1 vecka kvar!!!!!!

Nödvändigt inlägg, men det är bara 1 VECKA KVAR!!!!! Okej 6 dagar för klockan slog precis över till 00:00. Tycker så synd om alla som inte fått placering än eller vet när de ska åka, håller verkligen tummarna för er att det händer något snart!!

Weather!

Fick det här av Lisa igår, vädret i Oologah, Oklahoma och i Borlänge i början av augusti. Lite skillnad ser det allt ut att vara, eller vad sägs om 19 grader och regn i Borlänge mot 38 grader och sol i Oklahoma. Vi får njuta av kylan och regnet för det lär vi inte se på ett tag (hoppas jag!). Den 3 augusti åker vi till New York och den 6:e vidare mot Oklahoma och våra värdfamiljer.

Jag har 8 dagar kvar i Sverige nu på 10 månader, undrar vad jag ska hitta på nu den sista veckan. Packa, packa, packa och säga hejdå till alla....


Oologah, Oklahoma, United States

Borlänge, Sweden

10 dagar!!

10 dagar kvar till New York!!
13 dagar kvar till Oologah, Oklahoma!!
19 dagar kvar till Oologah High School!!


Tiden går fort nu!!

Oklahoma!

Hittade lite roliga (men väldigt onödiga) fakta om Oklahoma, och ja, jag har blivit lite smått besatt :P
State mammal: American Bison
State fruit: Strawberry
State vegetable: Watermelon
State flower: Oklahoma rose
State insect: Honeybee
State folk dance: Square dance
State rock song: "Do you realize??" by The Flaming Lips
Stete meal: fried okra, cornbread, barbecue pork, biscuits, sausage and gravy, grits, corn, strawberries, chicken fried steak, pecan pie and black-eyed peas

Bästa vännerna!

Igår eftermiddag kom mina fina tjejkompisar hem till mig och fikade, alltid lika kul att umgås med de! Inte nog med det, de sötnosarna överaskade mig med paket :D Jag åker till min sommarstuga idag och stannar i 2 veckor, när jag kommer hem sen är det bara några dagar kvar innan jag åker till USA. Tvillingarna hinner jag träffa igen, men inte Cissi som åker till USA på semester innan jag kommer hem!! Träffade henne för sista gången på ett år igår!!! I paketen som jag fick var det ett hänge till mitt "pearls for girls-halsband", ett jättegulligt cupcake-halsband, en vit väska och det bästa av allt, de hade klippt och klistrat ihop ett superfint album med bilder på oss från det senaste året med massa sköna kommentarer. Så mycket minnen i ett enda album, påkårn, smurfsången, gäddan Åke, vegetarianen, tjejkvällar....ALLT som är vi! Kommer sakna er så otroligt mycket mina fina flickor, men vi ses igen om ett år!

Väska: Check

Igår var jag och pappa och köpte en resväska till mig. Vi ville ha den största men så lätt som möjligt så att jag slipper slösa bort viktiga kilo bara på väskan. Den rymmer hela 140 liter men väger bara 4 kg, är riktigt hållbar och ska klara av att en lastbil kör över den enligt säljaren. Den verkar superbra, har redan börjat lägga i lite smågrejer och pyntat den med rosetter så att jag känner igen den när den kommer på bandet i New York och i Tulsa.

3 veckor!

Om 3 veckor har jag vinkat hejdå till min familj på Arlanda och sitter på ett flygplan tillsammans med andra utbytesstudenter utan att ha en aning om vad som väntar. Spänningen pirrar i magen när jag tänker på mitt år i USA, jag tror inte att jag förstått riktigt än att om tre veckor är jag där! För ganska precis ett år sedan beställde jag de första katalogerna från de olika organisationerna, STS, EF och Explorius, valet föll på det sistnämda och jag skickade in min intresseanmälan. I augusti gick jag på den första intervjun och fick veta att jag var antagen till programmet. Det här året av förberedelser har gått otroligt fort känns det som. Det har hänt väldigt mycket men jag kommer fortfarande ihåg exakt vad som hände under hela intervjun! Det läskiga är att om lika lång tid som gått den dess är jag hemma i Sverige igen! Den 3 augusti åker jag och hittills vet jag bara två till från Explorius som åker då, Lisa I och Lisa J, det roliga är att vi alla tre går Natur på samma skola men i olika klasser. Blir Borlänge-maffian i New York!

Jag ska börja packa snart, packa i packa ur, och packa om tills jag bestämt vad jag ska ta med i mina 23 kg. Hur mycket och vad ska man ta med egentligen, ska man packa lätt och köpa allt i USA eller ta med så mycket som möjligt med en gång?

22 dagar kvar!

Tiden rinner iväg, nu är det bara 22 dagar kvar innan jag åker! Har det mesta fixat redan, visum, presenter till familjen, kopior på massa papper..... Har några få saker kvar bara som att växla mer dollar och göra färdigt min PP om Sverige. Hur går det för er andra utbytesstudenter, har ni mycket kvar att att göra innan ni åker?

1 månad kvar!!

Idag är det 1 månad kvar tills jag åker över Atlanten till USA! Det är riktigt snart!! En enda ynka liten månad kvar! Behöver jag säga att jag börjar bli nervös! :P

RSS 2.0