Måndag

Imorgon är det första december, det är inte klokt vad fort allt går nu!! Trist nog verkar det bli en första december utan snö i år :( Börjar längta efter den riktiga skidsäsongen nu också, känslan av att åka i full fart nedför nypistade backarna känns väldigt lockande just nu! Julafton närmar sig också, om exakt 23 dagar, 3 timmar, 9 minuter är det dags för tomtar, kalle anka, god mat och resten som hör till.

 

Nu kan jag också se min ”student profile” på SMG´s hemsida, den som värdfamiljerna får läsa när det börjar blir dags. Det var en sammanfattning av hela den stora ansökningen som jag skickade in för ett tag sen, + att det på slutet var några kommentarer från Explorius och deras representant som intervjuade mig i mitten på augusti. Så här står det på slutet på min Student Profile:

"Comments:   *South Region Guarantee-Josefin is a beautiful young lady. She has a big heart, she's nice, gentle, kind, caring and always tries her very best at everything. Josefin is very ambitious, optimistic, social and loves to laugh. Josefin and her family are very close and travel together a lot. She is an A student with her favourite subjects being Math, Biology and Physics. She also loves to learn different languages such as English, German and of course, Swedish. In her free time she likes Snow Skiing and Horseback Riding. She plays Violin in the Symphonic Orchestra. Although she is very social she also likes time to herself to read a good book, listen to music or watch a movie. "

 

Torsdag

Sitter i min sköna säng och försöker lära mig de 7 miljoner kortkommandon som vi ska kunna på datakunskapsprovet i morn, jaja det går nog bra :P Igår fick vi gris-sprutan som  knappt kändes, men var desto stelare i armen idag, blev inte bättre heller av att vara på orkestern i 2 timmar och spela.

 

I morgon ska jag och Emelie redovisa vårt arbete på samhällskunskapen, vi kommer vara BÄST, haha right?!! Med våra fina overhead-bilder och ”tosken” fixar vi allt ;)

 

Kan inte fatta att det redan är 1 advent på söndag!! Det känns som att den här terminen precis börjat och snart är den slut, så himla fort har det gått! Men det blir så otroligt skönt med jullov, LÄNGTAR!! :D
USA! :D

Pratade precis med Caroline på Explorius (min utbytesorganisation) och hon sa att alla mina papper skickas till USA IKVÄLL!!!! Kan inte fatta det, ännu ett steg närmare! Om några månader är jag där, på andra sidan atlanten med nya vänner och värdfamilj och utan alla er här hemma. Blandade känslor men jag är säker på att det blir ett oförglömligt år :D

Har valt vart jag vill bo nu också, haha kunde inte bestämma mig för bara EN stat så det blev en hel region :)  Någonstans i s ödra USA är där jag kommer hålla till 2010/2011, spännande :D


Här någonstans blir det! :D

:D

När jag fick den här känns det att det verkligen är på riktigt!! :DEtt steg närmare!!!

Det pirrar i hela mig, nu är jag ett steg närmare mitt livs äventyr!! I onsdags skickade jag in den stora ansökningshandlingen som behövs för att hitta en värdfamilj och skola till mig i USA. Det blev mycket jobb med de här sidorna som ska innehålla läkarundersökningar, vaccinationer, bilder, brev på engelska från mig och mina föräldrar, intyg från skolan, engelskatester mm, tror att det blev totalt 35 sidor som jag skrev ut! Nu är det bara att vänta tills jag får veta nästa steg från min organisation Explorius, spännande :D
Greklandsbilder :)

Lägger upp lite semesterbilder från Poros, från Höstlovet.

Morgon i Poros hamn

Tidig morgon i Poros hamnJag uppe på Akropolis, AtenJag och brorsan pallade apelsiner och lime ;)

Fredag

Fredag igen, veckorna rullar på och vintern kommer närmare, de senaste två dagarna har det till och med snöat :)

 

Igår var jag och tjejerna på bio, ”Flickan som lekte med elden” riktigt bra var den! Mysigt med avbrott i allt och bara sitta med goda popcorn och titta på bio i mörkret. Grattis till tvillingarna på 16,5 årsdagen också, viktiga grejer att fira ;)

 

Det går framåt med alla 1000 USA-papper, har fått skriftliga omdömen av engelskaläraren och jag blev verkligen positivt överraskad! På den korta tiden hon varit min lärare har hon fått uppfattningen av att jag var ”en mycket duktig, mogen och ambitiös elev med mycket goda språkliga kunskaper i engelska”. Det var ju kul att läsa :)
Hemma igen :)

Hemma igen efter en jätteskön vecka på Poros, världens finaste ö utanför Aten, Grekland. I början på veckan var vädret halvdåligt med moln och åska. Då passade vi på att göra utflykter runt på ön och en dagstur till Aten, och såg allt som man ska se, bl.a. Akropolis och olympiastadion. När solen och värmen sedan kom blev det verkligen varmt, varmt, VARMT!! Perfekt att vår terrass låg 2 meter från poolen, helt underbart att ligga i en solstol och titta ut över medelhavet… :)

 

Äntligen har jag skrivit färdigt mitt ”student letter” på engelska, det tog ett tag men tycker själv att det blev riktigt bra! Så nu är även den punkten ”avbockad” på min USA-att-göra-lista! :D

 

Bilder från Grekland kommer :)RSS 2.0