Chatt med värdmamma :)

Jag chattade med min värdmamma på facebook igår. Hon verkade jättegullig och berättade mycket om familjen, skolan och staden, den här familjen verkar jättebra och vi har samma intressen! :D  Hon skrev också att hon och de övriga i familjen längtade till augusti när de får träffa mig, så snälla :) De bor i ett stort hus, med pool på baksidan, 3 hästar och 2 hundar, 1 indoor shitzu och 1 outdoor chocolate lab. Det är bara 25minuter till Tulsa, Oklahomas näst största stad och till Oklahoma City ("huvudstaden") är det 2 timmar.

Barnen i familjen, Chase 18år och Emily 13år sportar mycket, bla soccer, basketball och track, Em är cheerleader också och vem vet, hon kanske lär mig lite haha ;) Hur som helst verkar det verkligen superbra!! :D :D Är så glad att jag fått en värdfamilj! :D
Har fått två långa mail av Carolyn (mamman) sen igår också, med ännu mer info och andra roliga saker. 70 dagar kvar!!!!

Fler utbytesstudenter den 3 augusti?

Jag flyger till USA den 3 augusti, om det är någon mer som åker till New York då på Explorius Soft Landing Camp kan ni väl kommentera!? Skulle vara kul att veta vilka mer som åker då :)

Ett annat viktigt datum för mig nu är 12 augusti, den dagen jag börjar på High School!!! :D :D

Håller tummarna....

....för att bästa Lisa också får värdfamilj snart, hoppas, hoppas, hoppas!!!!!!

Min placering!

Så nu har jag lugnat ner mig och börjat förstå att jag har fått värdfamilj! En helt galen känsla, gick och skakade resten av den dagen när jag fick veta det. Vet inte så mycket om familjen än, de heter Carolyn 44 år, Richard 47 år, Michael 28 år (bor inte hemma), Chase 18 år och Emily 13 år. De har två hundar och två hästar, vilket är super då jag har ridit hela mitt liv! De bor i Oologah i Oklahoma, en liten stad med ca 880 invånare. Men bara en bit bort ligger Owasso och Tulsa, som är större städer. Tulsa är Oklahomas andra största stad med ca 1 miljon människor som bor där. Låter helt perfekt tycker jag! Jag bor i en liten stad men har nära till större med mycket människor.

Min skola (coolt det känns att äntligen få säga det!) heter Oologah High School och ligger bara 1 mile (typ 1,6 km) från där jag ska bo, nära och bra! Skolans lag kallas för "Oologah Mustangs", coolt namn. får se om jag joinar något lag, haha. Hittade också skolans kampsång, lägger upp texten sen så får ni se! :)


Jag skickade iväg ett mail till familjen samma kväll som jag fått placering, tyvärr tror jag att min mail har blivit konstig så jag vet inte om det har kommit iväg som det ska. Ska be pappa undersöka det i helgen, går det inte får jag väl skicka från någon annan mailadress....

VÄRDFAMILJ!

Åååh herregud, jag har fått värdfamilj!! Jag ska till Oklahoma och gå på Oologah High School, är så glad! :D :D Skriver mer sen!


Exploriusmöte @Östra real

Mötet igår var jättebra, höll på väldigt länge men fick veta ALLT och lite till. Den första jag såg när vi kom in på Östra Real var Edda, skönt att man kände någon där. Vi väntade och pratade en stund innan vi gick in i aulan där vi skulle göra SLEP-testet. Förutom någon enstaka fråga var det löjligt enkelt, större delen av provet gick ut på att man fick se en bild och sedan kryssa för A B C eller D om vilket påstående som stämde in på bilden. Tex en bild på ett en bil och en katt, A: The cat is sitting on the car B: The cat is lying next to the car, osv.... Väldigt simpelt! Hörförståelsen var uppbyggd på samma sätt fast här sa de påstående till bilderna, det var också en  uppgift där de läste en kort mening och så skulle man kryssa för samma mening bland fyra alternativ.

Efter provet som höll på i 90 minuter fick vi en timmes rast innan mötet började 13:30. Det var väldigt bra upplagt, personalen berättade mycket om det praktiska och sen hade de några killar och tjejer som varit iväg som utbytesstudenter tidigare och en mamma som hade sin son i USA nu. De berättade mycket om hur skolan fungerar, hemlängtan, kompisar, fritid,  hur det är att bo i en värdfamilj och mycket mer. Kändes jättebra att få höra deras syn på allting och hur de upplevt hur det var att bo i ett annat land i ett år. Pierre berättade också mycket  om hur man söker studentvisum, krävs mycket pappersarbete och ett besök på ambassaden i juni. Innan vi gick fick vi ett tjockt kuvert med  mer instruktioner till hur visumansökan går till, en handbok om hur det är att vara utbytesstudent och bo i USA och en bok som heter "Xenophobes guide to the Americans", detta ska lusläsas!! :D

Freeedaag :)

Ska på bröllop imorgon, är moster som gifter sig och det ska bli så kul. Ska ha en jättefin syrenlila klänning på mig och fixa håret till en fin uppsättning. Nackdelen  är att jag såklart kommer komma hem seeeent, för att sen gå upp redan vid 7 tiden och åka mot Stockholm och Explorius-mötet. Kommer vara så trött och seg men jaja, det får gå bra ändå :P Mötet håller på i 4 timmar, undrar vad de har att säga så länge? Känns skönt att få gå på det här och få riktig information, se alla och kunna fråga allt man undrar över face-to-face.

Så (nästan) alla "Explorius-människor", vi ses på söndag :D

Twinrix & snart Exploriusmöte! :)

Förra onsdagen tog jag den sista twinrix-vaccinationen, är nu helt färdigbesprutad och redo att åka till det stora landet i väst! Annars är det fortfarande helt dött, har inte hört någonting! Hoppas att få lite mer information om visum och allt annat praktiskt  på söndag när det är möte hos Explorius i Stockholm. Ska göra SLEP-testet innan också, så det blir en lång dag... Ska bli kul att se alla andra som ska åka, kanske känner igen någon av blogg-människorna till och med?

Lång skoldag!

Var i skolan i 10 timmar idag, helt sjukt, 10 TIMMAR! :O Började klockan 8 med nationella provet i engelska A, listening + reading som alla andra 93:or. Kändes bra den här gången med, så nu hoppas jag att resultatet blir så också. Efter skolans slut satt jag och Emelie kvar i en av datasalarna och skrev färdigt vårat samhällskunskapshäfte som vi ska redovisa på torsdag och fredag. Tror att det blev 17 sidor totalt!!! Kommer bli en hel bok som vi lämnar in till slut. Blev klara strax före kl 18:00 men då krånglade skrivaren så vi får skriva ut hela högen med papper imorgon istället.
RSS 2.0