Mitt år i USA 2010-2011 del 1

Tisdagen den 3 augusti 2010 började mitt livs äventyr. Det började med tre helt underbara dagar på soft landing camp i New York med världens bästa grupp. Jag lärde känna flera andra utbytesstudenter, sprang runt på Manhattan, hittade på inspelningen av Gossip Girl, träffade en mindre trevlig finsk tant och pratade dalmål som aldrig förr med de två andra tjejerna från Borlänge. Jag var både livrädd och lugn på samma gång när jag några dagar senare landade i Tulsa, Oklahoma och skulle träffa min värdfamilj för första gången. Från den stunden rullade allt på och jag kom in i mitt nya liv väldig fort. Jag började på High School den 12 augusti haha och de starkaste minnena jag har från den dagen är hur mycket jag hatade kombinationslåset till skåpet och att mitt schema var messed up och jag hade två lektioner samtidigt. Den första tiden hos min värdfamilj var väldigt händelserik, dagen efter att jag kommit till de gick vi på ett bröllop, tredje dagen gick jag, min värdmamma och värdsyster på The American Idol Tour Concert och en vecka senare fyllde jag 17 år. Det var annorlunda att fylla år på ett helt nytt ställe men dagen blev riktigt bra. Min värdbror Chase kom till skolan och överaskade mig med blommor, Kaelin och Keely hade bakat cupcakes och tårta som vi åt under lunchen samtidigt som alla tjejer sjöng för mig. 

Hejdå Sverige!


Svenskar i New York


My new home


American Idol Tour


Birthday Girl!


Augusti, September och Oktober rann iväg i en rasande fart och tillsammans med Harley, Keely och Kaelin lärde jag mig allt om football och gick på nästan varje match för att skrika "Mustang Magic" och heja på pojkarna. Den första matchen var väldigt speciell, halvvägs igenom började det spöregna men stämningen fortsatte att vara på topp och vi skrek bara ännu högre. Under Homecoming Week fick jag uppleva high school spirit på riktigt! Jag blev målad blå över hela kroppen, åkte med the junior float i paraden och tog många bilder med Kaelin i ett photo booth. I Oktober åkte jag, Kaelin och Ryan till Tulsa State Fair och gjorde en massa roliga grejer, bland annat karuseller, konstig mat (butter on a stick, dr pepper on a stick, donut burger....) och besökte fjärilshuset där vi blev kompisar med dessa bevingade djur (en flyttade in i Ryan's hår). Halloween får jag inte glömma heller, sista helgen i oktober var det "trick or treating" i Owasso och jag var stans snyggaste katt ;)

Brodie, Kaelin & Mandie


Mandie, jag & Harley - first football game!


Homecoming Week, Tourist Day - Bianca & Mr Short


Homecoming Day - The junior float crew


Ryan, jag, fjärilar


November började med att vi tog fram julgranen och pyntade den med westernprylar och såklart en cowboyhatt i toppen. I mitten av månaden åkte Oologah Vocal Music Department till Tulsa och såg musikalen Wicked, jag åkte till Oklahoma City med Shelbe och Rachael för att titta på play offs i football, Bianca och jag hade en fotograferingsdag i Tulsa och såklart firade jag Thanksgiving med allt vad det innebar. Det var en helt ny högtid för mig, hela släkten samlades och vi åt extrema mängder med mat, bla kalkon, stuffing, green been cassarole and sweet potatoes. Här på senhösten började jag umgås mer och mer med de jättegulliga tjejerna Brodie, Bianca, Tia och Jessica.

Klart det ska vara en cowboyhatt i granen ;)


Binaca & jag


Värdpappa Rich fixar kalkonen


December rusade förbi och plötsligt var det jul! Den "riktiga" julkänslan kom aldrig men jag skypade med hela släkten i Sverige på julafton och Christmas Day blev riktigt rolig och amerikansk. Jag fick många fina julklappar och lärde känna alla kusinerna ännu bättre. Det nya året 2011 firades in i Hutchinson, Kansas. Just den dagen var inte jättespännande men ändå helt okej. Jag passade på att fira dubbelt nyår, först det svenska och sen det amerikanska sju timmar senare. Föresten, betyder det att mitt 2011 egentligen blir 7 timmar kortare på grund av tidsskillnaden? Jag kommer ju vara i Sverige nu nästa nyår och får nytt år tidigare än sist, haha hänger ni med? ;)

Christmas Day 2010 - Emily & jag


Alla kusiner på juldagen

Fortsättning följer.... :)

Kommentarer
Postat av: Beatrice

Hej!

Jag ska åka som utbytesstudent 11/12, och undrar om du har några råd angående hur mycket man ska packa? Jag vet att gränsen är 23 kg (något sånt), men jag menar mer innehållet. På mitt infomöte sa nämligen alla 5 referensstudenter att de packat ned för mycket kläder. Då undrar jag mest, vad är för mycket/lite och vad blir lagom? Liksom, är det lagom att packa som man kanske skulle göra för en 2 veckors-semester? (Förlåt för rörig fråga, haha. ^^) Vill även säga att jag läst din blogg nästan hela året och har tyckt att den är väldigt rolig och inspirerande! :D

2011-06-13 @ 23:12:33
URL: http://exchangestudeent.blogspot.com
Postat av: Edda

MEN.. du fick ett längre 2010 då du hade 7 timmar längre än alla andra ;)

2011-06-14 @ 01:18:56
URL: http://eddagoesamerica.blogg.se/
Postat av: Annika

Gud vad roligt att läsa! Bra idé med en kortare tillbakablick - kul för dig att ha också.Huset din värdfamilj bor i är verkligen superfint :) Det ser ut att ligga helt öde däremot, haha?

2011-06-14 @ 10:50:44
URL: http://ensvenskaioklahoma.wordpress.com
Postat av: Anna

Hej Josefin!

Först vill jag bara säga att din blogg verkligen har varit inspirerande och hur bra som helst under ditt år. Du verkar också vara en härlig person och man blir alltid lika glad när man kikar in här!Jag ska åka som utbytesstudent nu till hösten och fick precis min placering i Montana. Det är nervöst då det är en så liten ort (ca 400 personer bor där och runt 100 elever går på skolan) Jag såg precis att du också hamnade på ett lite mindre ställe och jag tänkte bara höra lite hur du tyckte det var? Hur kändes det när du först fick reda på placeringen?

Hur många elever gick på din skola? Just nu är det många tankar som snurrar i mitt huvud. Tack för en fin blogg och hoppas att allt är bra med dig :) Kram

2011-06-19 @ 13:12:20
URL: http://annafilippa.blogg.se/
Postat av: en blogg om 5 systrar

Hur var det att börja i skolan i USA? Alltså, med alla nya lektioner, matte lektionerna osv.. Var det svårt?:) kram<3/Elin

2011-07-06 @ 19:54:22
URL: http://systrarnabackstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej! Jag skulle vilja veta om du någonsin besökte Tahlequah, en liten village utanför Tulsa? :)

2011-07-29 @ 22:11:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0