en tredagars-helg är att det är "Teacher Professional Development Day", ingen aning om vad det innebär men det är bara att tacka och ta emot. :)
'
Idag på Vocal Music började vi sjunga julsånger, har inte hunnit få den rätta julkänslan för det än men det kommer nog. På engelskan fortsatte vi läsa "The Crucible" och är nu klara med första akten, äntligen! Bara 90 sidor kvar nu! Mrs Capps sa att vi nog skulle hålla på med det där i ca 5 veckor, både läsa, göra T.P.F.A.S.T´s och en massa annat. Har känslan av att det kommer bli rätt sega 5 veckor.... Mrs Capps är så otroligt snäll, hon är en riktig "mamma-lärare" som bryr sig om alla och alltid säger något snällt när man möter henne i korridoren. Jag mötte henne i morse när jag var på väg till the office för att lämna in en massa papper för....ja gissa det ni ;) Hade iallafall precis upptäckt att vi missat att ta kopia på ett papper så jag frågar Mrs Capps om hon skulle kunna kopiera det åt mig, inga problem hon tar med mig till lärarrummet och så var det fixat. Under Flex blev vi parkerade i biblioteket för Mrs Hill kom på att hon hade läxhjälpen idag och sprang iväg någonstans. Jag och Megan satt och pratade och jag skrev det "jättelånga" inlägget här nedanför.
'
På Touring Oklahoma hade vi en sub (vikarie) och fick titta på en film om platser där man kan gifta sig i Oklahoma, bland annat i munnen på en gigantisk, blå plastval? Efter det var det US History och vi pratade om the big immigration to America. Mr Short gjorde en lista på tavlan om var alla hade sitt ursprung, och såklart fick SWEDISH stod högst upp (det såg jag till) :) Det som är lite lustigt är att om någon har en släkting som för länge, länge, länge sedan kom till USA från ett annat land, så definierar de själva sig som Irish eller German nu! Ganska ofta precis i början av skolåret var det många som sa "Oh you're Swedish, I'm Irish", alltså deras gammel, gammel, gammel, gammelmomor typ kom från Irland. Vi brukar skoja om att Rush är asiat (vilket han inte är) så när Mr Short frågade vad vi hade kvar nu från våra utländska förfäder sa han "I use to eat rice everyday", och där försvann det seriösa från den lektionen! ;) Sådan klockren kommentar i det läget, det låter inte roligt för fem öre nu men DÅ var var det så kul.
'
Idag fick jag mina Mustang sweatpants! De är egentligen bara för seniors (jag är junior) men såklart tyckte de som ordnade beställningarna att the swedish girl också skulle ha ett par. De är riktigt snygga tycker jag, gråa med MUSTANGS skrivet i blått tvärs nedför ena benet och utan mudd vid foten. Jag har nu samlat på mig en hel Oologah Mustangs-dress med byxor, 2 hoodies och t-shirts, kommer bli så kul att ha kvar och gå runt med hemma i Sverige sen :)
'
Julgranen har flyttat in, den är inte klädd än men den och tomtemor och tomtefar bredvid
står där :) På bordet framför ser ni lite småpumpor och annat Halloweenigt.

I skolan

Sitter i skolan just nu, har flex men vi har inget att gora sa vi sitter i bibioteket. Skolans datorer brukar ha blogg.se sparrat men tydligen inte idag :D Eftersom att jag ar pa skolans dator finns inte de fina svenska bokstaverna aao (med ringar och prickar). Ska alldeles snart ga och ata, ville bara passa pa att skriva nagra rader nar det for en gangs skull fungerar i skolan. Megan sitter brevid och tycker att svenska ar ett laskigt sprak for hon forstor ingenting av vad jag skriver haha ;)


3 MÅNADER!!

Dagen började väl lite sådär, min värdsyster (obs! inte jag haha) hade klädproblem som drog ut på tiden så det var nästan så att vi inte hann med bussen. Vi sprang uppför vägen och kom fram precis samtidigt som bussen, ibland ska man ha tur! På Vocal Music tittade vi färdigt på musikal-filmen som vi började på förra veckan när Mr Adkins var borta. Det är en musikal som jag aldrig hört talas om och kommer inte på vad den heter nu heller, den var riktigt gammal iallafall och helt okej att titta på. Molly, kom fram efteråt och sa att hon tänkt på en sak, att jag ser ut som en riktig swedish stereotype. Vet inte alls hur hon kan tycka det, men hon sa att det absolut var något med håret och läpparna som såg så svenskt ut. Visserligen är jag väl ganska blond nu pga alla slingor men annars har jag ingen aning vad hon tänkte på! Men men, det är väl bra att se svensk ut hoppas jag.
'
På algebran börjar vi ÄNTLIGEN komma in på riktiga  saker, lite som matte a + b. Presenterade den kära PQ-formeln för Mrs Salt idag och då kom hon på att hon nog skulle lära de andra en variant på den om ett tag. På 3rd hour, alltså på engelskan har vi börjat läsa "The Crucible", ett teaterstycke om folk som tror på häxkrafter och annat konstigt. Det är uppdelat till repliker och här och där står det "han går in i rummet", "hon gråter" osv... Då ska personen som läser den rollen göra det också, tex prata och snörvla eller stampa med fötterna under bänken. Det hade egentligen kunnat vara riktigt segt för The Crucible är på ca 100 sidor, men Mrs Capps tvingar oss att leva oss in i rollerna när vi läser så det blir faktiskt lite roligt. Själva texten är lång och seg men man kan inte låta bli att skratta åt de stackarna som läser och måste göra alla möjliga underliga ljud.
'
En rolig grej hände under lunchen, eller det var roligt men kommer bara låta lamt när jag berättar här. Anywayssss, Mandie såg en kille som graduated förra året som stod i kön till the snackbar. Hon ville se om det verkligen var han så hon stod och sträckte på sig och försökte se bättre. När hon står där kommer Kaleb (big guy) och Mandie skriker "Kaleb, down!", och han bokstavligen kastar sig på marken ock kryper bort till andra sidan bordet. Efter en liten stund viskar han "hey am I allowed to stand up now", det låter inte alls kul nu men föreställ er situationen när en stoooooor kille kastar sig på govet och kryper runt.
'
På Touring Oklahoma fick vi äntligen se klart Scooby Doo-filmen. Alla ville veta vem monstret var så Mrs Snider lät oss titta färdigt, vet inte om det var vi som var bra på övertalning eller om hon också ville veta ;) På US History fick vi se resultatet på provet på industriella revolutionen som vi hade igår. Måste säga att lärarna här är otroligt snabba på att rätta och sätta betyg här, stor tumme upp för det. Duktig som jag är så fick jag 100% igen, hihi sådant är alltid kul även fast det inte är jättesvårt.
'
Förresten igår när jag kom hem från skolan höll min värdpappa på att bygga ihop julgranen för fullt!!! Den är inte pyntad än, men den står där i all sin prakt i vardagsrummet. Kanske liiiiite tidigt, liiiite ;) Just nu har vi alltså både Halloween-pumpor och julgran framme, det ska börjas i tid antar jag. En annan grej, om ni har missat rubriken: JAG HAR VARIT HÄR I 3 MÅNADER!!!!!!! :D Allt går så fort!
'
Har inga roliga bilder att visa upp, så det blir ett bildtomt inlägg idag. Anywayssss ni ska få se granen sen :)

Frågor & Svar!

Lisa om Great Weekend!:

Hejhej! 
Jag ska åka till usa nästa år (oxå med Explorius) 
Anywaysss hur gjorde du med mobilen?
Tog du med din gamla/köpte du en när du kom dit? Kontantkort/abonemang? Hahah tack för en jätte bra blogg! 
Kram

Hej! Vad kul att du också ska till USA, du kommer inte ångra dig, jag lovar :D Angående mobilen så hade jag en sådan tur att min värdfamilj redan fixat en mobil till mig och kopplat den till deras familjeabonnemang. Jag behöver alltså inte betala något för jag fick bara ta över en extra linje :) Jag har min svenska mobil liggandes i en låda här, har ett svenskt kontantkort i den så att jag skulle kunna ringa hem om något jättehemskt hände (typ att jag blir kidnappad haha). Annars kan man lösa det på alla möjliga sätt, kontantkort, abonnemang, ny telefon, svensk telefon.... Det finns en massa varianter men jag behövde inte sätta mig in i den djungeln eftersom att värdfamiljen redan fixat allt så bra och enkelt för mig :)aila brunnberg om Godmorgon :):

Snyggga skor josefine, Maurices är inte helt fel, billigt och bra! Personligen tycker jag mycket om Forever 21 och även Abercrombie & Fitch.. har ni den affären där? Hoppas du har det underbart josefine, ditt liv låter underbart!

Yes Maurices är bra, lite som H&M och Cubus :) Forever 21 och Abercrombie är mina favoriter också men de ligger i Tulsa lite längre bort så dit kommer jag inte så ofta. Tack, jag har det verkligen underbart! :D

HALLOWEEN!

Har precis kommit hem igen efter min första "Trick or Treating" på många år. Jag skulle egentligen ha gått med Kaelin och Ryan men planerna ändrades och jag gick med Emily som var utklädd till zigenare och hennes kusiner istället.

Halloween är verkligen mycket större här än i Sverige, amerikanarna gillar verkligen att pynta sina hus och trädgårdar allt eftersom att årstiderna ändras och nya högtider kommer. Vi åkte till några kompisar till familjen och gick "trick or treating" i deras område. Utanför nästan alla hus var det riktigt "halloweenigt", en del hade byggt upp kyrkogårdar med gravstenar i trädgården, andra hade stora spöken hängandes i träden och spindelnät över bilarna. Jättemånga av de som öppnade dörrarna var också utklädda, man kan lugnt säga att Halloween är en stor grej här! Amerikaner är verkligen oerhört snälla och trevliga, alla man möter stannar och pratar en liten stund, det är inte alls som i Sverige där man knappt hälsar på främlingar.
'
Vid ett av husen vi gick till stod det en tant med en popcorn-maskin och delade ut påsar med riktiga bio-popcorn och flaskor med juice till alla som kom. Jag tyckte att en sak var lite märklig först, ALLA sprang runt, verkligen sprang och jag fattade in varför. Efter en liten stund gick det upp för mig, det gällde att skynda medans det fanns godis kvar hos alla för när de släckte lamporna runt huset var det slut. Alla ville ju såklart ha så mycket som möjligt så det gällde verkligen att snabba på för det var konkurrens. Jag fick hur mycket godis som helst, fick också en del saker som små ficklampor och hårspännen. Jag var utklädd till katt, och jag måste säga att jag var nöjd med min outfit. Den var egentligen ganska enkel, men tyckte om den. Många av de vi mötte sa att jag var en cute cat, och en tog till och med kort på mig och hennes riktiga svarta katt.RSS 2.0