VISUM!

Mitt pass med visumet kom idag! Det gick väldigt fort, jag var på ambassaden i måndags och jag fick det redan idag, tog bara två dagar :D De sa att det skulle komma någon gång under nästa vecka så blev förvånad men glad när det kom redan idag. Så nu är jag redo att åka!

.
Väldigt fin bild, ser ut som en brottsling jag vet....

Ganska nära

Lisa ska bo i Wellston och jag i Oologah, båda i Oklahoma! Har kollat upp avståndet mellan oss och det ska vara ca 15 - 17 mil (92 - 104 miles). Det är egentligen ingenting, vi hade kunnat hamna i helt olika delar av landet och så ska vi två från samma stad och samma skola till samma stat! Helt otroligt!


Det är en bit, men inte allt för jättelångt :)

Ambassaden!

Igår var jag på amerikanska ambassaden i Stockholm för sista fixet med visumet. Åkte med tåget 03:50 från Borlänge, var skapligt trött kan jag säga. Var på plats utanför Ambassaden ca kl 07:20, redan då var det en liten kö men jag kom ändå långt fram. Tio minuter senare var kön jättelång så ett tips till er som ska till ambassaden längre fram, var där tidigt! Det var bara att stå där i kön och vänta, strax före kl 8 när ambassaden öppnade kom en vakt ut och ville titta så att alla hade sitt pass, alla papper och ett frankerat kuvert med sig, sen började insläppet. Etersom att jag stod långt fram i kön blev jag framkallad till grinden snabbt, där fick jag gå in i ett litet hus och gå igenom en liknande säkerhetskontroll som finns på flygplatser. Sen vidare till det "riktiga" huset och lämna in pass + papper i första luckan och sätta sig i det trånga väntrummet. Efter en stund hör jag en knastrig röst från en högtalare som ropar ut mina mellannamn och "window D", fattade inte att det var jag först för de ropade med riktig amerikansk brytning och jag trodde att de skulle ropa mitt vanliga namn. Där framme vid "window D" tog de mina fingeravtryck, men mitt vänstra lillfinger var för kort för maskinen så jag fick göra om det 100 gånger innan det blev bra. Det framme vid luckan gick på 3 minuter, den amerikanska tanten frågade vart jag skulle, vad mina föräldrar jobbade med och önskade mig en trevlig vistelse in the US. Jag var klar med allt och kunde gå ut igen efter bara 45 minuter, helt tvärtom från de mardrömshistorier jag hört om med konstiga frågor och flera timmars väntan. När jag kom ut var kön utanför gigantisk, så jag kan tänka mig att det tar lååååång tid om man inte är där tidigt som jag! Nu väntar jag bara på passet med visumet som kommer på posten om ca 1 vecka :)

Resten av dagen gick hela familjen på stan och shoppade, köpte de sista presenterna till värdfamiljen så nu är det helt klart också! Efter lunch och resten av kvällen var vi på Gröna Lund! :D Älskar Gröna Lund :D Det blev verkligen en händelserik dag! :)

LISA!

Lisa har fått familj och hon ska till......OKLAHOMA!!!!! Vi ska till samma stat!!!! Åååh vad roligt, två "soltorgare" i Oklahoma! :D :D Är så glad för hennes skull, hon har väntat och väntat på det här, och blir ännu gladare nu när vi ska till samma stat! :D :D

Ambassaden imorgon!

Imorgon bitti klockan 03:50 går tåget mot Stockholm. Ska stå i kön på ambassaden senast klockan 07:30 och vänta i X antal timmar. Hoppas jag inte behöver vänta så länge, har hört att vissa har haft tur och kommit in efter bara en timme. Är lite nervös för frågorna de kommer ställa, har hört att det kan ställas en del konstiga ibland. Jag får inte heller börja skratta för då tror de att jag ljuger när jag svarar på frågorna :P Efter allt väntande blir det shopping och Gröna Lund! :D

Flygtider! :D

Idag på mailen kom mina e-tickets och alla flygtider! :D Tycker att det var jättebra att jag fick de så pass tidigt! Fick också veta mitt hemresedatum, det blir den 30 maj 2011.
Mina flygtider:

Tuesday 3 August 2010

SAS

Depart: Stockholm, Arlanda
10:40
Arrive: New York, Newark
13:10
'
Friday 6 August 2010

American Airlines

Depart: New York, Newark
7:40 AM
Arrive: Dallas, Texas
10:25 AM
'
American Airlines

Depart: Dallas, Texas
11:10 AM
Arrive: Tulsa, Oklahoma
12:10 PM
'
Bytet i Dallas är jag lite orolig över, har 45 minuter på mig men jag borde hinna!

New York!

Precis som alla andra som åker med Explorius fick jag massa papper igår om avresetider, bagageinformation och lite om vad vi ska göra de första dagarna i New York. Vi ska bli guidade över Manhattan och besöka Times Square, Central Park, Chinatown, Wall Street, Brooklyn Bridge mm. Förutom de guidade turerna verkar det som att vi får en hel del fritid för shopping och annat. Jag var i New York i juni förra året och blev helt förälskad i stan, ska bli så kul att komma tillbaka :D

Jag åker som sagt den 3 augusti och kommer till värdfamiljen den 6 augusti, om det är någon mer som åker den 3:e så säg till :)
New York
Empire State Building
Chinatown                        Frihetsgudinnan         Utsikt från Rockefeller Center
Tryck på de små bilderna för att göra de större :)

Crazy Laws

Alla har väl hört om de konstiga lagarna som finns i USA, hittade några roliga från Oklahoma:

  • Females are forbidden from doing their own hair without being licensed by the state
  • Fish may not be contained in fishbowls while on a public bus.
  • In Bromide, Oklahoma it is illegal for children to use towels as capes and jump from houses pretending to be superman
  • Oklahoma will not tolerate anyone taking a bite out of another's hamburger
  • In Oklahoma, people who make "ugly faces" at dogs may be fined and/or jailed
  • It is illegal to wear your boots to bed.

50 dagar kvar!

Om 50 dagar sitter jag i ett plan på väg till New York, om 53 dagar sitter jag på ett annat plan på väg till Oklahoma! Tiden har gått så fort, känns som att det var nyss det var augusti 2009 och jag gick på den första Explorius-intervjun. Jag kommer ihåg när jag satt och läste Theas och Stephanies bloggar, de skulle precis åka och jag blev ännu mer intresserad av att åka iväg som utbytesstudent. Nu är det snart min tur, är så lycklig över att jag får den här chansen men samtidigt väldigt nervös, ett år är både en lång tid och en kort tid. Jag ska bo i USA, JAG! Hur coolt är inte det och hur många erfarenheter rikare kommer inte jag bli?! På skolavslutningen fick jag höra att jag har "3 år kvar, 3 år kvar, 3 år kvar", men det gör mig absolut ingenting! Jag kommer att uppleva och lära mig så otroligt mycket under det kommande året! Jag tar studenten ett år senare, men vad spelar det för roll, jag skulle inte vilja göra på något annat sätt! :) :)

Google Earth

Har kollat runt på Google Earth och hittade på min nya skola! Oologah-Talala High School i Oklahoma, tänk att om 2 månader och 2 dagar börjar jag där :D Helt galet!

Visum :)

Dålig uppdatering jag vet, men har inte haft några nyheter. Har haft mailkontakt med min gulliga värdmamma och snackat på facebook med min värdbror. Fick alla visumpapper på posten förra veckan och nu har vi fyllt i allt! Var många, många sidor och uppgifter som skulle fyllas i :P Jag och pappa satt hela kvällen framför datorn och höll på med det där, lite krångligt var det och vi kastades ut ur systemet var 20:e minut. Till slut blev vi klara och kunde boka in ett besök på ambassaden vilket är det sista delen av visumansökningen. Haha det är verkligen inte det lättaste att komma in i det där landet ;)

Har hört att det kan komma riktigt konstiga frågor under intervjun på ambassaden, tex om man tänker kidnappa presidenten under sin vistelse. Man får absolut inte skoja om svaren heller för då åker man ut med en gång utan visum. Bäst att hålla sig allvarlig alltså :P

54 DAGAR KVAR!!

RSS 2.0