Det går framåt!

Hittade det här spelet på Lisas blogg, har rätt så bra koll på staterna tycker jag. Innan jag åker ska jag ha 100 %! :D


Np i Engelska A

Hade nationellt prov i engelska A idag, hur gick det för er andra 93:or? Själv tyckte jag att det gick bra, ett ganska så lätt ämne att skriva om. Blir ännu mer peppad  till att åka nu! Haha det enda jag skriver om är USA, USA,  USA... men jaja, det får ni stå ut med, är det enda jag kan tänka på nu vilket kanske inte är så konstigt :P Jag har nog inte riktigt förstått vad det är jag ger mig in på än och att det är snart det händer, snart står jag på Arlanda och säger hejdå! Tiden kommer gå så fort nu, snart är jag på väg. Eller snart och snart, om några månader, men det känns som snart! :P

Sex and the city 2

Ååååh vad jag längtar till slutet på maj när S.A.T.C 2 har premiär :D Älskar serien och första filmen  så jag bara MÅSTE se 2an också!! Får  mig att längta ännu mer till de tre dagarna i NYC innan vi åker vidare till värdfamiljerna.

När åker jag?!

Många av mina kompisar här hemma har undrat över när jag åker till USA, svaret är än så länge att jag har ingen aning. Alla åker vid olika tillfällen beroende på när skolorna börjar och så. Här är iallafall de avresedatum som Explorius har i år.

Explorius avresedatumen till USA sommaren 2010 är:

Departure Scandinavia     Arrival to host families 

Dep. 30  JUL                      Arr.
HF    03 AUG
Dep. 03 AUG                     Arr. HF    06 AUG

Dep. 06 AUG                     Arr. HF    09 AUG
Dep. 10 AUG                     Arr. HF    13 AUG
Dep. 13 AUG                     Arr. HF    16 AUG
Dep. 17 AUG                     Arr. HF    20 AUG
Dep. 20 AUG                     Arr. HF    23 AUG

Dep. 24 AUG                     Arr. HF    27 AUG
Dep. 27 AUG                     Arr.
HF    30 AUG
Dep. 31 AUG                     Arr. HF    03 SEP
Dep. 03 SEP                       Arr. HF    06 SEP
Dep. 07 SEP                       Arr. HF    10 SEP


Har inte hört något mer från Explorius om stat och värdfamilj, är så nyfiken på var jag kommer bo! :D

Vilka ska på Explorius informationsmöte i Stockholm i maj? Jag ska dit på söndagen den 16e, hör gärna av er om det är någon mer som ska dit den dagen.

Ändrade bagageregler

Läste precis på SAS hemsida att bagagereglerna till USA har ändrats efter 1 april. Nu får man bara checka in 1x23kg istället för tidigare 2x23kg! Som tur är verkar det som att man kan köpa till de där extra 23kg för 40 euro, skulle aldrig gå med bara 1 väska på 23kg om jag ska vara borta ett helt år!

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin (ikonen finns i menyn till höger)! :D

Lite shopping

Gick in på Selected Style idag, min absoluta favoritaffär! De har så mycket fina kläder och smycken av lite roligare och annorlunda märken. En dubbel silverkedja med två olika "pearls for girls"-berlocker fick följa med hem idag. Gillar också att man får sakerna i en tygpåse istället för en vanlig av plast, texten på påsen gör den inte sämre: "Life is too short to not wear beautiful clothes" :)
"Life is too short to not wear beautiful clothes"
Krona och strasskors
"Love"

Fredag 16/4

Har hunnit  med mycket idag, dagen började med matteprov, efter skolan åkte jag och Emelie till F&S och körde intensivpasset. Jobbigt men kul :D Cyklade hem fort, in och lämnade väskan för att sedan direkt åka en sväng till Falun med mamma. I helgen ska jag träna mer och kanske plugga fysik om jag orkar, är ingen panik  med det men  skulle vara skönt att jobba av lite. Kanske åker ner till stan och går på  Borlängemarknad också, vi får se :) Ska inte göra upp några större planer utan ta helgen som den kommer, sådana dagar behövs ibland.

Allt fixat!

Äntligen har allt krångel med Explorius löst sig! Kan inte berätta här i bloggen vad som hänt, några vet redan men tro mig; -det har varit en riktig cirkus! De har gjort så mycket fel och gjort mig väldigt orolig, som tur är har allt löst sig efter många telefonsamtal och mail från mamma och pappa. Vi har också bestämt att efter det här vill vi ta bort mitt regionsval (södra), hela USA är nu öppet för mig och det känns jätteskönt. Hoppas nu att Explorius inte klantar sig och gör sådana  här fel igen!

Hemma från Paris!

Kan bara säga WOW! Vilken häftig stad Paris är! Har haft så kul på resan med orkestern, till och med mycket roligare än förväntat! :D Då vi är 50 personer med instrument och notställ åkte vi buss hela vägen dit och hem, var lite jobbigt att åka så länge men det gick bra. Väl på plats såg vi allt och lite till, bla Louvren, Champs-Elysées, Triumfbågen, Notre Dame och mycket mer. Såklart såg vi också Eiffeltornet och vi åkte hela vägen upp till toppen, häftig utsikt kan jag säga!!! En båttur på Seine blev det också då vi fick se ännu mer sevärdheter. Tre stycken konserter hann vi också med, på Disneyland (resten av den dagen spenderades i parken), Luxemburg trädgården  och i Buttes-Chamount parken. Blev succé!

Mellan allt turistande och spelande blev det också  en hel del shopping!! :D :D
Notre Dame
Seine
Eiffeltornet
Fler bilder kommer :)

Paris!

Imorgon bitti 07:00 åker bussen från Borlänge Musikskola, på sitter vi, 50st förväntansfulla ungdomar från Borlänge Undgomssymfoniker med ledare och åker mot Paris. Blir ca 28 timmar på bussen, känns som väldigt lång tid men samtidigt så värt det. Ska bli så kul :D :D  Får se om jag får tag på internetuppkoppling där så att jag kan uppdatera, annars blir det rapport när jag kommer hem  nästa söndag.

USA-mani!

Okej alla har säkert förstått det men jag har fått USA-mani! Det enda jag tänker på är mitt kommande år som utbytesstudent. Det är inte långt kvar nu, om ca 4 månader är det dags att säga hejdå till allt och alla här hemma och ensam flytta till ett nytt land. Tiden som är kvar kommer gå så otroligt fort, om jag tänker tillbaka 4 månader så var det i början av december, det är inte alls länge sedan. Om lika lång tid som sedan det var december sitter jag på ett plan till andra sidan Atlanten!! När jag var yngre kändes det som att när jag flyttar dit är jag stor och är nästan vuxen. Men det är ju nu snart jag åker,  ska jag vara stor och nästan vuxen om 4 månader?

Självklart ska det bli en otroligt häftig och rolig upplevelse, vill så gärna få placering och skola NU!!! Vilka kommer ingå i min värdfamilj? Mamma, Pappa, flera barn? Har de djur? Bor de i stan eller på landsbygden? Vilken stat kommer jag bo i? Är skolan stor? Har så många frågor som jag vill ha svaret på idag, nu med en gång. Känner på mig att bara för det kommer jag få värdfamilj sist av alla, 2 veckor innan jag åker. Men det hoppas jag inte! Är så nyfiken på vad detta år kommer innebära för mig :D :D LÄNGTAR!!!!! :D :D KAN DET INTE BLI AUGUSTI SNART!!

Vill också!!

Läste precis om en tjej som också åker till i höst USA med explorius och hon har redan fått placering!! Jag vill också veta vart jag ska, hos vilka jag ska bo och vilken skola jag ska gå i. Vill inte vänta enda tills i sommar, vill veta nu! Hoppas verkligen att jag får veta någonting inom en snar framtid!!

Woho!!

Min dator är tillbaka! Mitt liv är räddat, haha nästan så. Idag är det första dagen på påsklovet, har städat lite och bara tagit det lugnt. På eftermiddagen åkte jag och pappa till Framtidsmuseet här i Borlänge för att hämta ut de brev vi skrev där för 10 år sedan, då var jag 6 år och hade nästan precis lärt mig skriva. Det var riktigt kul att läsa brevet igen och se hur jag tänkte då, stavningen var också väldigt underhållande. Jag hade en "liläbror"och två "besta kåmpisar", lite gulligt tycker jag att det var.

Är riktigt taggad inför Frankrike-resan nu, har börjat packa lite smått men ska göra det stora rycket imorgon och bli färdig.

RSS 2.0